Brinna för din nisch: Behöver du det?

Måste man brinna för sin bloggnisch?

Den här artikeln är inspirerad av Bernard Bondy marknadsförare och webbentreprenör sedan 2009, grundare av Super Marketeur, råd för framgångsrika marknadsförare. De flesta internetgurus råder dig att välja en nisch som du brinner för eller som intresserar dig. Många marknadsförare undrar dock om det är möjligt att tjäna pengar genom att välja en nisch som de inte brinner för.

För att inte hålla spänningen uppe, så är svaret ja (så där ja 😉 . Om du vill veta mer, lämna inte den här sidan. Svaret är naturligtvis ja. Jag tror inte att alla som har webbplatser om krediter, viagra, spådomar osv… är passionerade för dessa områden. Vissa kan säkert ha valt dessa teman av passion, men jag tror inte att de är många.

Varför välja en nisch som du inte brinner för?

Av enkel masochism? Nej, jag tror inte att det är det verkliga skälet. Vinstens lockelse verkar vara ett bättre svar. Ta inte detta som en kritik, det är inget fel med att välja en nisch för att tjäna pengar. Den enda skillnaden är att jag skulle råda dig att välja ett eller flera ämnen som du brinner för eller har ett starkt intresse för så att du kan bli mer tillfredsställd.

Jag tror att jag är väl lämpad att besvara den fråga som tas upp i denna artikel. Under de första månaderna, eller till och med åren, arbetade jag med ämnen som jag inte alls brann för.

intresse bloggnisch

Så varför valde jag dem?

Bara av opportunism! Ett affiliateprogram som betalade mycket bra, låg konkurrens inom SEO, möjligheten att marknadsföra flera produkter, etc…. Alla dessa skäl var konkreta och till och med rationella.

Väljer du en nisch som du inte brinner för?

Du kan göra det, men det blir svårt. Det är ingen slump att jag råder dig att välja en nisch som du brinner för eller som intresserar dig. För att tjäna pengar på din webbplats måste du vara ihärdig.

Skapa kvalitetsartiklar, skriva en guide som du kan ge bort för att öka antalet prenumerationer på ditt nyhetsbrev, marknadsföra din webbplats, välja de bästa affiliateprodukterna etc… det är bara några av de uppgifter som du måste utföra för att tjäna pengar på din affiliatewebbplats.

Det kan vara skrämmande. Tänk om du skulle göra allt detta för en webbplats som du inte är intresserad av.

Som jag sa tidigare var mina första webbplatser inte kopplade till en passion eller ens ett intresse. Jag är förvånad över att jag höll ut så länge, men en dag insåg jag att jag inte var på väg åt rätt håll. Och framför allt hade jag inte längre roligt. Det är bra att tjäna pengar, men om det du gör inte gör dig lycklig måste du ändra dig.

Kort sagt, för att återgå till ämnet: du kan välja en nisch som du inte brinner för eller som du inte har någon affinitet med, men du riskerar att inte hålla ut länge och/eller att inte bli tillfredsställd.

brinna for din nisch

Men det finns lösningar

Jag kan försäkra dig om att det är möjligt att hantera detta tack vare följande råd:

  • Ändra ditt tema till en nisch som du brinner för eller som åtminstone intresserar dig (och ja, jag försöker en sista gång att konvertera dig!)
  • Utkontraktera så många uppgifter som möjligt, särskilt de som rör innehållsskrivande och SEO. Varför dessa uppgifter? För det är dessa som kommer att demotivera dig snabbast om du inte gillar temat du är inne i.
  • Ha också andra webbplatser som du brinner för. Pillret kommer att gå bättre om du också har en eller flera platser där du har roligt. Se upp, på grund av ditt arbete som anställd har du kanske inte tid att öka din webbverksamhet.
  • Köpa befintliga webbplatser för att utveckla dem. Denna teknik är ganska utvecklad i USA (det låter ”in” att säga det). Ofta är det mesta av arbetet redan gjort. Det räcker med några få ändringar eller optimeringar för att öka webbplatsens intäkter. Personligen har jag aldrig gjort det, men det hindrar inte att du försöker.

Som avslutning

Med den här artikeln vill jag bara göra dig medveten om att det inte går att tjäna tillräckligt med pengar med dina webbplatser eller bloggar i en handvändning. Det kräver tid och uthållighet.

Vissa människor kan arbeta länge och hårt med saker som de inte gillar (förresten, kanske är det vad du har gjort i flera år på ditt jobb?!). Detta är inte min filosofi. Jag föredrar att njuta av det jag gör. Och att skapa webbplatser kring mina passioner bidrar till att jag kan förverkliga mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *