Digitala produkter: Produkter och tjänster du kan skapa själv

5 Digitala produkter du kan skapa själv på Internet

Det är uppenbart att du kan tjäna pengar på att sälja en produkt (oavsett om det är en bok, en e-bok, en medlemssida, rådgivning eller coachning). Det fina med detta är att du inte delar inkomsten med en tredje part eller affiliatepartner som du marknadsför med.

Eftersom du är skaparen ger en kvalitetsprodukt din auktoritet och ditt varumärke trovärdighet. Här kan du starta egen blogg enkelt och snabbt där du kan sälja dina produkter.

Här är 5 typer av digitala produkter som du kan skapa:

Digitala produkter

Sälj digitala produkter. Det är lätt att skapa och billigt att installera eller producera. Det finns ingen finansiell risk och du kan snabbt få ut något på marknaden. Du kan utforma dessa produkter på ditt eget sätt, eller ta hjälp, och få dem att fungera och se ut som du själv vill. Nedladdningsbara digitala produkter kräver inget lager utan de är enkla att sälja och kräver minimalt med handpåläggning.

digitala produkter

E-böcker (digitala böcker)

Men med en digital bok kan du skapa en riktig tratt som fungerar som en maskin för att generera leads och intäkter, och det är billigt. Att sälja en digital bok på Internet har praktiskt taget inga omkostnader och kan hjälpa dig att snabbt bevisa din idé eller se om det finns en marknad för den information du försöker sälja.

Om du går ut och skapar en hel verksamhet med böcker, en medlemswebbplats, programvara etc. baserat på ett problem som du tror att folk har, men som de i själva verket inte har, kommer du att slösa bort mycket tid och pengar.

Enkel digital bok i PDF format

Med en enkel digital bok kan du snabbt och enkelt bevisa att de problem du försöker lösa eller den smärta du försöker lindra är verkliga problem som människor står inför. Alla dina idéer kommer inte att vara lika bra till en början, så jag rekommenderar starkt att du testar vattnet och lär dig vad din målgrupp verkligen vill ha innan du gör några stora investeringar.

Om din produkt är bra och du tar dig tid att sätta upp försäljningsprocessen på rätt sätt för att fånga e-postmeddelanden har du nu en snabb lista med köpare som du vet behöver hjälp och du vet att de kommer att köpa dina andra produkter när du är redo att utöka din verksamhet.

Skapa en tjänst

Om du har en talang som folk anser vara värdefull finns det ingen anledning att inte tjäna 2 000 pund extra under den första månaden. Du behöver inte ens en publik.

Med en produkt skulle det ta en månad eller två att utveckla den. Sedan måste du bygga upp en publik eller övertala någon annan som har en bra publik att marknadsföra din produkt. Det kan ta ett år eller mer innan du ser frukterna av detta arbete.

När du arbetar som frilansare får du vanligtvis betalt för varje timme du arbetar. Du lär dig att arbeta med människor, förstår vad folk vill ha och bygger långsamt upp ett nätverk av människor som du har gjort nöjda.

Att finslipa dina färdigheter genom att erbjuda dem som en tjänst är en perfekt introduktion till att leverera en produkt som du kan väga. Om du inte har de rätta kunskaperna eller om du inte har en gedigen förståelse för din marknad är det nästan omöjligt att skapa en produkt som folk vill ha.

Lansera en gratis mobilapplikation

Det råder ingen tvekan om att webben håller på att flytta över till mobilen. Många människor använder sina smartphones för att läsa innehåll och interagera med andra på nätet. Det finns dock utvecklare som har blivit miljonärer med appar.

Gratisappar verkar i många fall vara mer lönsamma än betalda appar i längden. Om du skapar något som folk gillar är det mycket lättare att fånga dem ”vid dörren” och skicka ut dem med betalda uppgraderingar eller ”exponera” dem för annonser.

skapa digitala produkter

Videokurser med produktlansering

Att börja blogga är ett stort långsiktigt åtagande och vissa har ägnat flera år åt att marknadsföra andra produkter utan att ens tänka på att skapa en egen. När det gäller typen av produkt kan du också börja med en videokurs och en fin produktlansering.

Att skapa en videokurs av hög kvalitet är alltid en långsiktig strategi, men den är solid. På samma sätt som man föreslår att du skapar en e-postlista tidigt måste du också börja fundera på vad du kan sälja till din publik så fort som möjligt.

Skapa en SAAS (Software As A Service)

Om du inte vet vad det betyder står SaaS för Software as a Service (programvara som tjänst),
vilket innebär att du inte säljer programvara, utan tillgång till den.

Tekniskt sett innebär det att programvaran inte installeras på användarens dator utan på din server. Du kan därför erbjuda en prenumerationstjänst för användning av tjänsten. Mer kontroll över vad du bygger. Mer frihet att skapa. Du gör kunderna nöjda. Du har återkommande intäkter. Inget behov av tungt stöd.

Digitala produkter är framtiden

Det finns massor med folk som redan nu säljer digitala produkter som de skapat själv och det ger dem fördelar och inkomster gentemot sina konkurrenter i sin nisch. Många lever helt på att sälja tjänster och e-böcker på Internet. Du kan göra samma sak! Här kan du läsa mer om hur du kan tjäna pengar hemifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *