Briljant innehåll: 7 steg mot galet bra innehåll

Guide: 7 steg för att skapa briljanta blogginlägg

Visste du att en genomsnittlig person tillbringar över 5 timmar varje dag på nätet? Och att vår dagliga internetanvändning fortsätter att öka varje år? Surfandet efter information och annat har ökat dramatiskt de sista 10 åren.

Skapa episkt innehåll som attraherar folk till din blogg

Det finns ingen brist på människor med internetuppkoppling som bara väntar på att bli förälskade i ditt företags innehåll. Det är nu ditt jobb att vinna deras hjärtan, sinnen och plånböcker genom att skapa verkligt episkt innehåll. För att hjälpa dig att överbrygga klyftan mellan medelmåttigt och utmärkt, eller öka din volym utan att förlora i kvalitet, får du här 7 oumbärliga tips för briljant bloggande:

1. Känn din publik

Känner du din publik teoretiskt sett? Eller på en mer personlig nivå? Du behöver veta vilka de besökare är som kommer till din webbplats, läser, köper och interagerar med dig, din blogg och ditt varumärke på flera sätt. Numera behöver du inte gissa vem din besökare är utan du kan få fram all data via olika webbverktyg som finns tillgängliga via Internet.

skapa briljant innehall

2. Skaffa löjligt perfekta nyckelord

Vi pratar inte om den typ av sökordsanvändande där du proppar in en massa irrelevanta sökord i en sida tills det ser ut som om en robot har skrivit den. Det är helt enkelt inte ett effektivt sätt att förbättra din webbplats rankning eller auktoritet:

Kom igen, till och med sökmotorerna är mycket smartare än så! Tänk på modern sökordsanvändning som ett smygvapen. Om du använder rätt verktyg och tekniker kan du gå om dina konkurrenter och tillhandahålla innehåll som ligger helt i linje med din målgrupps behov och intressen.

I grund och botten är sökordsanvändande ett verktyg för att differentiera ditt innehållsskapande och ge bättre värde inom din vertikal. För en mer detaljerad och djupgående guide rekommenderar jag att använda flera sökordsverktyg, för att få fram så mycket data som du bara kan för att skapa episkt innehåll.

3. Forskning kontinuerligt

Riktigt smarta människor – personer som Jeff Bullas och Jay Baer – sätter sig förmodligen inte ner för att göra dedikerad research innan de skriver en artikel. Jag säger inte att de inte letar upp viktiga fakta och studier för att stärka viktiga punkter, för det gör de säkert. Världens bästa bloggare är dock av naturliga skäl ganska insatta i sin branschs bästa innehåll och gör löpande research.

Utveckla ett sofistikerat system, med hjälp av ett verktyg som Ahrefs, Semrush mfl, för att samla in inspirerande artiklar, studier och data som kan användas vid framtida innehållsskapande. Din blogg kommer att bli betydligt mer sofistikerad och träffsäker om du ständigt söker och lär dig.

skapa episkt innehall

4. Skriv effektivt

Låt oss ta en paus för en minut och tänka på några av de uppgifter som en genomsnittlig innehålls-marknadsförare måste göra under en genomsnittlig dag:

 • Skapande av innehåll
 • Nätverk
 • Främjande av innehåll
 • Sociala medier
 • Gästbloggning
 • Forskning och inlärning
 • Planering och sökordsletande

Det är ganska överväldigande. Det är därför vi rekommenderar att du arbetar smartare, inte hårdare, och antar några knep för att bli effektivare. Det kan innebära att du stänger dörren till ditt kontor, sätter på dig hörlurarna och stänger ute världen, eller använder AI för att få för att få orden direkt på skärmen.

5. Skapa vackert visuellt innehåll

Dina grafiska designkunskaper behöver inte vara super sofistikerade, men varje ansträngning för att skapa anpassat visuellt innehåll kommer att skilja din blogg från företag som förlitar sig på stockfoton. Om du blir bekväm med ett eller två verktyg kommer du att märka att det finns många möjligheter. Jag själv är verkligen en nybörjare vad gäller det visuella på webben, trots många år med att skapa innehåll, men jag skall öva mig de kommande åren är tanken.

mata bloggvarden

6. Formatera – Dina texter skall vara snygga

Ingenting – och jag menar ingenting – får mig att sluta läsa en blogg snabbare än en stor vägg av text. Eller långa stycken eller en brist på underrubriker. Sanningen är att varken människor eller sökmotorer gillar bloggar som inte är korrekt formaterade med fina, små textstycken, rubriker och metadata.

Vi publicerade en djupgående guide till bloggformatering om du är intresserad, men kom ihåg följande hacks när du skapar innehåll:

 • Håll dina stycken korta
 • Använd underrubriker
 • Använd minst en bild – fler för längre innehåll
 • Illustrera med skärmdumpar när det är möjligt.

7. Främja och mäta

Enligt experten Neil Patel glömmer folk alltför ofta ”marknadsföringsaspekten” av innehållsmarknadsföring. Tro mig, den är avgörande. Även om ditt innehåll verkligen är fantastiskt, så är det också många andras. Marknadsföring, nätverkande och delning är avgörande för att få dragkraft, relationer och en publik.

Mätning av dina mätvärden för bloggmarknadsföring är en lika viktig del av att skapa innehåll. Uppgifterna ljuger inte, så ta emot dem för deras ärlighet och sök ständigt efter sätt att förbättra din bloggs resultat.

Vad mer skulle du vilja lägga till i den här listan över knep för att skapa innehåll? Dela med dig av dina favorittips i kommentarerna!