Unik blogg: Hur fan skapar men en unik sajt?

De bästa sätten för att göra din blogg unik

Vi är alla bloggare här och vi vill alla att våra bloggar ska bli riktigt bra och framgångsrika. Problemet är att det är mycket svårare att göra en blogg unik idag, eftersom det finns miljontals av dem på webben idag. Varje person kan starta en blogg, och han behöver inga speciella kunskaper för detta. Bloggning handlar först och främst om att dela med sig av information, så du kan (och får faktiskt) skriva om allt du vill, med hjälp av ett gratis webbhotell.

Arbeta smart för att skapa framgång

Den fula sanningen är att endast ett fåtal bloggar av tusentals blir riktigt populära bland publiken: de är informativa, snygga, ljusa, SEO-vänliga och lätta att navigera. Varje bloggare har sina egna hemligheter om hur man gör sin blogg attraktiv, det kan vara ett innehåll eller en riktigt bra marknadsföring – poängen är att du måste arbeta hårt och hitta ett sätt att få folk att uppmärksamma din blogg. Med andra ord, gör den bara unik!

unkik blogg

Så har du någonsin funderat på hur du ska göra det? En bra blogg är mycket mer än bara en ljus mall, länkar och annonser. Kolla bara de knep som ges nedan – de kommer definitivt att hjälpa dig att få en idé för din personliga bloggförbättring.

Uttryck dig själv – Var modig

Du skriver förvisso för människor. Du har valt din nisch och du försöker ge dina läsare användbar information om den. Men det betyder inte att du inte kan uttrycka din egen åsikt om det ena eller andra ämnet. Kom ihåg: majoriteten av blogggurus har blivit kända och igenkännbara eftersom de inte var rädda för att uttrycka sina tankar, även om de skilde sig från andras.

Dessutom motiverar du dina läsare att dela eller motbevisa din ståndpunkt av dig. Som du förstår är debatter alltid intressanta och utmanande att acceptera.

Utmana din nisch alla gurus

Det betyder inte att du ska vara stötande och provocerande. Men låt oss komma överens om att kända bloggare är bara människor som vi alla är, så de kan också ha fel och göra misstag. Var inte rädd för att debattera med dem, dela med dig av din egen synvinkel, använd fakta och bevis.

Om du förstår kan det verkligen hjälpa din nya blogg att bli synlig för andra människor: när de ser att du försöker motbevisa den auktoritativa bloggaren (och dessutom har du starka argument för att göra det) kommer de definitivt att komma ihåg dig och besöka din egen blogg minst en gång för att se vem du är.

skapa unik sajt

Var den första med ditt ämne!

När du är den första som berättar om det ämne som kommer att ”explodera” på webben ganska snart, kommer det att vara perfekt för din blogg att förbättra sitt index i sökmotorerna. Så försök att bevaka informationen hela tiden och berätta om den på din blogg, dela inlägg via sociala nätverk så att så många som möjligt får reda på den.

Men det viktigaste här är att inte ge upp kvaliteten på din information för att bara vara först! Kom ihåg: du skriver för människor! Försök att arbeta för kvalitet, inte bara för kvantitet. Dina läsare kommer definitivt att uppskatta det.

Gör något annorlunda

En del bloggnybörjare tror att deras bloggar bara är till för artiklar, så de fortsätter att lägga till nya inlägg trots att miljontals andra bloggare faktiskt gör samma sak. Såvitt du förstår är detta inte ett bra sätt att göra din blogg riktigt unik.

Försök att tänka på din blogg som en liten butik eller ett galleri som kan förse sina besökare med intressanta och ovanliga saker. Det kan vara några extra verktyg, en möjlighet att prenumerera eller ladda ner lite extra information, e-böcker, några videor, online-kurser osv. Det kommer att hjälpa din blogg att skilja sig från andra av samma ansikten.

skapa unik blogg

Använd medierna på rätt sätt!

Och här talar vi inte bara om bilder, även om de är mycket viktiga för din blogg också. Försök att inte använda allmänna mallar för din bloggs utformning som lätt kan mötas på tusentals andra bloggar. Det kommer definitivt att göra ett ansikte åt din blogg. Du kan använda sådana mallar som inspiration, men försök att kombinera dess bästa funktioner med dina egna idéer för att utforma en riktigt unik och attraktiv blogg.

Bilder och videos på rätt sätt

När det gäller dina bloggmedier (bilder, videor osv.) bör du också använda dem rätt. De är förstås viktiga för varje blogg, eftersom de drar till sig användarnas uppmärksamhet och bidrar till att göra din blogg ljusare, men använd inte för mycket media, eftersom ett sådant innehåll kan vara riktigt långsamt att öppna även om din läsare har den snabbaste hastigheten på internetuppkopplingen.

Lycka till med bloggandet och försök att göra allt för att din blogg ska förbli riktigt häftig! Du är värd all den uppmärksamhet och framgång du så hett eftertraktar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *