Blogga för pengar: Skapa långsiktigt mål med din blogg

Att blogga för vinst börjar med en långsiktig plan

Många människor drömmer om att blogga och på så sätt skapa inkomst, och detta mål är inte långt ifrån att nås av någon med genomsnittlig intelligens, en vilja att arbeta hårt och en grundläggande förståelse för bloggteknik. Det är dock väldigt få som lyckas skörda de vinster de vill ha från sin blogg.

Här kan du läsa om hur du startar en ny blogg ifall du inte har en blogg/webbplats idag.

Orealistiska mål med sitt bloggande

De flesta som försöker tjäna pengar med sina bloggar lyckas inte av två skäl. Ofta har bloggare orealistiska förväntningar på hur snabbt deras läsarkrets kommer att växa och hur mycket pengar de kommer att tjäna, och när dessa förväntningar inte uppfylls kan besvikelsen krossa viljan att fortsätta blogga. Den andra fällan som många bloggare faller i har att göra med bristande planering. Om du vill gå med vinst som bloggare är nyckeln till framgång att göra en realistisk plan och hålla dig till den.

Blogga för pengar

Skapa en plan och håll dig till den

För att lyckas med att blogga för vinst är det viktigaste du behöver en stor läsekrets. Ju större din trafik är, desto fler annonsörer kommer att gå med på att betala dig. Det är dock inte lätt att odla de regelbundna besökare som du behöver för att göra vinst. Eftersom det dyker upp fler och fler bloggar varje dag räcker det inte längre med att ha en bra idé eller en underbar skrivstil för att få uppmärksamhet. Du måste kunna marknadsföra din blogg på ett effektivt sätt.

Marknadsför dina bloggposter

Alltför många bloggare ägnar all sin tid åt att skriva inlägg och nästan ingen tid åt att marknadsföra sitt projekt. Att uppdatera så ofta du kan är ett utmärkt sätt att hålla din blogg högt upp i blogrolls och högt upp i bloggsökmotorer som Technorati, och när dina läsare vet att du uppdaterar ofta kommer de att återvända till din webbplats regelbundet.

Skaffa besökare till din blogg

Det spelar dock ingen roll hur ofta du uppdaterar om ingen läser din sida, så snåla inte med den tid du lägger ner på att locka besökare till din webbplats. För att förverkliga dina drömmar om att blogga för vinst, försök att minska antalet inlägg och använd en del av den tiden till att locka nya besökare genom att upprätta länkutbyten med andra bloggare, skapa kontakter i bloggemenskapen och följa andra etablerade sätt att vinna trafik.

Långsiktigt arbete med en blogg för framgång

Även om du är ett marknadsföringsgeni eller har en riktigt bra idé för en blogg kommer framgången naturligtvis inte att ske över en natt. Det tar tid att bygga upp den typ av läsarkrets som bloggandet för vinst kräver, och med all sannolikhet kommer det att dröja minst flera månader innan du kan göra någon större vinst. Försök att hålla dig engagerad i ditt bloggprojekt under denna första tuffa period.

Se till att ha korta och långa mål

För att hålla dig motiverad kan du sätta upp mål för hur ofta du ska uppdatera och hur många läsare du vill locka till dig, och sedan belöna dig själv för att du håller dig till din plan. Jag brukar kika i Google analytics och Google Search Console hur pass många besökare som hittar min blogg samt vad de läser inne på den.