Google AdSense: Tjäna pengar med Google annonser

5 bästa tipsen för att tjäna pengar med Google AdSense

Google AdSense är ett bra sätt att tjäna lite extra pengar. Genom att använda sig av Google AdSense kan man låta annonser visas på ens webbplats eller blogg och få betalt per klick på respektive annons av besökarna till webbplatsen. Det är en mycket enkel variant att komma igång med vad gäller annonser på din blogg.

Nybörjare använder ofta denna typ av annonsering för att det är ett av det enklaste sättet att tjäna pengar på nätet. Vill du enkelt komma igång med annonser, så är detta ett bra alternativ absolut.

Vill tjäna pengar med Google AdSense

Google adsense är en av de bästa metoderna för att tjäna pengar online eftersom det låter dig göra så mycket pengar som du vill. Det finns mycket utrymme för den som väljer Google AdSense, men om man inte vet hur det fungerar kan det vara lite svårt att komma igång. Inga stora problem, men lite tricks behöver man.

Jag visar i denna artikel vad du behöver göra för att komma igång med denna enkla form av annonsering, som absolut passar i stort sätt vilken blogg som helst.

Google AdSEnse blogg

Hur man tjänar pengar med Google AdSense

Google AdSense är en mycket bra lösning för dig som vill tjäna pengar på din blogg. Om du har en blogg som innehåller annonser så kan Google AdSense automatisera innehållet av dem vilket innebär att du kan googla fram annonser och skicka dem till din blogg, helt automatiskt och helst utan att du behöver göra något alls.

Du lägger in annonskoden i backend av din blogg. Jätteenkelt och sedan tar det en stund innan annonserna har anpassat sig till din blogg och visas på din sajt för dina besökare. Det är enkelt, men du styr inte över vilka annonsörer som Google väljer att visa på din sajt. Fördelar och nackdelar.

Vad bör man tänka på?

Att installera Google-konto är det första steget. Därefter kan du använda din e-postadress och lösenord som login. Genom att logga in på AdSense kan du se vilka annonser som visas på din sajt och ändra de som tar upp mest plats. Du kan själv välja när du vill starta din annonsering, men se till att den aktiveras samtidigt som annonsen slås upp ute i Internet. Det tar ibland tid att få sitt AdSense konto registrerat och godkänt av Google. Ha tålamod. Ge inte upp och skapa bra och starkt innehåll under tiden du väntar på att Google skall aktivera ditt konto.

Tjana pengar Google AdSense

Tips för att tjäna mer pengar genom Google AdSense

Tips 1: Fokusera på att skapa innehåll som placerar sig i nischer där annonsörerna är villiga att betala pengar. Finns det annonser ute på Google.se när du söker efter ett visst sökord, så är det ett gott tecken. Konkurrens om sökordet är bra i detta fallet. Mycket trafik och konkurrens är bra tecken.

Tips 2: Bli en av Google’s partnerföretag. detta kan medföra högre ersättningar.

Tips 3: Använd automatiserade system. Skapa system som gör att du kan få ut mera innehåll snabbare på Internet. Numera kan du generera artiklar med hjälp av AI som med lite modifiering absolut fungerar att använda både vad gäller för dina besökare, men även för Google. Du kan även sätta upp AdSense koden inne på din blogg enkelt med hjälp av automatiserat system.

Tips 4: Se till att vara aktiv på sökmotorerna. Arbeta med SEO som drivkraft bakom ditt innehåll, så att du syns så bra du kan i sökmotorerna. Google är den sökmotor som gäller för synlighet och det är där som de flesta besökarna söker efter saker, tjänster, produkter och annat. Där vill du synas med din sajt och dina annonser.

Tips 5: Var ute i tidigt skede – vilket innebär att du bör starta din kampanj innan du har massor av annonser på din blogg. Skapa en snygg sajt med fina bilder, bra innehåll samt Om-sida, kontaktformulär, sekretessavtal, cookie information och börja synas på enkla söktermer på Google. Sedan anmäler du din sajt till Google AdSEnse och får deras annonser implementerade på din blogg.

Slutord

För att tjäna pengar med Google AdSense måste man ha en egen blogg eller en annan typ av webbplats som är synlig. Google AdSense tar 40 procent av alla inkomster vilket kan anges som bra om man inte har några andra inkomstkällor. Det är som sagt inte svårt att implementera denna typ av annonser på din sajt, men det kan ta tid innan man blir godkänd av Google att få ha AdSense på sin blogg.  Ha alltid en Om-sida, Ett kontaktformulär, Ett sekretessavtal på plats samt relativt mycket innehåll när du skall anmäla din blogg för att få visa Google AdSense annonser.