8 skäl till att din blogg inte ger inkomster

Suger din blogg fett inkomstmässigt?

Även om många människor vill tjäna pengar på att blogga är det inte många som lyckas. Ibland är orsaken till misslyckandet uppenbar: man inser att bloggandet är mycket svårare än vad det verkar och slutar med detta. Men om man envist fortsätter att skriva nya inlägg, lägga till nya funktioner och komma på nya och nya sätt att förbättra och tjäna pengar på sin blogg, men det inte fungerar, är det en annan sak.

Missar du något? Gör du något fel?

Att lägga så många ansträngningar på något som inte ger önskat resultat är definitivt frustrerande. Ändå ska du inte ge upp så lätt: kanske finns det fortfarande ett sätt att förbättra din blogg. Kanske missar du något litet, men ändå viktigt, och du kan förändra allt genom att lösa detta lilla problem.

Vi vill hjälpa dig. Därför har vi förberett en liten lista med anledningar till varför din blogg inte ger dig de önskade inkomsterna. Här är dessa anledningar:

Inkomster fran blogg

1. Din design är dålig

Ibland läser läsarna inte dina inlägg, inte för att de är dåliga, utan för att de är omöjliga att läsa. Många bloggare rekommenderar att du använder minimalistisk design för din blogg: och även om detta definitivt inte är en regel bör vissa människor ändå använda detta tips. Din design behöver inte vara minimalistisk, men den måste ändå vara läsbar, och om du tror att ett rött typsnitt på en blå bakgrund är läsbart nog är vi här för att göra dig besviken.

Även om människors designpreferenser skiljer sig mycket åt, bör du ändå komma ihåg att den övergripande designen på din blogg inte får belasta ögat. Välj lugna färger och fråga dina vänner om bloggen ser läsbar ut för dem eller inte.

2. Du har ingen tydlig bloggvision

Även om det är möjligt att ha en blogg som ägnar sig åt olika saker (till exempel föräldraskap, skönhetsprodukter och resor) måste du ändå ha dessa saker i åtanke. När nybörjarbloggare inte har en tydlig vision om hur deras blogg ska se ut tenderar de att strunta i ämnen och stilar. Ett blogginlägg kan till exempel vara formellt och seriöst, medan det andra kan vara överlastat med smileys och skrivet på ett helt annat sätt.

Om du håller dig till en skrivstil och presenterar alla dina inlägg på samma sätt spelar det ingen roll hur många ämnen du är villig att utforska. Det är bara att vara konsekvent, det är allt.

3. Du har inget schema för dina inlägg

När du uppdaterar din blogg en gång i månaden är det okej (även om det är bättre för din blogg ju mer du skriver). Men när du skriver varje dag i en vecka och sedan försvinner i två månader gör det ingen nytta för din blogg. Planera ett schema och håll dig till det oavsett vad som händer. Om du inte har så mycket tid att skriva, försök att skriva i förväg och sedan posta på schemalagda dagar. På så sätt vet din publik vad de kan förvänta sig av dig.

4. Du använder någon annans innehåll

Forskning är bra, men det räcker inte. Om du bara skriver om någon annans artiklar hela tiden, varför ska folk då läsa din blogg överhuvudtaget? De kan hitta detta innehåll någon annanstans och läsa det innan du skriver om det.

Om du vill tjäna pengar på din blogg måste du vara originell, ge människor något nytt, intressant och välskrivet. Du kan söka inspiration i andra bloggares inlägg, men du måste ändå skriva dina egna inlägg.

5. Din blogg är överbelastad med annonser

Annonser kan ge dig inkomster, men de kan också skrämma bort din publik. En del nybörjarbloggare börjar använda annonser direkt och därför blir deras blogg snabbt överbelastad med dem. Dessa annonser distraherar uppmärksamheten från dina inlägg och irriterar även läsarna.

Visst kan du fortfarande använda annonser, men gör det försiktigt: börja med bara några få, placera dem på ett ställe där de inte distraherar läsarna särskilt mycket och lägg till fler först när din blogg blir mer populär.

6. Du glömmer bort dina läsare

Läsarna fortsätter att skicka kommentarer till dig, men du ignorerar dem? Eller kanske finns det inga kommentarer alls? Då är det dags att komma ihåg att du skriver för en viss publik och att du måste hålla kontakten med den. Skriv inlägg som kan väcka diskussioner, lägg till frågor och svara alltid dina läsare, så att de kan känna att du också bryr dig om dem.

7. Din nisch är inte den bästa

Vissa bloggar är helt enkelt lättare att tjäna pengar på än andra, och det beror mycket på en nisch. Om du skriver om något sällsynt och inte särskilt populärt kan det fånga läsarnas uppmärksamhet, men det kan också bromsa intäktsskapandet. Så du måste välja dina prioriteringar i det här fallet.

8. Du försöker för mycket

Ibland skriker en blogg bara ”min ägare vill tjäna pengar på mig”. Sådana blogginlägg är fyllda med olika länkar som uppenbarligen används för reklam, med uppmaningar att prenumerera på den här bloggen och så vidare. Detta ser inte bra ut, särskilt inte om du precis har startat en blogg. Ta det lugnt och var inte alltför påträngande.

Skriv för besökaren och skriv med hjärtat på rätt ställe!

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på din blogg är att inte tänka på att tjäna pengar alls (åtminstone under de första månaderna). På så sätt kan du skriva om saker som intresserar dig utan att hela tiden se tillbaka på din publik.

Om du däremot vill börja tjäna pengar på din blogg direkt måste du hålla de här 8 skälen i åtanke och undvika att göra dessa saker så hårt som möjligt. Fokusera istället på att förbättra din blogg: att göra din design enkel och trevlig, att bygga upp kontakter med din publik och andra bloggare, att skriva unikt och intressant innehåll, att förbättra din skrivstil, att bygga upp din närvaro i sociala medier och så vidare.

Välgjord och trevlig blogg

En genomtänkt och välgjord blogg ser trevlig ut för läsarna, fångar omedelbart deras uppmärksamhet och ger ett trevligt intryck. Se till att den ser bra ut, så kommer läsarna att komma. Och så småningom kommer den att ge dig den önskade inkomsten om du fortsätter att arbeta hårt och förbättra den.

Jag önskar dig lycka till med detta och hoppas att du en dag blir en framgångsrik bloggare!