Bloggideér: 75 Snabba tips om ämnen att blogga om

75 Idéer till blogginlägg för att starta som en raket

Artikelns innehåll

Med den här ultimata listan med idéer kommer du aldrig att få slut på saker att skriva om. Använd min lista för att få lite inspiration och börja skriva! Undrar du fortfarande varför du ska blogga? Här får du tankar och inspiration om vad du kan skriva om på din blogg! Att blogga är lite av en livsstil för många bloggare och du kan aldrig få för många tankar, uppslag och idéer för att börja blogga!

Lista på 75 idéer för din blogg

Här får du många bra tips för att du skall kunna komma igång med din blogg den dagen du har lite torka och står still vad gäller inspirationen och farten med din sajt. Hoppas du hittar något som får dig att komma igång och köra vidare mot dina bloggmål!

1. Lista inlägg

Listor är otroligt populära nuförtiden. Ta reda på vad som kommer att vara användbart eller underhållande för din publik, och skriv sedan om det! Det kan vara en lista över filmer att titta på, böcker att läsa, platser att åka till, restauranger att prova – vad som helst. Jag har använt denna metod under flera år när jag skall blogga och listor är enkla att skriva, de ser bra ut och det är bra för Google tenderar till att ranka de högt i sin sökmotor!

Bloggideer

2. Hur man skriver

Var och en av oss har en unik kombination av kunskap och färdigheter. Tänk på en färdighet som du behärskar – den kanske verkar lätt för dig, men andra kanske inte har samma självförtroende som du. Dela med dig av din expertis till andra. Det kan aldrig bli för många bloggar på webben och din röst behövs inom ditt ämne. Du kommer lära dig att skriva bättre och bättre med tiden. det ger insikter om dig och din kunskap, så snart du kommer igång att blogga.

3. A till Ö-inlägg

I likhet med ett ”hur man gör”-inlägg kommer ett A-till-Ö-inlägg att på ett omfattande sätt se dina läsare genom en hel process, vare sig det handlar om att baka en tårta eller laga en cykel. Denna typ av inlägg är inte så svåra att skapa rent hjärnmässigt. Du börjar på A inom din nisch och sedan bloggar du dig vidare tills du kommit till Ö inom en nisch eller ett ämne.

4. Inlägg om fördelar och nackdelar

Välj en specifik sak, idé eller idé och skriv om dess positiva och negativa aspekter. Du kan göra en slutsats eller lämna det till läsaren. Här kan du skapa både positiva inlägg och även negativa blogginlägg. Det kan vara bra mellan varven att skapa lite buzz inom sin nisch genom att skriva raka motsatsen om ett ämnes fördelar eller nackdelar. Allt för att skapa buzz samt få ut din blogg inom din nisch.

5. Lösningsinlägg

Frågor, frågor, problem – de hemsöker oss oavsett vem vi ber till. Det viktiga är hur du hanterar dem – dagligen. Hitta ett problem som andra människor står inför och erbjud sedan din lösning. Ditt individuella tillvägagångssätt är unikt, och användbar information väcker alltid uppmärksamhet. Håll det bara SEO-vänligt, kolla in det här inlägget för fler tips om SEO copywriting.

6. Bästa inlägget

En glad och ganska lätt typ av inlägg att skriva. Skaffa en best-of-lista och lägg din egen prägel på den. Franska skådespelare på 1900-talet. Bilar att visa upp för din förälskelse. Det finns så många olika ämnen att välja mellan. Använd din fantasi! Det finns mycket ämnen där du med fördel kan skapa denna typ av inlägg och att börja blogginläggen med ”bästa….” är även oftast bra för sökmotorerna.

7. FAQ-inlägg

Du kanske upptäcker att många människor ställer samma frågor till dig, om och om igen. Så varför inte använda dem till din fördel? Kontrollera vilka frågor som är de vanligaste och ge grundliga men kortfattade svar. Det här fungerar både när du skriver om ditt yrkesområde och frågor om vardagslivet.

kopa doman

9. Dagligt inlägg

Det kan finnas en charmig oundviklighet i personliga rutiner. Att blogga regelbundet är ett beprövat sätt att driva trafik till din webbplats. Skriv om dina planer, speciella ögonblick, favoritplatser och människor du möter, eller skriv helt enkelt ner en registrering av din dag – det viktigaste är att du håller dig till schemat.

10. Opinionsinlägg

Ett övertygande argument eller ett omdöme. Mitt sätt att se på saker och ting är förmodligen inte som du gör – och vice versa. Dela med dig av dina egna uppfattningar om en viss händelse, föreställning, idé osv. Nyckeln är att luta sig mot logik, erfarenhet och fakta i stället för känslor och antaganden.

11. Utmaningsinlägg

Minns du den berömda hinkutmaningen? Den blev viral! Över hela världen deltog alla i tävlingen – från skådespelare och politiker till din närmaste granne. Skapa din egen utmaning! Jag har ju just i skrivande stund min egen Bloggutmaning 500, där jag skall skapa 500 blogginlägg på 5 månader. Just nu har jag skapat 72/500 och kommer förhoppningsvis gå i mål med flaggan i topp om inget oförutsett hinner hända innan sista mars 2022.

12. Intervju inlägg

Namnet talar för sig självt i den här. Att intervjua en lokal kändis är enkelt och väldigt roligt! Förbered några frågor (titta igenom några stora tidningar för inspiration). Klä upp dig. Men låtsas inte vara en reporter – bli en! Jag gjorde en intervjuserie om svenska SEO arbetare för 7-8 år sedan som synliggjorde många talanger i Sverige. Det blev väldigt uppskattat och jag fick själv stor publicitet i nischen.

13. Jämförelse Post

Målet med den här är naturligtvis att jämföra två saker. Kanske funderar du på att flytta. Jämför den stat du lämnar med den stat du ska flytta till. Analysera fakta för att hitta likheter och motsatta egenskaper. Betygsätt deras betydelse för dig och visa hur du kom fram till ett beslut.

15. Videoinlägg

YouTube har blivit så populärt att det är en egen värld. Att få trafik till en video som du har lagt upp på YouTube är ett utmärkt sätt att få trafik till din webbplats. Videor om populära ämnen rankas också bra på Google.

tjana pengar youtube

16. Motiverande

Motiverande inlägg är i fokus i dessa dagar eftersom begreppet vinner popularitet. Det finns dussintals böcker och tekniker som du kan använda dig av för att få dina läsare att vilja agera, oavsett om det gäller sociala frågor eller affärer. Men om motivation är yin, så är dess yang…

17. Gör det bara

Till skillnad från idén om att du måste söka efter motivation, vilket kräver ett visst sinnestillstånd samt rätt omständigheter, säger denna disciplin: ”Gör det bara!”. Du behöver inget annat, bara gå vidare och gör det. Börja skriva och avslöja din hemlighet för att få saker att hända.

18. Inspirerande

Om motivation är din mamma och disciplin din pappa kan Jackie Chan vara din inspiration. Inspiration kan komma från att titta på andras exempel, som har visat vad som kan göras. Och sedan är det upp till dig att visa att du kan göra det lika bra – och med din egen personliga twist.

19. To-do-lista

De här inläggen får toppbetyg av läsarna. Och du har absolut frihet här: från en ”bucket list” med saker att göra innan du dör, till en ”gör-det-innan-regeringen-finner-ut-och-förbjuder-lista” – skriv om vad som helst, så länge du tror att det kommer att vara roligt för dina läsare.

20. Att bara drömma

Dröm stort och sätt ord på dina idéer. Eller berätta för dina läsare om dina konstigaste drömmar och försök att reda ut deras innebörd.

21. Ett varför inlägg

Det här inlägget är ett utmärkt val – lätt att skriva, hjälpsamt och underhållande. Du får välja ämne och förklaringar, så det är win-win! Du kan styra denna typ av inlägg mot olika ämnen där du ser att det är enkelt att ranka, så har du sedan även trafiken från Google, då du rankar enkelt.

22. Tidshantering

Livstempot ökar hela tiden – att organisera sig och få rätt timing har blivit en nyckel till framgång. Ta reda på teorier om tidshantering och hitta sätt att utföra uppgifter på ett effektivt sätt. Om det är de uppgifter som är viktigast för dina läsare är det ännu bättre. Dela med dig av resultaten!

gratis marknadsforing

23. Barndomsminnen

Den här idén är fantastisk om du känner för att bli sentimental eller dyka ner i flashbacks av skratt och slarv. Berätta för dina läsare om de lyckliga stunder du hade. Vad var speciellt med dina tidiga år?

24. Få saker gjorda – snabbt!

Sök efter sätt att spara tid och få även dina tråkigaste vardagsjobb gjorda på ett snabbt sätt. Prova att göra en lista över rätter som tar mindre än en halvtimme att laga.

25. Ditt liv i bilder

Instagrams enorma framgång berättar att visuellt innehåll, som infografik och högkvalitativa foton, är oerhört populärt. Studera fotografi, lär dig att redigera bilder och börja klicka!

26. Bästa läsning

Det är tydligt att du kan läsa! Du läser den här fantastiska listan med bloggidéer! Och det är uppenbart att du har läsare… som förmodligen kommer att älska att läsa samma sorts böcker som du älskar. Du förstår vad jag menar…

27. Bli sportig

Sport och motion är en enormt lönsam marknad … dina läsare kommer att älska att få känslan av att du bryr dig om deras välbefinnande. Gör en lista över dina favoritsporter för att väcka uppmärksamhet och främja ditt eget välbefinnande också.

28. Aldrig mer

Att skriva om det här ämnet kan vara skrattretande. Använd din egen erfarenhet för att minnas de största misstagen du gjort eller de lärdomar du lärt dig på vägen. Förvandla dina anekdoter till ovärderliga råd.

29. Idéer för nystartade företag

Om din målgrupp består av affärsmän kommer en lista med idéer för nystartade företag att dra uppmärksamhet till din blogg. En vinnande idé för ett nystartat företag kommer att väcka stor uppmärksamhet! Var kreativ och brainstorma – surfa på nätet, gör vad som helst – och kom med en bra idé.

30. Idéer som inte är helt vanliga

En idé som är ut ovanlig eller ovanlig kommer garanterat att dra till sig uppmärksamhet… tvärtom mot den tråkiga standardkost. Det fungerar!

blogg tankar

31. Intervjua dig själv

Detta är ett utmärkt sätt att komma närmare dina följare. Fördelen är att DU väljer ämnen och frågor. Släng in några glidande frågor också, så kommer du att komma ut riktigt bra!

32. Lista över levande legender

Hitta influencers i din bransch och intervjua dem för ett blogginlägg. Det finns potential för att det ska bli viralt. Nyckeln till framgång – och sättet att utöka din publik – är att prata med de riktiga påverkare.

33. Berätta om dig själv

Läsare älskar att ta saker och ting till nästa nivå. Dela med dig av något nytt om dig själv – till och med en hemlighet. Låt det privata bli offentligt.

34. De bästa bloggarna i din bransch

Att skriva en framgångsrik blogg kräver att du är med på noterna, följer andra bloggare, håller dig uppdaterad om de senaste trenderna och samlar mer erfarenheter. Så varför inte dela med dig av de webbplatser du spenderar mest tid på? Detta hjälper också till att få vänner och bygga relationer.

35. Dela med dig av dina planer

Gör ett inlägg där du listar dina kortsiktiga och långsiktiga mål. En del säger man skall dela med sig och en del säger att man inte skall dela med sig av sina egna långsiktiga mål, men ett sådant inlägg kan verkligen inspirera både dig själv och andra.

36. Vad sägs om favoritcitat?

Jag älskar att citera rader från filmer, tv-program och böcker som har gjort intryck på mig – det gör alla. Oavsett om det är en visdomspärla från Gandhi eller en av Arnold Schwarzeneggers regler för framgång…

37. Dina regler för framgång

En lista med råd som bygger på din egen erfarenhet – dina triumfer såväl som dina misslyckanden. Om du inte har några regler är det kanske dags att skapa några nu!

38. Namnge dina idoler

Många av oss har personer som vi idoliserar och beundrar – kanske följer du till och med deras bloggar! Skriv om en person vars åsikter verkligen betyder något för dig och som du skulle vilja lära känna mer om.

39. Dela med dig av dina prestationer

Dela dina framgångar med din publik. Inkludera dina bästa försäljningsresultat eller dina största professionella projekt – eller bli personlig och dela med dig av hur många situps du kan göra innan det börjar göra riktigt ont!

40. Har du några hobbies?

Att skriva om dina hobbies är ett trevligt sätt att bli lite mer personlig med dina läsare. Eller, om din blogg redan är dedikerad till din hobby, gör ett inlägg om ditt jobb eller din karriär. Dela med dig av din ”mörka sida” till dina läsare! Alla borde absolut ha minst en hobby för att berika sig och sin fritid på bästa sätt.

skal att blogga

41. Dela med dig av professionell litteratur

Böcker, tidskrifter, webbresurser – om de har hjälpt dig på något sätt kommer dina kunder förmodligen också att finna informationen användbar. Så blogga om dem!

42. Dela med dig av din företagshistoria

Vilka är ditt företags ritualer? Vilka är de fantastiska saker ni gör som företag? Vilka traditioner eller helgdagar firar ni? Det är dags att dela ett foto och berätta en historia…

43. Dela med dig av din bloggstatistik

Det är alltid intressant att veta hur det går för ett företag i närheten. Om det inte är för konfidentiellt kan du dela med dig av dina uppgifter! Visa upp siffror, bilder, statistik och framgångar om dig och ditt företag.

44. Tack till er, käraste läsare

Börja ditt inlägg med ”Mina kära läsare…” och vänd dig till de personer som följer dig. Tacka dem för deras uppmärksamhet eller be om feedback. Skriv fritt, som om du talade till en gammal vän.

45. Vem är med i ditt lag?

Skriv ett inlägg om dina medarbetare, vare sig de är skribenter eller redaktörer, ledningspersonal eller personalavdelningen. Presentera dem för allmänheten och ge dem den uppskattning de förtjänar.

46. Starta en diskussion

Använd ett kontroversiellt citat, en öppen fråga eller ett skandalöst skvaller för att skapa en gnista. Sedan, med vinden av människors uppmärksamhet, ska debattens eld flamma upp.

47. Bucket List

Om du inte har sammanställt en bucket list ännu, skriv en för din blogg! Det är befriande att inse hur många saker som återstår att göra och hur mycket tid du har på dig att göra det. Så, vad finns på din bucket list?

Google AdSEnse blogg

48. Vetenskapliga nyheter inom din bransch

Hjälp dina läsare att hålla sig uppdaterade om vad som är nytt. Genombrott sker dagligen. Leta efter något intressant. Gräv djupt och återberätta sedan historien med enkla ord. Men se till att det är roligt – något om svarta hål är bättre än något om Aspergillus mögel.

49. Hur man är produktiv

Dela med dig av ditt företags know-how. Det finns specifika saker som du eller ditt företag utmärker sig på. Dela med dig av dessa till din publik. De kommer att börja se er som experter, och de kommer att släppa in din blogg som sin första kontaktpunkt för att få information om ditt område.

50. Skapa tillsammans

Samarbete är alltid en bra idé. Bjud in en bloggare som du gillar eller följer att samarbeta med dig för att skapa något tillsammans, till ömsesidig nytta. Skriv ett blogginlägg tillsammans och dela det på båda bloggarna. Det kan fördubbla din publik! Välj ett ämne som ni båda ska skriva om, eller bestäm tillsammans.

51. Tänk utanför bloggen

Starta ett parallellt projekt på en annan webbplattform – en helt ny webbplats eller ett konto på er favoritplattform för sociala medier. Tänk utanför bloggen, och glöm inte att dela med dig av dina nya innovationer i ett blogginlägg.

52. Brainstorma för framgång

Vet du fortfarande inte vad du ska skriva ett inlägg om? Det vet du faktiskt. Enligt forskning kan brainstorming ”ge dig resultat som går långt utöver att generera idéer … förbättrad samordning och snabbare genomförande av dessa koncept”. Gräv upp idéerna ur ditt huvud.

53. Återanvända befintligt innehåll

Ta ett gammalt blogginlägg och gör en uppdatering. Eller ändra förhållandet mellan text och bilder. Bilder, videor och infografik gör det lättare för dina följare att hålla sig uppdaterade – de gör det lättare och roligare att smälta den information de ser. I dessa tider av innehållströtthet är det en nödvändighet.

54. Genomför en tävling eller frågesport

Organisera en tävling för dina följare! Gör en lista över de bästa resultaten, och kanske till och med dela ut några priser till de bästa. Tävlingens ämne kan bero på ämnet för din egen blogg och dina egna talanger.

55. Gör en videoinspelning

Att visa sig inför läsare på nätet är engagerande och underhållande. Svara på deras frågor och bemöt deras önskemål och förslag. Feedback är verkligen viktigt om du vill förbättra din blogg. Gör det på dagen, medan du arbetar, för att krydda det hela!

Affiliate foretag

56. Nedräkning av klockan

Välj en händelse eller sätt upp ett mål att uppnå. Ge dig själv en bestämd tid för att uppnå ditt mål och starta nedräkningen. Höj insatsen genom att ställa upp ett villkor om vad som kommer att hända om du inte får det gjort i tid.

57. Jämförelse före och efter

Var visuell för den här! Visa vilka framsteg du har gjort med något du har arbetat med – förändring kan vara inspirerande. Visa upp din blogg som den startades och hur den ser ut nu. Vilka framsteg du gjort eller någon du ser upp till. Visuellt ger kraft och fart många gånger.

58. Gör webbundersökningar

Lägg upp några frågor till dina läsare så att de kan rösta om din bloggs aktivitet, innehåll, utveckling och inriktning… På så sätt får du riktiga uppgifter om vad dina läsare önskar och förväntar sig.

59. Genomför ett webbseminarium

Att anordna ett online-workshop är ett utmärkt sätt att dra till sig extra uppmärksamhet till din blogg och få ett rykte om att dela med sig av användbar kunskap. Tänk på de tekniker och tricks som du behärskar och fundera ut hur du kan vara till hjälp för dina läsare.

60. Dela innehåll från inflytelserika personer i din nisch

Främja de bloggare som du gillar och tycker är användbara. Dela deras inlägg eller lämna en recension på deras webbplats. Förhoppningsvis besöker de din webbplats i gengäld – och återgäldar tjänsten.

61. Använd infografik

Infografiker kan öka din bloggs läsbarhet. Som en kombination av statistik och grafiskt material gör de det lättare för dina läsares hjärnor att ta emot och smälta information. Det är många som gillar infografik samt det är ofta delningsbara och ger inlänkar ifall man har tur.

62. Bjud in en kändis

När en välkänd person dyker upp drar de till sig massor av uppmärksamhet. Om du har möjlighet att skapa en handledning med en person vars namn är på allas läppar kommer läsarna att vara som bin till en honungsfälla.

63. Nya upptäckter

Alla vi stöter dagligen på en mängd information, nyheter och upptäckter. Berätta om de mest användbara och oväntade sakerna som du har läst om nyligen.

framgangsrik blogg

64. Granska kostnadsfria verktyg inom din bransch

Gör en lista över de bästa gratisverktygen i din bransch. Den här typen av inlägg är bra för att locka till sig likasinnade. Jag har själv gjort en lista över sökordsverktyg som främjar ditt bloggande.

65. Uppdatera dina gamla blogginlägg

Detta är ett bevisat sätt att generera mer bloggtrafik. Lägg till mer innehåll i de inlägg som har fungerat bra för dig. Ett enkelt sätt att öka trafiken på din webbplats. Omarbeta för mer exponering.

66. Prognoser och framtida trender

Har du någonsin stött på blogginlägg som gör förutsägelser för de kommande åren? Människor älskar att läsa om framtida trender. Ett bra sätt att locka nya besökare också. Kan du fånga vad som kommer att funka imorgon eller längre fram, så har du själv en stor fördel gentemot dina konkurrenter också.

67. Prova Newsjacking!

Om du är insatt, hoppa på den där nyheten! Dela den innan de vanliga medierna får tag på den. Glöm inte den catchy rubriken. Jag har testat detta för några år sedan och det fungerar fint med en kraftfull blogg.

68. Blogga om läsarnas frågor

Gå noggrant igenom de kommentarer som dina webbplatsbesökare skriver och leta efter de mest värdefulla uppgifterna. Följ deras råd, önskemål och förslag. Skriv om dessa och visa att du tagit med deras frågor på din sajt.

69. Användbar programvara

Gör en lista över programvaror som du tycker är användbara. Välinformerade läsare kan sluta som lojala kunder. Vilka program finns det som du och dina läsare kan tänkas använda för att få större framgång i er bransch.

70. Måste göra-lista

Skillnaden mellan ett inlägg med måsten och ett inlägg med att göra är hur målinriktad du tänker vara! Se till att de åtgärder som du listar här är äkta måsten!

kopa domannamn

71. Avslöja en hemlighet

Alla har en hemlighet – varför inte dela med dig av en av dina? Se bara till att det inte är en hemlighet som kan ge dig problem! Läsarna älskar denna personliga del av dig.

72. Varför du gör det

Berätta om vad du tycker bäst om med ditt företag, din hobby eller ditt uppdrag – varför är du med i spelet? Varför valde du att starta det? Vad ger dig den största tillfredsställelsen? Vilka fördelar ger det dig?

73. Produktfunktioner

Jämför din produkt med vad marknaden har att erbjuda. Visa upp fördelarna med att göra affärer med ditt företag. Visa på ett såpass opartisk sätt som du bara kan.

74. Berätta om ditt företag

Gör ditt varumärke mänskligt genom att bli lite personlig. Genom att berätta en historia kan du få kontakt med dina kunder. Content marketing är hett och det skapar en närhet till dina läsare. Gör detta på sociala medier, så ökar du din spridning av ditt content.

75. 30-dagars utmaning

Hitta på en utmaning för att motivera dina läsare. Ett blogginlägg med en utmaning är ett utmärkt sätt att bygga upp en gemenskap av människor som arbetar mot ett gemensamt mål. Du får även ett visst momentum själv när du har en utmaning att genomföra.

Om du fortfarande är fast efter att ha läst igenom dessa 75 idéer till blogginlägg, så se igenom listan igen. Ta en kopp kaffe och sätt igång med ditt nästa blogginlägg direkt. Skriv bara. Inspirationen kommer ibland igång efter ett par tangenttryckningar. Var hämtar du inspiration från? Vad hjälper dig att skriva blogginlägg?

Har du några bra blogginläggsidéer som borde läggas till på listan? Dela dem med oss i kommentarerna nedan! Jag vill gärna höra från dig!