Tjäna pengar på din blogg: Med rätt innehåll

Vet du hur man tjänar pengar från en blogg?

Om du tror att du kan generera regelbundna passiva inkomster genom att inrätta webbplatser kan du ha rätt. En bra idé i denna riktning skulle vara att bygga nischade innehållswebbplatser. Processen är relativt enkel. Gör efterforskningar om de nischer som för närvarande inte betjänas på ett bra sätt. Bygg sedan en webbplats med innehåll för din nisch.

Hur du kan tjäna pengar på Internet

Det finns en mängd olika sätt som du kan använda dig av för att skapa en inkomst på Internet. Om du inte tjänar pengar på webben idag, så är det absolut tid att se till att sätta igång. Antingen i liten skala eller så arbetar du med sikte på att kunna leva på dina inkomster från nätet.

Tjana pengar bloggare

Hur kan du få detta att fungera till din fördel?

Först och främst bör du vara tillräckligt säker för att lyckas skapa bra sökmotortrafik för de nischer du väljer att arbeta med. Den kontinuerliga inkomsten kan bara genereras när besökare som söker efter innehåll landar på och klickar på dina annonser., gör ett köp, eller en annan form av avslut som genererar försäljning poå din sajt. Du kan även använda dig av annonser där ingen ens behöver klicka eller köpa något utan du tjänar en liten summa pengar varje gång någon ser annonsen på din sajt/blogg.

Olika typer av besökare till din sajt

I verkligheten är besökare som kommer slumpmässigt hälsosammare annonsklickare jämfört med dina lojala läsare. Detta gör att din teknik fungerar. Slumpmässiga besökare kommer en gång till webbplatsen, läser innehållet, klickar på en annons och kommer vanligtvis aldrig tillbaka. De lojala besökarna återvänder dock igen och förväntar sig nytt innehåll och stänger i samband med detta av annonserna.

Det är inte lönsamt att skapa en repetitiv publik från dina nischade webbplatser. Försök också att inkludera endast det innehåll som är användbart för din målnisch eftersom det kan vara knepigt att skriva innehåll för dem som du inte vet så mycket om.

Bloggbesokare

7 bästa sätten att sätta igång och tjäna pengar från en blogg:

Upptäck en nisch

Först måste du upptäcka nischer där det finns trafik. Du kan använda Semrush keyword analyze tool för att veta exakt hur många sökningar som görs för specifika nyckelfraser. Undvik nyckelord som möter hård konkurrens, försök hitta de som har jämförelsevis mindre trafik.

En effektiv metod för att hitta ämnen som människor söker efter är Pay-Per-Click-marknadsföring och vissa andra reklammetoder på nätet. Syftet med din webbplats med nischat innehåll är att överbrygga klyftan mellan de som söker på nätet och annonsörerna, och du får provision för det.

Sök efter konkurrens

När du har hittat några nischer som verkar ha potential gör du en sökning på nyckelfraser och observerar resultaten. Om en webbplats som dyker upp är dåligt optimerad, och du anser att din webbplats snabbt skulle kunna hoppa högre än den säg inom några månader, då har du hittat en bra kandidat för en nischad innehållssida.

Starta en webbplats

WordPress är ett utmärkt verktyg för att driva din nischade webbplats. WordPress är ett ramverk för innehållshantering av bloggar som använder PHP/MySQL som bas. Det är mycket lätt att installera, hanterar det mesta av din sökmotoroptimering och det enda du behöver göra är att trycka in innehållet så hanterar det resten.

Konventionell annonsering på webben

Du kan försöka sälja separata annonsblock på din nischade webbplats till varumärken som vill nå ut till din målgrupp och regelbundna läsare genom köpta annonser. Kom ihåg att göra ett avtal med endast de varumärken som du kan skapa ett lönsamt förhållande med. Det beror på att alla företag gillar att investera klokt och vill ha valuta för sina pengar. Att hålla dina annonsörer nöjda är avgörande för dig.

Produktspecifika affiliateprogram

Du kan tjäna pengar på din blogg om folk köper tjänster och produkter som är relaterade till din webbplats och som har gemensamma affiliateprogram. Det finns tre huvudsakliga sätt att hitta sådana program:

Om du känner till några bloggägare som också vill sälja tjänster eller produkter kan de erbjuda dig ett affiliateprogram som du kan upptäcka på deras webbplats.

Om du känner till andra större företag som säljer digitala produkter eller tjänster och fysiska varor och som också har ett affiliateprogram, gör då en lista över alla deras produkter och tjänster som du använder ofta. Undersök sedan om sådana företag har ett affiliateprogram som kan användas för att generera inkomster.
Eller så kan du gå med i flera företags affiliateprogram och samla in utbetalningar från vart och ett av dem.

Egen kontorsplats

Hybridprogram för affilierade företag

Associate/Affiliate-hybridprogram är något annorlunda när det gäller intäktsmöjligheter för dig än andra produktrelaterade medlemsprogram. Dessa typer av affiliateprogram erbjuder dig ett litet incitament för varje produkt som köps, när någon kommer in på din blogg via en länk.

Medlemskapsprogram/sajter

Du bör göra ett program eller en webbplats som kräver en månads- eller halvårsavgift för att använda det. Webbplatsen bör innehålla innehåll, information, kurser osv. som endast är tillgängliga för prenumeranter. Du kan antingen införliva medlemsprogram/sajter i din blogg, som är tillgängliga genom ett användarnamn och lösenord eller skapa dem på separata domäner.

Exempel på populära medlemssidor är Fizzle, Skillshare, Food Blogger Pro, Copyblogger Authority osv.

Sammanfattning och tips

Jag skulle vilja förespråka tanken att det alltid är praktiskt att ha flera inkomstströmmar på plats. Det beror på att det inte tar lång tid för saker och ting att förändras. Google kommer till exempel väldigt ofta med en uppdatering av hur dess sökmotor bedömer webbplatserna. Det har också citerats mycket riktigt att det inte är rätt att lägga alla ägg i en enda korg. Kom ihåg att denna princip gäller för de tekniker för blogghantering som vi just har diskuterat.

Ha flera metoder för att tjäna pengar

Vad som antyds här är att, ingen bloggare bör förlita sig på endast en metod för att förbättra och upprätthålla sökmotoroptimering. Och vad som döljer sig i detta uttalande är att även om ditt överlägsna innehåll alltid gör att din webbplats rankas högt i de stora sökmotorerna, bör diversifiering ändå inte undvikas. Om du till exempel äger en blogg med mindre trafik kan du helt enkelt inte förlita dig på de funktioner som kräver hög trafik.

Låt oss veta hur användbart det här inlägget var för dig? Har du några andra tips relaterade till att tjäna pengar från blogg som är värda att läsa? Vänligen dela oss din feedback nedan i kommentarsfältet avsnittet.