Proffsbloggare: Hur du bloggar som ett proffs

Att blogga professionellt – Hur gör man?

Att blogga är egentligen inte speciellt svårt. Att blogga som ett proffs kräver dock lite mer än att bara slänga upp korta ogenomtänkta bloggposter lite då och då när andan faller på. I denna artikel skall jag visa på några av alla de saker som en proffsbloggare gör för att driva sig och sin blogg framåt.

Är du nybörjare inom bloggvärlden, så kan du starta blogg här! Det är fler än en person som startat från noll och blivit bloggproffs kan jag lova!

Hur skapar man en framgångsrik blogg?

Att skapa en blogg som ger dig inkomst, frihet och chansen att kunna styra dina dagar på ett bättre sätt än att vara styrd av fasta tider och arbetsuppgifter som du egentligen inte brinner för är möjligt för nästan vem som helst, men det kräver helt klart tålamod, struktur, målbild samt ett jävlar anamma när orken och inspirationen tryter. Du behöver vara ett proffs för att lyckas med din blogg!

Bli bloggproffs

Här nedan ser vi på hur du själv kan skapa en blogg och börja skapa innehåll som ett proffs. 

1. Skapar kvalitativt innehåll ofta

När du skall ta steget uppåt vad gäller din blogg och ditt skrivande, så behöver du skapa content som är av en högre kvalitet än vad du kanske gjort tidigare. Jag kan ta min egen blogg, som du just nu läser som ett exempel. Den låg i träda tidigare och det hade skapats 7 inlägg på ca 4 år. Det blir inget proffs av sådan låg fart, inte sant? Kvalitet och kvantitet är nyckeln till framgång.

Nu är jag inget proffs vad gäller bloggande inne på denna sajten än, men det skapas mer än 1 inlägg per dag numera och jag försöker att hålla betydligt högre kvalitet än tidigare och ge dig som besökare mera värde, så du själv kan ta de tips och råd, som jag förmedlar här och skapa en framgångsrik blogg själv.

Jag har arbetat under längre perioder med att skapa innehåll till andra stora bloggare och då har jag helt levt på att skapa innehåll. Detta innehåll lever än idag på Internet och skapar inkomst till de företag som jag arbetade för. Det är väldigt häftigt kan jag tycka och du kan absolut göra samma resa med ditt skrivande om du lägger manken till och lär dig hur du skall skriva för webben på ett tilltalande sätt.

2. Sätt höga mål med ditt bloggande

Skall du leva på ditt bloggande och bli ett fullblodsproffs vad gäller att skapa attraktivt innehåll, så behöver du sätta högre mål än att skriva om din vardag när andan faller på. Du behöver hitta sätt där du kan sikta på dina höga målsättning och skapa attraktivt innehåll med en högre fart än vad du gjort tidigare.

Allt är möjligt med tålamod, struktur och en hög målsättning. Du behöver vakna till lite och göra det som är lite tålamodskrävande varje dag så kommer resultaten så småningom att komma din väg. Jag lovar. Sikta mot stjärnorna. Se på några förebilder på Internet, som redan har gjort den resan du själv vill göra och sätt målet att bli minst lika framgångsrik som dessa personer du ser upp till. När du satt målet, så är det dags att sätta en plan i verket och sedan börja att arbeta varje dag mot detta mål/plan.

Blogga som proffs

3. Skapa inkomst genom ditt bloggande

För att du skall bli ett riktigt bloggproffs, så krävs det att du kan profitera på ditt innehåll, inte sant? Du behöver skapa en inkomst genom att skriva bra och spännande innehåll, som folk vill konsumera. Man kan skapa en massa skitbloggar runt om i enkla nischer och tjäna några kronor här och där. Men det är inget att ha på sikt. Sikta högre vad gäller din ambition.

Jag förespråkar INTE att du skall skapa skitinnehåll på Internet. Gör Internet bättre med tips, råd och bra innehåll oavsett vilken nisch du har tänkt att attackera med din nya blogg. Skall du blogga, så gör det som ett proffs och se till att du kan attrahera annonsörer, samarbeten, länkar, kraft och inkomster som ligger i linje med dig och ditt välskapade innehåll. Det finns många möjligheter som öppnar sig bara du är seriös och skapar bra innehåll som ett proffs. Det öppnar verkligen oanade dörrar kan jag berätta genom egen erfarenhet.

4. Bra relation med sina besökare

En proffsbloggare har bra relation med sina besökare och vet vad dessa tycker om att läsa på bloggen. De för ofta en dialog med sina besökare i kommentarerna och lyssnar på vad besökarna har att säga samt skapar nytt engagerande innehåll, som de vet attraherar de besökare som kommer till bloggen.

Genom Google Analytics, GSC, Semrush, Ahrefs och andra webbverktyg, så kan du förstå vilket innehåll som dina besökare gillar bäst och sedan fortsätta att skapa nytt innehåll med samma klang och i samma nisch så att säga. Det är enklare att behålla en läsare än att skapa en ny så att säga. Var lyhörd och skapa bloggposter som folk verkligen gillar. Detta lär du dig på sikt och det blir mer och mer naturligt att skriva på det sätt som är mest framgångsrikt. Du vill ha återkommande läsare av dina bloggposter.

5. Vet betydelsen av en modern och snygg blogg

Du skall uppdatera din blogg med jämna mellanrum. Inte göra om den helt, men se till att den ser ny och fräsch ut. Ett eget hemmabygge till blogg från 1991 kommer inte att falla de numera kräsna besökarna till din blogg på läppen. De kommer direkt tycka att du är under deras nivå bara genom att se på din sajt.

En snygg blogg med häftiga och snygga bilder är ett måste kan jag tycka numera. Jag har inte förstått tidigare hur pass viktigt det är men det är en självklarhet att man hellre tittar på en snygg blogg än en utdaterad ful sajt. Håll din sajt modern med snygga bilder, fräsch, uppdaterad och modern så mycket du bara kan. Inne-hållet skall matcha den design du väljer.

Det finns massor med gratisteman som absolut duger när du börjar att blogga, som du sedan kan växa i och utöka ju mer funktioner du känner att du behöver på din blogg. Bilder finns det även det gratis och du kan använda dig av bildbanker, som jag skall skriva om framöver, där du kan ladda ner gratis bilder att använda på din sajt. Detta duger absolut, men du skall ha det snyggt och fräscht så att säga.

framgangsrik blogg

6. Arbetar för att öka antalet besökare

Att blogga är alltid svårast i början kan jag själv tycka. Man kommer liksom ingen vart i början varken med besökare eller ranking hos Google. När man har haft sin sajt i flera år och det redan finns massa bra och värdefullt innehåll på sajten, så är det enklare att fortsätta att skapa likadant innehåll och man har kraft och besökare regelbundet så att säga. Resan blir enklare med tiden.

Här kan du läsa mer om att skapa trafik till din blogg.

Arbeta med SEO

Du behöver arbeta med ditt bloggande på det sätt så att besöksantalet ökar och du tar dig högre och högre i sökresultatet hos Google. SEO är ett fantastiskt sätt att skapa besökare från sökmotorerna. Arbetar du med din sökmotoroptimering kontinuerligt och skapar värdefullt innehåll så kommer du att erhålla besökare från tex Google under många år framöver om du gör det rätt. SEO är en fantastiskt marknadsföringsstrategi och du skall absolut använda dig av dessa metoder för att attrahera besökare till din blogg.

Det innehåll som jag skapat på sajter runt om i Sverige hos de företag jag arbetat för när jag varit frilans har skapat hundratusentals besökare och detta innehåll är skapat med SEO som en arbetsmetod. Jag är en förespråkare för att skapa innehåll med sikte på att ta toppen hos Google för respektive blogginlägg och då är SEO den rätta vägen att gå. gissa inte utan skapa innehåll med ett arbetssätt och intention att nå toppen!

7. Skapa en egen framgångsrik blogg

När du skall bli ett bloggproffs, så tycker jag absolut att du skall göra detta på en egen sajt/blogg/webbplats. Du skall ha kontrollen över ditt innehåll och du skall själv kunna styra både innehållet samt de annonsörer du arbetar med och de samarbeten som du kommer att kunna etablera när du kommit upp i rang hos Google, företag samt hos dina besökare. Det är billigt att driva en egen blogg numera, så det skall du absolut göra.

Här läser du om hur du startar egen blogg

Samarbeten och inkomster

Det går att skapa riktigt bra samarbeten och framgång är inte så långt borta egentligen. Du behöver bara etablera dig så snabbt du kan och blogga frenetiskt en period, så att du både syns och hörs samt har massa kvalitet på din sajt, när Google, besökarna samt företag kommer in till dig och din blogg. Skapa kvalitet och strunta i att skapa skitinnehåll. Mer skit på Internet mår ingen bra av! Kvalitet, kvalitet och åter kvalitet ger dig alla de fördelarna du behöver gentemot dina konkurrenter i din nisch på sikt.

Sammanfattning

Nu har du 7 stycken tips du kan använda och ett tänk du kan applicera när du skall börja att blogga som ett proffs. Det låter kanske svårt, men du kan absolut genomföra det även om du är helt grön inom Internet-marknadsföring och bloggande. Jag lovar. Du kommer ta till dig allt du behöver för att skapa en ny bra blogg, bara du ger dig själv tid, tålamod och arbetar med den målsättningen framöver. Hör gärna av dig i kommentarerna eller via kontaktformuläret ifall du har frågor om hur du skall gå tillväga.