12 sätt att tjäna pengar på att spela spel online

Det finns dussintals onlinespel som faktiskt betalar dig för att spela spel. Ja, det låter otroligt och lurigt, men det finns flera riktigt imponerande webbplatser och appar som låter dig tjäna pengar eller andra typer av ersättning genom att spela spel, shoppa, göra undersökningar, äta ute och mycket mer. Deltagarna får betalt via PayPal Cash, genom presentkort, lokala rabatter och poäng som kan lösas in mot en mängd olika saker. Spela och tjäna pengar.

Bästa sätten att tjäna pengar genom att spela spel online

Oroa dig inte om du inte är en omfattande spelare, även om viss erfarenhet av att spela definitivt är en bonus. Det finns inget behov av att ha spelutrustning heller. I stället för att använda en Xbox, PlayStation eller annan spelkonsol kan dessa spel spel spelas med hjälp av en dator som är ansluten till Internet. Om du är redo att dyka in och börja tjäna pengar genom att spela spel och ha roligt, utforska dessa toppsidor som användarna är förtjusta i.

12 tips spela spel och tjäna pengar

1. Swagbucks

Swagbucks rankas som en toppsida för dem som vill spela videospel samt har andra alternativ för möjligheter att tjäna pengar. Det är 100 % gratis att använda och är högt rankat av nuvarande deltagare. Hittills har Swagbucks betalat ut nästan 450 miljoner dollar till användarna.

Allt som behövs för att komma igång är en högkvalitativ anslutning till Internet. De som är nya i spelvärlden kan komma igång genom att delta i Swagbucks kampanjer för spel som presenteras för att tjäna Swagbucks samtidigt som de får erfarenhet. Det finns dock fler sätt än spel att tjäna lite sidopengar på denna mångsidiga webbplats.

spela spel online

Undersökningar online:

Förutom spel verkar användarna tycka om att delta i Swagbucks undersökningsprogram, som genomförs helt online. Varumärkes- och marknadsundersökningar betalar allt från fem cent till 35 dollar.

Testtjänster och produkter:

Ett antal tjänsteleverantörer och varumärken betalar användare via Swagbucks för att testa vissa produkter och tjänster. Deltagarna förväntas ge ärlig feedback. Vanligtvis får du antingen en del av eller hela kostnaden för en sådan nämnda tjänst eller produkt återbetalad utöver betalningen.

Visa videor och granska innehåll:

Allt du behöver göra är att titta på en video online och lämna en recension av en viss längd för att få betalt.

Äta ute:

Även om du inte får ”betalt” i sig, får du i viss mening exklusiva rabatter på deltagande restauranger i ditt närområde och till och med när du reser.

2. Inbox Dollars

InboxDollars säger exakt vad de kommer att betala dig i dollar. Många andra sajter använder poäng som du kan behöva konvertera.

Ett annat bra sätt att tjäna pengar i en mångsidig onlinemiljö är Inbox Dollars. Du kan tjäna pengar på att spela spel och komma igång direkt. Det kostar inget att registrera sig och Inbox Dollars har ett ganska bra urval av spel att välja mellan. Många är exklusiva för webbplatsen, men de samarbetar också med GSN-spel inklusive kasinot för att utöka dina alternativ.

För varje dollar som du spenderar kan du tjäna 18 % kontant tillbaka med Inbox Dollars. Spelare får bara tjäna 10 dollar per dag till att börja med, men kan tjäna mycket mer när de gör framsteg. Hittills har Inbox Dollars betalat ut över 59 miljoner dollar till deltagarna via kontantbelöningar, checkar och presentkort. Spel är bara början på vad Inbox Dollars har att erbjuda när det gäller sätt att tjäna lite extra pengar.

Titta på videor:

Inbox Dollars har samarbetat med många stora företag som betalar dem för att betala dig för att du tittar på videor och fyller i en kort enkät.

Svara på onlineundersökningar:

Onlineundersökningar här betalar lite bättre än de flesta och tar mellan 3 och 25 minuter att slutföra. Specialiserade demografiska områden kan ge ganska höga löner på upp till 75 dollar.

Handla på nätet:

Inbox Dollars låter dig handla online och tjäna pengar tillbaka samt kvalificera dig för rabatter från många toppmärken. Medlemmar får också tillgång till gratis tips om saker.

pengar spel online

3. Appen Mistplay

Appen Mistplay erbjuder en plattform för spelutvecklare som kan se om spelarna gillar de spel de utvecklat eller inte och hur de kan förbättra spelen (alltså kort sagt en annan webbplats för speltestning). Genom appen får spelutvecklare veta hur folk reagerar på deras spel och om det är populärt eller om det gillas av spelarna. När spelarna har spelat och testat ett spel får de svara på en enkät så att spelutvecklarna kan ta del av deras erfarenheter.

Beroende på vilket spel du spelar kan spelperioden bara ta några minuter av din tid i anspråk eller vara mycket längre. Generellt sett gäller att ju längre du spelar och ju mer komplicerat spelet är, desto bättre betalt får du. Du får belöningar i form av poäng som kan lösas in mot presentkort eller krediter i appen.

Det finns vissa krav för att spela spel på Mistplay. Det första kravet är att du måste vara 18 år eller äldre. Dessutom är speltillgängligheten regionbaserad, vilket innebär att du bara kan spela spel som är tillgängliga i din region.

4. Spelare med betalda spel

Paid Game Player är en webbplats som betalar dig för att utföra uppgifter som att spela spel, titta på annonser och testa produkter. Om du vill få betalt för att spela spel och inte behöva se en webbplatsannons med några minuters mellanrum (vilket du gör gratis) måste du uppdatera ditt medlemskap till ett premiummedlemskap, som kostar 4,99 dollar i månaden. Om du väljer att stanna kvar på det grundläggande (och kostnadsfria) medlemskapet har du fortfarande möjlighet att tjäna pengar på att spela spel. Du gör det dock genom en mycket långsammare process: du tävlar om pengar på ett begränsat antal spel, spelar spel för att tjäna poäng, som kanske bara är några cent, och löser in dina poäng mot pengar.

Bli premiummedlem 

Premiummedlemmar kan tjäna extra pengar genom att recensera spel. Även om du fortfarande får spela spel fungerar du mer som en testare än en spelare. Om du vill vara en testare ska du se till att leta efter glapp, buggar och andra saker som stör dig när du spelar. När du har spelat skickar du in en recension av din upplevelse och all feedback du har för att tjäna lite extra pengar.

5. Snabba belöningar

QuickRewards är en webbplats där du kan tjäna pengar genom att göra vissa saker. Det finns tre program som du kan gå med i när du registrerar dig på Quick Rewards: QuickRewards Shop and Save-programmet, QuickRewards Paid for Your Opinions-programmen och QuickRewards Earn Cash Online-programmet. Det första programmet, Shop and Save, låter dig få kupongrabatter och tjäna pengar tillbaka när du handlar i anslutna butiker. Paid for Your Opinions-programmet avser betalda undersökningar som de har på webbplatsen och som du kan fylla i. I det sista programmet, Earn Cash Online, kan du tjäna pengar genom att göra saker som att spela spel och läsa e-post.

När du spelar spel på QuickRewards samlar du poäng som du kan använda för att lösa in mot kontanter eller presentkort. Om du vill ta ut pengar behöver du ett giltigt PayPal-konto som QuickRewards.com överför dina pengar till.

6. Erli Bird

Erli Bird är en testplattform där du kan tjäna pengar på att testa produkter och tjänster, inklusive spel och appar, innan de släpps. För varje test och recension får du 10 dollar. Om du är en bra testare och tillhör de 25 % bästa testarna får du ytterligare 5 dollar för varje test.

Om du vill registrera dig som testare på Erli Bird måste du uppfylla vissa krav: vara 18 år eller äldre, tala och skriva engelska flytande, ha en enhet som krävs för ett visst test och ha ett PayPal-konto som Erli Bird kan överföra dina pengar till. Om du vill ta ut pengar måste du ha tjänat minst 5 dollar.

spela spel tjana pengar

7. Esports

Om du inte bor under en sten har du hört talas om Esports, eftersom de är ledande inom onlinespel för både amatörspelare och proffs. Spelare går online och tävlar i grupptävlingar som organiseras av Esports. Miljontals fans loggar in för att titta på dessa direktsändningar. Det finns skjutspel, fightingspel och kortspel bara för att nämna några av de mest populära på webbplatsen. Några av de högsta priserna i turneringar med höga insatser kan nå upp till 200 000 dollar.

Under turneringar för flerspelarspel delas lönerna mellan antalet spelare, så alla kommer inte att vinna stort, men potentialen finns där. Tack vare en högkvalitativ sändningsström kan du med hjälp av gränssnittet och visningsfönstret följa andra spel, se liveodds och göra satsningar på lag om du föredrar att inte delta i spelet. Esports gör snabba överföringar till ett sportboksföretag om du föredrar det, och erbjuder flera olika typer av betalningsalternativ för att vinnarna ska kunna hämta sina vinster.

Andra sätt att tjäna pengar på att spela spel

Om du kommer till den här artikeln för att du vill leta efter sätt att tjäna pengar genom att spela spel ska du veta att det finns fler sätt att göra det på än att spela betalda spel. Nedan följer några andra metoder för att tjäna pengar genom att spela spel (och göra lite extra arbete).

1. Delta i stora spelturneringar

Minns du när dina föräldrar sa till dig att du inte kommer att tjäna pengar på att spela videospel? Tja, det visar sig att det kanske på deras tid var sant, men nu finns det spelturneringar där priset kan vara miljontals dollar. Till exempel har Kyle Giersdorf, den första 16-åringen från Pennsylvania, vunnit den första Fortnite World Cup och tagit hem 3 miljoner dollar. Så förlåt föräldrar, men genom att spela videospel kan man faktiskt tjäna pengar.

Spel som Call of Duty, League of Legends, Dota 2 och Fortnite betalar ut miljontals dollar i turneringspriser varje år. Om du är en proffsspelare och kan vinna i turneringar (inte ens finaler, egentligen) kan du tjäna tusentals dollar eller till och med miljoner dollar. Om människor i din omgivning säger att du är bra på att spela videospel, fortsätt alltså att öva och kanske anmäl dig själv till en turnering i framtiden!

2. Bli en YouTube-spelare

PewDiePie är förmodligen en av de mest, om inte den mest kända spelarna på YouTube. Han har för närvarande över 106 miljoner prenumeranter med mer än 4 000 videor, allt från videor där han livestreamar sina spel till reaktionsvideor. Hans rapporterade nettoförmögenhet är 15 miljoner dollar, och även efter att Disney bröt banden med honom på grund av att hans video visade några antisemitiska symboler, tjänar han fortfarande hundratusentals dollar från YouTube-annonser.

Även om det kan ta lång tid för dig att ha lika många prenumeranter och tjäna lika mycket pengar (tillsammans med lite tur) som PewDiePie, är det aldrig för sent att börja. Att bli en YouTube-spelare skiljer sig dock från att bli en professionell spelare. Du behöver inte ens vara bra på spel för att ha en stor bas av prenumeranter, faktiskt. Det viktigaste kravet för att bli en framgångsrik YouTube-spelare är att vara underhållande, relaterbar och konsekvent göra innehåll som tittarna vill titta på.

De flesta kända YouTube-spelare tjänar pengar på annonser och sponsorer. Om du är tillräckligt populär kommer företag att bjuda in dig för att marknadsföra deras produkter och/eller för att tilltala en viss målgrupp. Det finns dock vissa krav innan du kan tjäna pengar på annonser i dina YouTube-videor:

 • Du måste ha minst 1 000 prenumeranter.
 • Ha över 4 000 tittande timmar under de senaste 12 månaderna.
 • Ha ett kopplat AdSense-konto.
 • Och naturligtvis bo i en region där YouTube Partner-programmet finns tillgängligt.

Om du tycker att du är rolig och är villig att lägga ner arbete, börja göra YouTube-videor idag!

tjana pengar spela spel

3. Att bli professionell speltestare

Om du blir speltestare på webbplatser som Erli Bird kommer du förmodligen inte att tjäna lika mycket pengar. Du kan dock bli professionell speltestare och få lika mycket betalt som ett heltidsjobb skulle ge. Att vara en professionell speltestare går längre än att bara spela spel och berätta för utvecklarna vad du tycker om spelet – du måste göra matris-tester, vilket innebär att du testar varje enskild karaktär, i varje enskild miljö. Detta kan innebära att du måste testa tusentals kombinationer innan du får betalt. För att vara rättvis är det här jobbet närmare en kvalitetssäkrare än en testare.

För att vara professionell speltestare krävs att du är mycket analytisk och detaljorienterad. Du ställs inför höga förväntningar från spelutvecklare – de förväntar sig att du rapporterar varje glitch, varje bug och varje detalj som kan frustrera potentiella spelare. Förutom de många kombinationer som du måste testa måste du också rapportera dina resultat till utvecklarna på ett professionellt sätt. Det är ganska likt ett kontorsjobb, egentligen.

4. Odla valuta i appen eller i spelet

Låt oss säga att du spelar ett spel och behöver 1 000 mynt för att låsa upp en funktion som du verkligen, verkligen vill ha. Tyvärr erbjuder spelet inte in-game-mynt att köpa. Men som tur är tillåter de lyckligtvis spelare att överföra sina mynt till en annan spelare.

Eftersom du just har lärt dig om denna funktion vill du nu köpa eller byta 1 000 mynt till en annan spelare. Du stöter på en spelare med 2 000 mynt och bestämmer dig för att skicka ett direktmeddelande till honom eller henne: ”Hej, jag betalar dig med riktiga pengar om du säljer 1 000 mynt till mig. Säg till om du är intresserad”.

Föreställ dig nu att det är du som har 2 000 mynt och får det här meddelandet. Ganska häftigt, eller hur? Även om det kanske inte är det mest lönsamma alternativet att vara en spelvalutafarmare, ger det ändå många möjligheter att tjäna riktiga pengar på att spela spel.

5. Bli en streamer på Twitch

Twitch är en streamingplattform som liknar streaming på YouTube eller Facebook, men för videospel. Du kan tjäna tusentals dollar per år genom att streama på Twitch, men bara om du är en Twitch Partner.

För att bli en Twitch Partner behöver du:

 • Minst 50 följare. Jämfört med de 1 000 prenumeranter som krävs på YouTube för att bli partner är detta ett mycket lägre antal.
 • Minst 500 minuters sändning (totalt) under de senaste 30 dagarna.
 • Ett genomsnitt på minst 3 samtidiga tittare under de senaste 30 dagarna.
 • Minst 7 sändningsdagar under de senaste 30 dagarna.

Du tjänar pengar på Twitch genom att visa annonser och få sponsorer, på samma sätt som du skulle tjäna pengar på YouTube. Om du är en populär Twitch-streamer kan du potentiellt tjäna upp till 5 000 dollar eller mer per månad. Ta en kamera och låt oss sätta igång!

I artikeln har vi pratat om:

 • Tjäna pengar på gratis spel
 • Spela spel och tjäna pengar
 • Tjäna pengar på att spela online
 • Få betalt för att testa produkter
 • Få rabattkort när du spelar
 • Titta på videos och tjäna pengar

Sätt att tjäna pengar spela spel online

Detta är 12 av alla de olika sätt där du faktiskt kan tjäna riktiga pengar på att spela spel online! Om du inte har provat, så sätt igång! Det är både kul och du kan verkligen tjäna riktiga pengar på dessa 12 sätt, som jag visar dig här ovan. Tjäna pengar på spel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *