Marknadsför din blogg gratis: 10 sätt att synas

Sätt att marknadsföra din blogg gratis

Det finns så många bloggare på webben nuförtiden, och många av dem skriver informativt innehåll av god kvalitet som folk gillar att läsa. En bloggare i dag måste inse att många andra bloggare har nått en viss popularitetsnivå. Du behöver få ut ditt budskap och din blogg på ett billigt sätt. Helst gratis såklart!

Därför måste du, för att bli en framgångsrik bloggskribent, bry dig om din bloggsidas popularitet. Det finns många sätt att marknadsföra de inlägg du skapar. Jag har skapat en lista med några av de mest användbara marknadsföringssätten här.

Oavsett om du är nybörjare eller professionell bloggare kommer dessa tips definitivt att hjälpa dig att explodera din trafik:

1. Facebook

Det första verktyget som kommer upp är säkert sociala medier. Facebook är ledande bland plattformarna för sociala medier. Så varför använder vi inte den här funktionen till gagn för våra blogginläggs popularitet? Gå vidare och presentera din personal, inte bara på din personliga Facebook-sida, utan även på de gruppsidor du är med i och som är relevanta för din nisch.

Huvudmålet här är att få folk att identifiera sig med ditt företag och dina anställda så att de sedan delar din berättelse runt om på plattformen. De mest populära inläggen på Facebook innehåller iögonfallande bilder och korta men tydliga, beskrivande kommentarer. Med detta i åtanke bör du välja intressanta bilder och rubriker för dina inlägg på denna sociala medieplattform.

gratis marknadsforing blogg

2. Twitter

Twitter är ett annat bra bloggmarknadsföringsverktyg som låter dig marknadsföra din blogg gratis. När du skriver ett nytt inlägg twittrar du det på ditt konto. Du vill fortsätta att dela din blogg på Twitter i ungefär en vecka. Se bara till att ändra ordalydelsen i din tweet, även om du skriver om exakt samma blogg varje gång.

På så sätt undviker du att bli stämplad som ”skräppostare” och kanske kan du nå fler potentiella läsare. Förhoppningsvis kommer dina följare att retweeta och fave ditt meddelande, så att antalet potentiella läsare av din blogg ökar. Twitter är bra för att nå ut till likasinnade och det är en relativt fri plattform. Inte lika styrd som tex Facebook.

3. LinkedIn

Att ha ett LinkedIn-konto är viktigt för dem som odlar en professionell och utbildad image. Dela dina inlägg här, så kommer du definitivt att få en del synpunkter från andra yrkesverksamma som tycker att ditt arbete är relevant, intressant och informativt. Den här resursen hjälper dig att upptäcka mer om hur du använder LinkedIn som ett bloggmarknadsföringsverktyg för att marknadsföra din blogg: 6 sätt att marknadsföra din blogg på LinkedIn.

gratis marknadsforing

4. Pinterest

Skapa bara en pinntavla för dina blogginlägg och lägg till nya pinnar varje gång du lägger till nytt innehåll. Glöm inte bort bilderna i din blogg och ägna särskild uppmärksamhet åt dem när du lägger upp dem på Pinterest. Det är grafiken i din blogg som gör att du kan lägga upp dina inlägg på en pinboard på Pinterest, så se till att bilderna tydligt beskriver innehållet i ditt inlägg.

5. E-post

Även med tanke på de sociala mediernas popularitet nuförtiden är e-post fortfarande ett bra sätt att marknadsföra ditt innehåll. För att få det att hända är det bara att lägga till en ”prenumerationsknapp” på din bloggsida. Skicka ut ett nyhetsbrev till dina prenumeranter varje vecka (men inte oftare) där du låter folk få veta om det nya innehållet som dykt upp på din sida. Det finns en bra resurs som berättar allt om hur man använder e-post som ett bra bloggmarknadsföringsverktyg. Kolla in den här: 10 tips för att främja din blogg med e-postmarknadsföring.

7. Kommentera på relevanta bloggar

Genom att kommentera på relevanta bloggar kan du inte bara hålla dig uppdaterad om alla de senaste trenderna inom ditt intresseområde, utan du bidrar också till att locka till dig ytterligare trafik. Om du vill bli en professionell kommentator och effektivt bygga relationer, börja med att läsa den här artikeln: Du kan börja med att läsa om detta genom att börja med att läsa om 13 inte så skrämmande sätt att bli en mästare på bloggkommentarer.

8. Gå med i en bloggemenskap

Umgås med likasinnade varje dag, prata om de senaste ämnena och glöm inte att erbjuda ditt innehåll att diskuteras. Om dina inlägg är värda att uppmärksammas kommer de att delas runt om i gemenskapen mycket snabbt, vilket kommer att öka din bloggs popularitet.

marknadsfor blogg gratis

9. Gästinlägg

Innan du använder det här bloggmarknadsföringsverktyget ska du ta reda på vilka de stora aktörerna inom din nisch är. Efter det kan du erbjuda dem ditt innehåll som ett gästinlägg. De får fördelen av ditt arbete gratis, din bloggs läsare som besöker dig för dagen och din speciella syn på ämnet. Om det är unikt och hjälpsamt finns det en stor möjlighet att ”heta” bloggare vill dela ditt inlägg med sina läsare.

10. Länkarbete

Överväg den här strategin om du verkligen vill att din trafik ska explodera, men var beredd på att spendera en stor del av tiden för länkbyggarkampanjen. Länkskapande är faktiskt en process för att få externa webbplatser att länka till ditt innehåll. Det enklaste sättet att få en extern länk är att kommentera en annan blogg som är relaterad till ditt ämne med en länk till ditt eget blogginlägg.

Håll din blogg levande

För att hålla din blogg levande och populär måste du ha två viktiga saker i åtanke. För det första får du inte glömma att uppdatera innehållet på din blogg regelbundet. Du måste helt enkelt blogga ofta. Och för det andra, marknadsför den passionerat med hjälp av så många av de bloggmarknadsföringsverktyg som vi diskuterade ovan som möjligt.

Och hur är det med dig? Har du några idéer om hur du kan marknadsföra dina blogginlägg? Om ja, dela gärna med dig av dina tips för bloggmarknadsföring nedan i kommentarerna. Vi vill gärna höra vad du har att säga.