Tjäna pengar på nätet med hjälp av WordPress

Sökoptimera din blogg för att tjäna pengar

SEO är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på nätet från hemmet. Du kan börja blogga eller rangordna dina bloggar för att tjäna pengar samtidigt som du jobbar på ditt vanliga jobb. Du kan också frilansa för företag för att få betalt för dina specialkunskaper och lära dig den nya onlinevärlden. Oavsett vilka intressen du har finns det alltid ett sätt att tjäna pengar på nätet genom SEO.

Denna sajten är byggd i WordPress, som du ser. Jag har dock inga annonser alls på min personliga blogg ännu. Den har varit i dvala under perioder, men vi får se hur pass aktiv jag kan vara här inne framöver.

Blogga och nätverk

Bloggning och betalda medlemskapswebbplatser är båda möjligheter som ger bra betalt när de används på rätt sätt. Med bloggande kan du använda backlinks för att skapa ett nätverk av bloggar som ger målinriktad trafik till din webbplats. Detta liknar webbplatser för sociala medier, men i stället för att publicera din information på din personliga sida ser folk den på andras sidor. Backlinks kan köpas eller ges, men de flesta framgångsrika bloggare får gratis sådana genom bloggtävlingar och andra marknadsföringsstrategier som PPC-annonser eller sökmotoroptimering. Backlinks bygger din auktoritet och ju fler du har, desto högre position på Google.

tjana pengar blogg

Blogga och använd din egen kunskap

En annan bra idé är att tjäna pengar på nätet genom att blogga om något du är kunnig inom. Människor vill läsa bloggar från personer som har kunskap om ett specifikt ämne. Du kan tjäna pengar genom att skriva recensioner om produkter, dela din kunskap med kunder och blogga om saker du brinner för.

Tjäna pengar som affiliate

Ett annat sätt du kan tjäna pengar online genom att blogga är genom affiliate marketing. Detta är en typ av marknadsföring där du marknadsför någons produkt utan att äga den. Du får betalt varje gång du gör en försäljning eller leder till en försäljning av handlarens produkt. Några av de mer populära nischerna du kan välja mellan är hälsa och fitness, pengar, relationer, lycka och så vidare.

Anslut dig till affiliatenätverk

Om du är ny inom affiliatemarknadsföring rekommenderas det att du först blir medlem i ett välrenommerat affiliateprogram så att du vet vad du ger dig in på och så att du undviker eventuella bedrägerier eller falska påståenden.

Tjäna pengar via webinar

Det finns många sätt att tjäna pengar online genom webinarier och betalda webbinarier. I webbseminarier presenterar du information och diskuterar med potentiella kunder. Du svarar på frågor och delar sedan ut din information till dem. Du får betalt när någon köper något efter att ha klickat på din länk. Betalda webbseminarier ger dig en scen där du kan visa upp vad du vet och vad dina produkter eller tjänster kan göra för köparen.

WordPress – Enklaste plattformen för att blogga

WordPress är en av de enklaste plattformarna att använda för att skapa en webbplats och en blogg. Du kan hitta massor av gratis WordPress-teman och plugins för att förbättra din webbplats och blogg. Ett av de bästa sätten att tjäna pengar online med WordPress är genom att använda kostnadsfria plugins som kallas plugins. Plugins gör det enkelt att snabbt och enkelt skapa effektiva annonser och annonskopior.

Gratis nyckelordsverktyg

Det finns också många gratis nyckelordsverktyg som hjälper dig att undersöka nyckelord som folk söker efter. Med rätt nyckelord kan du rikta in dig på högt sökta fraser i sökmotorer och rikta in dig på potentiella kunder som är intresserade av din nisch. Att komma igång med affiliatemarknadsföring kan vara spännande och mycket lukrativt så länge du väljer rätt nisch. För att ta reda på vilka nischer som är lönsamma kan du göra efterforskningar med Google eller en annan sökmotor för att se vilka sökordsfraser som är målinriktade av potentiella kunder och sedan rikta in dig på dessa fraser.

Registrera dig som återförsäljare

Ett annat sätt att tjäna pengar på nätet genom affiliate-marknadsföring är genom affiliatenätverk. I dessa nätverk registrerar du dig som affiliate och marknadsför en produkt eller tjänst och får betalt när någon klickar på din affiliate-länk. Några av de bättre nätverken att ansluta sig till är Commission Junction, Clickbank och LinkShare. Detta är bara några exempel på de många nischade kataloger du kan ansluta dig till.