Varför bloggar folk egentligen? Se vanligaste skälen här

Varför bloggar man? Vad vill man uppnå?

När du börjar blogga är det många i din omgivning som frågar varför du vill blogga. Mina föräldrar gjorde det när de fick veta om det. Många kompisar undrar samma sak. Intressant nog har inte alla samma anledning. Och det mest politiskt korrekta svaret du får är ”För att hjälpa andra”. Många bloggar för att höras, synas, få sin röst hörd, för sitt företags skull, för en organisation eller för att tjäna pengar på sin blogg.

Starta din egen blogg här 

16 Skäl att blogga och skriva på Internet

Så här är vad folk hade att säga när de fick frågan om deras anledning att blogga. Här är en sammanställning av 16 verkliga skäl till varför människor bloggar. Bloggar du själv hittar du kanske dina egna skäl här nedan. Jag har själv flera skäl till varför jag bloggar här i listan:

1. Blogga som en dagbok eller livsstil blogga

Ett av de mest populära skälen som anges av tonåringar. Det anses vara ett sätt att föra dagbok på nätet. Även om inte alla ger sitt namn eller ansikte till denna dagbok eller journal. Även jag började blogga med syftet att ha en online-journalen som jag kunde komma åt var som helst.

Numera används en mer formell term: Livsstilsbloggande

SEO tips innehall

2. Blogga för att bli berömd eller populär

På ett eller annat sätt har bloggande framställts som den snabbaste vägen till berömmelse, popularitet och pengar. Och massor av allt detta. Sanningen är att det inte är så lätt som det ser ut. Och de flesta som svarar med detta svar berättar också att de slutade eftersom de började med sökandet efter lätta pengar och berömmelse.

Berömmelse är en bra anledning om du har drivkraften att arbeta hårt och vara konsekvent. Låt det bara inte stiga dig åt huvudet.

3. Att blogga för nätverkande och professionell exponering

Människor bloggar för att få kontakt med människor som liknar dem från hela världen. Du är inte längre begränsad till din närmaste omgivning för att hitta människor som delar din tankegång? Folk sa att nätverkande var en stor anledning till att blogga. Det är en plats där de kan visa upp vad de tycker och få kontakt med likasinnade från hela världen.

Jag har denna bloggen, petterhedman.se till viss del för att nätverka samt få exponering av den kunskap jag besitter inom marknadsföring och bloggande på Internet. jag tycker en blogg är ett perfekt verktyg för att kunna få sin röst hörd utan att andra begränsar den på något sätt.

4. Att blogga för att främja företag

Bloggar kan användas för både aktiv marknadsföring eller passiv marknadsföring av företag. Det finns otaliga framgångssagor om företag som har bloggat och nått stor framgång med sina bloggar. Tex Red Bull är ett exempel. Jag tycker att nästan alla företagare skall använda sig av en blogg kopplat till sin företagssajt. Det ger kraft, återkoppling, möjligheter och ett helt annat djup åt ett företag om man använder sig av en bra blogg som är kopplat till företaget.

blogga for pengar

5. Blogga för ett socialt syfte

Man kan blogga som organisation och på så sätt ut sitt budskap på ett bra sätt på Internet. Du kan bedriva ditt syfte på ett djupare sätt med en bra blogg kopplat till din organisation. Många non profit organisationer har ju numera bloggar, där de visar upp sitt arbete och kan ta emot donationer.

6. Bloggning för journalistik

Journalistik är inte längre begränsat till TV eller tidningar eller till och med professionella journalister. Nyheter, sport, teknik och alla händelser runt om i världen delas av vanliga människor. Vissa gör det av kärlek för att vara uppdaterade om nyheterna. Andra gör det frivilligt som en ansvarsfull medborgare i landet.

7. Att blogga för att bygga upp en portfölj på nätet

Du vet att du har en kompetens, men hur får du andra människor att veta att du har den kompetensen. Människor använder bloggande som ett sätt att visa upp sina talanger, färdigheter, kunskaper och upptäckter. Bloggar som visar upp CV, arbetsprover osv. är ett av de utmärkta sätten att ha en portfölj på nätet. Lätt att visa upp för vem som helst som kan behöva se det.

8. Blogga för att bedriva sin hobby att skriva

Människor gillar att skriva. Tillfredsställelsen med att vrida och vända händelser genom ord för att skapa något är utöver det vanliga. Alla har inte kapaciteten eller tålamodet att färdigställa en bok. Bloggandet ger utlopp för denna skrivlust. Bloggar om skönlitterärt skrivande, dikter osv. är ett utmärkt sätt att utöva denna hobby och få kontakt med människor med samma intresse från hela världen.

Succeblogg

9. Blogga för att tjäna pengar

Det här är en självklarhet. Varannan bloggare du stöter på kommer att ange detta skäl. Det finns dock undantag. Jag har stött på ungefär fyra bloggare av mer än 200 som jag känner till som inte bloggar för att tjäna pengar. De bloggar bara för att det är roligt. De flesta slår två flugor i en smäll och tjänar pengar medans de skriver om sina hobbys och annat som intresserar dem.

10. Blogga för att skapa auktoritet

En del människor börjar blogga med avsikt att öppna framtidsutsikter. Dessa personer har färdigheter som de har tränat under en längre tid. Eller så har de förvärvat dessa färdigheter genom att lära sig och forska. Nu är nästa steg att bli en auktoritet inom ämnet. Dessa typer av bloggar är vanligtvis tekniska till sin natur. Stora företag som letar efter en expert inom ett ämne kan ge bra erbjudanden enbart på grundval av blogg-innehållet.

11. Blogga för att tillfredsställa sin kreativa sida

Ett jobb är en nödvändighet och det enklaste sättet att tjäna sitt bröd och smör för att överleva. Alla har dock inte ett jobb som de älskar att göra. Och dessutom är det inte alla jobb som låter dem utöva sin kreativitet. Att spela musik, skapa konst, dansa eller någon annan hobby kan lätt utövas online genom en blogg.

12. Blogga för att lära sig eller uppgradera en färdighet

Om du inte känner till det, sök då efter Pat Flynn. Han började blogga en metod för att hålla sina tentamens-anteckningar online. Han klarade tentamen. Och det gjorde hans anteckningar också, som en källa för tusentals människor i USA som förbereder sig för samma examen. Han tjänade sedan en massa pengar Online genom olika bloggar och andra sätt.

Att blogga är ett smart sätt att lära sig en färdighet. Att lära sig med hjälp av en undervisningsmetod bidrar till att man bättre behåller det man lärt sig när man bloggar vad man har lärt sig. Jag har lärt mig om produktivitet. Och jag har följt dessa bloggar eftersom de, precis som jag, också lär sig genom att göra.

skal att blogga

13. Bloggning som en stressdämpare

Vissa människor bloggar för bloggens skull. Avslappnat bloggande, att dela med sig av sina tankar eller till och med länkar till sina favoritvideor eller artiklar hjälper till att slappna av. Bloggen blir som en ventil för det som finns inombords.

14. Blogga för att uttrycka din åsikt

Älskar du att prata om politik? Eller kritisera filmer? Eller till och med händelser runt om i världen. Tja, bloggande är ett alternativ som folk utforskar och gillar när det gäller att uttrycka en åsikt. Det är fascinerande att läsa om de olika åsikter som människor ibland visar på sina livsstilsbloggar också.

15. För att det är deras jobbansvar

Så ett företag vill starta en blogg för att marknadsföra sin verksamhet. Inte alla företag har råd att ha en dedikerad resurs för bloggande. Så det näst bästa är att be de anställda att bidra. De får efter bästa förmåga skapa bra och informativt innehåll på den sajt/blogg man startar upp.

16. Blogga som ett sätt att hantera sin förlust/sjukdom.

Många människor som jag har stött på har börjat blogga för att klara av sina problem. De upptäcker att det hjälper dem att skriva om det för att reda ut de känslor de går igenom. Barnmisshandel, cancer, våld i hemmet och till och med depression är de vanligaste problemen som människor skriver om. Det är ett sätt för dem att hjälpa sig själva och andra människor i liknande situationer. Detta är ju ett väldigt bra skäl att blogga kan jag tycka. Få utlopp för det man känner inombords.

Google AdSEnse blogg

Sammanfattning

Där har du det. 16 verkliga skäl som människor anger om varför de bloggar. Det finns så många skäl att skriva på webben kan jag tycka och dessa förslag här ovan är verkligen bra skäl att starta upp sin blogg och exponera det man få ut på webben.

Bloggar du redan? Vad är din anledning?

Låt mig veta det i kommentarerna nedan.

Glöm inte att dela den här artikeln med din bloggvän och fråga dem varför de bloggar. Ha det bäst nu tills nästa gång och se till att du själv gasar på med din blogg/sajt så att den växer och får den uppmärksamhet som du vill få av den.