Snabb blogg: Få snabb laddtid med WordPress

Hur du snabbar upp WordPress bloggar

Uppmärksamheten hos en genomsnittlig webbplatsbesökare är bara fem sekunder. Under dessa fem sekunder måste du fånga besökarens intresse och locka in dem. Sidans laddningstid är en av de viktigaste aspekterna av användarupplevelsen. 80 % av de kunder som upplever långsam sidladdning återvänder aldrig till webbplatsen. För en e-handelswebbplats innebär detta en enorm förlust av både intäkter och trafik.

Här kan du starta din egen WordPress blogg och sedan göra den snabb. I denna artikel skall vi titta närmare på vad du kan göra för att snabba upp dina laddtider vad gäller din WordPressblogg!

Viktigt med snabba laddtider

WordPress driver en betydande del av internet och därför är sidladdningstiden för WordPress-webbplatser en viktig aspekt av användarupplevelsen. Att minska sidladdningstiden för WordPress-webbplatser är en fråga om att balansera flera faktorer och fatta rätt beslut.

Låt oss börja med de viktigaste aspekterna för att snabba upp WordPress-webbplatser;

Snabba laddtider WordPress

1. Välj en bra host

En bra värd är det viktigaste kravet för alla webbplatser. För många webbplatser är en molnbaserad värdplattform det bästa valet. Dessa plattformar låter dig hantera och underhålla din webbplats på en dedikerad server som befriar dig från många problem. Snabba laddtider börjar många gånger med vilket webbhotell du använder dig av, din host. Hosting är idag inte speciellt dyrt, om du är en normalanvändare. Vi har flera bra leverantörer av webbhotell, som jag själv använder mig av:

  • Loopia
  • Egensajt
  • Oderland
  • One.com
  • Miss Hosting

2. Börja med ett bra tema

Teman finns i alla smaker men alla teman är inte skapade lika. Även om du har valt ett premiumtema finns det chanser att saker och ting inte fungerar som du tänkt dig. Det viktigaste steget i valet av tema är att du kontrollerar hastigheten på temats demo genom att använda Pingdom eller liknande verktyg.

Det bästa alternativet är att använda lätta teman, som WordPress standardteman. Det nya Twenty Sixteen-temat är ett mycket bra sätt att börja en blogg. För en funktionsrik webbplats måste du välja ett tema som bygger på ett bra ramverk som Foundation eller Bootstrap. Nu har vi i skrivande stun dkommit en bit på vägen mot snabba teman, så jag skulle rekommendera:

3. Använd ett bra cachplugin

Cachplugins förbättrar drastiskt sidans laddningstid genom att lagra statiska delar av webbplatsen så att webbläsaren inte behöver ladda dem om och om igen. Flera topprankade cachplugins är gratis att använda.

Jag rekommenderar W3 Total Cache. W3 Total Cache är en mycket populär WordPress caching plugins som är utformad för att fungera direkt ur lådan. Den erbjuder avancerade cachmekanismer som är betrodda av populära webbplatser som Mashable, AT&T, <a href=”https://yoast.com/”Yoast och många andra.

4. Optimera bildstorleken

Du har två alternativ för att minska bildstorleken.

Du kan manuellt ändra storleken med hjälp av Chrome PageSpeed Insights tillägg, Photoshop eller andra liknande verktyg. Nackdelen är att processen kan ta mycket tid. Den andra metoden är att använda ett av de många plugins som tar hand om processen. Jag rekommenderar att du provar följande två plugins för problemfri bildoptimering:

WP Smush
EWWW Image Optimizer

Bloggskapande

5. Rensa upp din WP-databas:

Om din WordPress-webbplats har varit igång länge kan rensning av databasen leda till minskade laddningstider. Genom att göra dagliga rensningar minskar databasens storlek, vilket leder till snabbare laddning och mindre backup-filer.

Lyckligtvis finns det många plugins för WordPress som gör det svåra jobbet åt dig. För att hjälpa till att rensa databaser rekommenderar jag WP-Sweep Plugin. Detta plugin optimerar dina WordPress-databasbord och mycket mer.

6. Använd en CDN

Ett CDN (Content Delivery Network) är ett annat bra alternativ för att snabba upp WordPress-webbplatser. Ett CDN snabbar upp leveransen av webbsidan till besökaren sand minskar laddningstiden avsevärt.

Jag rekommenderar följande tre alternativ för gratis plugins: MaxCDN, CloudFlare och jsDelivr.

8. Optimering av bloggen

Slutligen bör du optimera din hemsida så att den är så lätt som möjligt. Detta innebär att hemsidan inte bör ha några onödiga bilder, widgets och script från tredje part som är värd för tredje part och som ökar laddningstiden. Kort sagt bör hemsidan vara så strömlinjeformad och överskådlig som möjligt.

Använd alternativ för inläggsformat för att visa utdrag som är länkade till fullständiga inlägg. På samma sätt påverkar antalet inlägg på hemsidan laddningstiden negativt.

Fler tips och råd om snabb laddhastighet

Att optimera din blogg innebär inte bara att lägga till några html-koder i dina teman eller ändra taggar. Bloggens laddningshastighet är en viktig funktion för både besökare och sökmotorer. Både sökmotorer och besökare hatar långsamma webbplatser.

Så hur kan du då minska din sidladdningshastighet? Följ inte bara de tips och råd vi delat här ovan utan läs igenom de tips här nedan och se om du följer dessa för att få den snabbaste bloggen i din nisch.  Nedanstående tips Du har definitivt en viss förändring i din bloggs laddningstid.

Undvik att upprepa widgets

Det är ett av de viktiga problemen kommer att som påverkar din bloggs laddningstid. Försök att minska användningen av oönskade widgetar eller upprepande widgetar från din blogg. Försök att minska rullningslängden på din blogg.

Du bör försöka undvika samma typ av widgets från olika utvecklare.

Undvik widget för att räkna antalet besökare

Widget för att räkna besökare tar längre tid att ladda och det påverkar också bloggens hastighet. Försök att undvika detta problem genom att minska antalet widgetar som räknar besökare eller hitta en widget som har kortare laddningstid.

Undvik att visa videor i sidofältet

Att publicera videor i sidofältet minskar bloggens totala hastighet. Försök därför att bädda in videor i sidor/poster. Men inte som en widget i sidebar.

Ta bort oönskad CSS från ditt bloggtema

Om du använder en gratis mall för din blogg har den förmodligen överflödiga css-koder. Om du inte vill ha någon css-effekt och om du kan css/html-redigering är det bra att ta bort dem.

Välj SEO-vänliga teman

Om du väljer ett gratis tema, försök då att använda ett SEO-optimerat tema, så att det kan ha alla grundläggande optimeringar för att hålla din blogg på plats. Försök att använda enkla, väl utformade och mindre laddningstid widget.

Ha inte fler än en prenumerationslåda

Vissa webbplatser har många typer av prenumerationslådor. De lägger till prenumerationslådor som en pop-up, sidebar widget och under inlägg för att öka antalet prenumeranter på sociala medier. Det är inte bra eftersom det minskar din blogghastighet.

Minska antalet annonser

Att visa för många annonser i din blogg är inte att rekommendera. Det ökar inte dina inkomster men minskar din ranking. Det bästa stället att visa annonser är under rubrikerna på inläggen.

Jag föreslår att du använder en eller två annonser i sidofältet och andra annonser kan du använda under rubriken och mellan innehållet i inlägget…

Undvik popup-annonser och widgetar

De flesta av oss hatar popup-annonser och widgets. Det får besökaren att känna sig irriterad. Men när det gäller att visa annonser försöker utgivarna lägga till så många popup-annonser som möjligt eftersom de ger goda inkomster. Men kom ihåg att om det finns besökare så finns det bara inkomster.

Kontrollera regelbundet bloggens hastighet

Du bör kontrollera din bloggs laddningshastighet regelbundet. Om den visar några fel eller plötsligt börjar bli långsam bör du vidta lämpliga åtgärder och kontrollera om den innehåller skadlig programvara, widgetfel osv.

Om du är ny i bloggandet eller om du har svårt att få trafik, måste du känna av läsarens sinnelag.

Slutsats

Jag hoppas att din WordPress-webbplats laddas snabbt och att din avvisningsfrekvens har förbättrats genom att du följer de här stegen. Om du behöver förtydliganden eller vill bidra till diskussionen kan du lämna en kommentar nedan. Både webbplatser och bloggar tjänar verkligen på att vara snabba och liksom smälla upp så besökaren snabbt får tillgång till den information de sökt efter.