1000 besökare per dag: Hur skapar man innehåll som drar det?

Vill du få över 1000 besökare per dag till din blogg?

Om du kämpar för att förbättra trafiken på din webbplats är den här detaljerade guiden något för dig. Har du någonsin funderat på varför ditt innehåll inte får någon uppmärksamhet? Det kan finnas många orsaker, men den största orsaken kan vara ”brist på marknadsföring av innehåll”. Att inte marknadsföra dina blogginlägg är det säkraste sättet att skapa innehåll som inte får någon uppmärksamhet.

80% marknadsföring och 20% skapande

Lägg 80 % av din tid på att marknadsföra ditt innehåll och 20 % på att skapa det. Ju mer du marknadsför ditt innehåll, desto fler delningar, kommentarer och länkar får du i sociala medier. Så enkelt är det. Tyvärr gör de flesta bloggare tvärtom – de lägger 80 % av sin tid på att skapa innehåll och 20 % på marknadsföring. Varför skapa mer innehåll när ingen läser eller delar det?

Jag själv är en av dessa personer. Jag lägger massa tid på skapande, men för lite tid på marknadsföring av mitt skapade innehåll. Jar arbetar kontinuerligt på detta och på min sajt om Dalarna.nu har jag nått långt med trafiken. Dessa lärdomar vill jag dela här nedan:

Låt oss diskutera några viktiga strategier för att skapa innehåll av god kvalitet som får stor uppmärksamhet från sökmotorer och andra bloggar.

1000 besokare blogg

Hur skapar du innehåll som lockar fler läsare?

Använd en mängd olika nyckelord i artikeln. Att fylla på med nyckelord fungerar inte längre. Om du inte använder rätt kombination av nyckelord kommer du inte att få trafik från sökmotorer till dina blogginlägg. Det bästa sättet att öka din placering i sökmotorerna är att optimera sidorna på rätt sätt.

Se till att du gör sökordsundersökningar innan du skriver och publicerar dina blogginlägg. Det är inte så svårt även om du är nybörjare inom SEO.

Här är några viktiga tips för att hitta de bästa nyckelorden inom din nisch.

 • Använd sökordsforskningsverktyg online som Long Tail Pro, Keyword Planner, WordTracker, SEMrush etc. för att hitta relevanta sökord inom din nisch.
 • Ge alltid högsta prioritet åt att hitta nyckelord med lång svans. De innehåller vanligtvis mer än 2-3 nyckelord och har ofta mindre konkurrens. Detta gör det lättare för dig att rankas för nyckelord även om du har en ny blogg med få backlänkar.

Använd Long Tail tänket

Long tail keywords innehåller vanligen mer än 2-3 nyckelordsfraser där nyckelorden (Latent Semantic Indexing) är de relevanta orden i de nyckelord du siktar på. Genom att använda dessa två kombinationer av nyckelord i dina blogginlägg kan du locka fler besökare från sökmotorerna.

När du är klar med sökordsforskningen ska du se till att hitta huvud- och sekundära sökord för varje artikel du skriver. Använd dem sparsamt i titlar, metabeskrivningar, bildtaggar och länkar. På så sätt kan du bli mer synlig i sökmotorerna.

Hitta innehåll som redan är populärt

Att skapa innehåll utifrån en beprövad struktur är det bästa sättet att få fler inkommande länkar till dina blogginlägg. Om du hittar gammalt innehåll som redan har varit framgångsrikt när det gäller antalet länkar och delningar på sociala nätverk kan du snabbt öka din trafik genom att skapa något bättre än det befintliga innehållet.

I USA är detta känt som ”Skycraper-tekniken” och uppfanns först av Brian Dean från Backlinko. Om du har en helt ny blogg och letar efter ett sätt att öka din sökmotortrafik bör du börja använda den här strategin så snart som möjligt.

Låt oss ta en titt på de tre stegen:

 1. Hitta innehåll som redan fungerar bra
 2. Skapa innehåll kring ämnet
 3. Sök efter andra bloggare som har delat och länkat tillbaka till denna bästa artikel.

I det första steget måste du hitta det bästa innehållet inom din nisch.

Du kan använda online-verktyg som Topsy, Buzzsumo, Moz etc. för att hitta det mest populära innehållet inom din nisch. Skriv in de sökord du vill ha som målgrupp och du kommer att hitta många populära artiklar, videor och infografiker som får många delningar och backlänkar.

I nästa steg måste du skapa det bästa innehållet kring dessa ämnen som redan är framgångsrika när det gäller länkar och delningar.

marknadsforing seo

Skriv detaljerat och var noggrann

Om du till exempel hittar ett bra blogginlägg som heter ”5 steg för att förbättra hastigheten på din webbplats” kan du ändå skapa bättre innehåll som ”101 sätt att förbättra hastigheten på din webbplats”.

Jag hoppas att du förstår. Ju mer detaljerat innehåll du skriver, desto fler möjligheter har du att få länkar tillbaka. Se till att du fokuserar på tidlöst innehåll genom att skriva om ämnen som redan har varit framgångsrika. Detta är den viktigaste faktorn för att få fler länkar och delningar med hjälp av Skyscraper-tekniken.

Länka till och kontakta personer i din nisch

I det sista steget kan du nå ut till andra bloggare som har länkat till detta bra innehåll inom din nisch. Du kan även kontakta de bloggförfattare som skapade det ursprungliga innehållet för att länka till ditt senaste blogginlägg. Om de tycker att det är användbart kommer de att länka tillbaka till din webbplats.

Kort sagt, för att skapa innehåll som genererar över 1000 besökare per dag måste du hitta de ämnen som fungerar bra inom din nisch, istället för att skriva det du tror kommer att få uppmärksamhet. På så sätt kan du snabbt fånga fler bloggares uppmärksamhet och få fler länkar och delningar för att öka din totala bloggtrafik.

Skriv långa artiklar som täcker ämnen på djupet

Jag vet att det är lättare att skapa artiklar med 500-600 ord. Men de är inte riktigt användbara, varken för sökmotorerna eller för dina bloggläsare. Lägg lite tid på att behandla några av dina blogginlägg på djupet för att få mer uppmärksamhet från andra bloggare.

Dessutom prioriterar sökmotorerna webbsidor som innehåller mer än 2 000 ord. Genom att skriva djupgående artiklar ökar du inte bara din trafik, utan du hjälper också dina bloggläsare att lösa sina problem genom att skriva datadrivet innehåll.

När du skriver tillräckligt långt innehåll förblir det relevant i månader eller till och med år och är nyckeln till att generera mer sökmotortrafik till dina artiklar.

Marknadsföring är viktigare än skapande

Se till att du ägnar mycket tid åt att samarbeta med andra bloggare. Kontakta inflytelserika bloggare, dina bloggvänner och alla andra som kan hjälpa dig att nå en större publik med ditt innehåll. Nyckeln här är att ha goda relationer med andra bloggare. Innan du tar hjälp av andra bloggare, se till att du först marknadsför deras artiklar.

Välskrivna artiklar

Välskrivna artiklar är alltid bra för att bygga upp en lojal publik, men du måste nå ut till andra bloggare för att ge dina artiklar mer exponering.

Här är några sätt att marknadsföra ditt innehåll för att öka exponeringen av din blogg:

 • När du skapar innehåll kan du citera experter och länka till deras artiklar. När du har publicerat den ska du skicka ett e-postmeddelande till alla bloggare som du citerade från dina artiklar.
 • Skapa infografik kring ditt populära innehåll för att få fler länkar och delningar. Infografiker fångar alltid bloggares uppmärksamhet och kan lätt bli virala på sociala nätverk.
 • Använd dina e-postprenumerantlistor för att få mer exponering. Skicka alltid nyhetsbrev när du publicerar något intressant på din blogg.
 • Ditt innehåll bör delas på sociala nätverk i syfte att hjälpa andra och starta en diskussion om det innehåll du marknadsför. Hur ska dina artiklar kunna skapa uppmärksamhet om ingen diskuterar dem? Börja därför att kommunicera med andra på sociala medier.
 • Hitta och dela andras innehåll med ditt nätverk och tagga dem när du delar deras artiklar. Bloggandet handlar om att få hjälp av andra. Innan du ber andra om hjälp med att marknadsföra ditt innehåll, se till att du delar deras innehåll.

besokare blogg

Skapa innehåll som drar 1000 besökare om dagen

För att skapa innehåll som genererar 1000 besökare per dag kan man sammanfattningsvis säga följande:

 • Skriv övertygande rubriker som får din publik att klicka på dina blogginlägg.
 • Skapa innehåll som kan vara till stor hjälp för läsarna.
 • Kalla på andra bloggare, länka ofta till deras inlägg och be om en tjänst för att få delningar i sociala medier och inkommande länkar.
 • Lägg mer tid på att marknadsföra innehåll än på att skapa innehåll. Om du ägnar 5 timmar åt att skriva en artikel ska du ägna minst 20 timmar åt att marknadsföra den på sociala nätverk, skicka e-post till din prenumerantlista, skapa diskussioner på forum om ditt ämne, skapa videor eller infografik osv.

Vad tycker du?

Har du fler strategier för innehållsmarknadsföring som hjälper dig att få över 1000 besökare varje dag? Hur brukar du gå tillväga för att skapa framgångsrik marknadsföring vad gäller dig och din blogg för att attrahera mer trafik och komma upp i större volymer vad gäller besökare per dag?

Dela med dig i kommentarsfältet nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *