SEO Content: Skriv blogginlägg för högre ranking – Tips

21 Tips – SEO skrivande för din blogg

Med allt som har hänt inom sök och SEO de senaste åren, behöver vi egentligen ens dem? Svaret är ja. Trots alla spekulationer i branschen är SEO inte död, och det kan fortfarande hjälpa dig att rankas i SERP när du skapar innehåll. Innehåll, teknisk SEO och länkar tar dig hela vägen till toppen!

Hur gör man då?

Du skall inte spamma dig till toppen och sedan försvinna för gott. Jag pratar om att skriva optimerat innehåll med hjälp av ”Google-vänliga bästa metoder”. När du trots allt lägger tid och pengar på kvalitetsinnehåll ska dina kunder kunna hitta det. Du är skyldig dig själv att vara i toppen med ditt kvalitativa innehåll.

Vill du få ett försprång på dina konkurrenter? Behöver du generera fler leads och mer försäljning för ditt företag? Här är en samling tips som du måste känna till för att öka synligheten på dina webbsidor.

Tips för SEO-skrivande: 21 sätt att placera sig högre i SERPs

1. Planera i förväg

Detta sparar tid och håller dig organiserad och fokuserad. Hitta bra nyckelord. Planera vad du ska skriva om. Bygg upp en innehållskalender. Var noggrann. Stressa inte fram ditt innehåll. Bättre med färre till högre kvalitet.

Content SEO

2. Använd SEO-vänlig programvara

Bloggplattformar som WordPress (särskilt när du lägger till rätt plugins) gör det enkelt att skriva och sökmotoroptimera. WordPress är väldigt bra att använda när du skall synas på Google. Google verkar älskar WordPress. Det finns många fina plugins till WordPress, som du kan använda dig av för att ranka högre hos Google.

3. Var konsekvent

Google gynnar webbplatser som kontinuerligt publicerar färskt innehåll, så att skriva konsekvent kan förbättra synligheten. 3-4 inlägg varje vecka bör räcka. Kvalitet och kvantitet är det ultimata såklart. Håll farten uppe med välplanerad tid för ditt skrivande och din blogg.

4. Genomarbetade blogginlägg

Långa, djupgående blogginlägg och artiklar tenderar att prestera bra i SERP. Sikta på 1 500 ord eller mer när du skriver. Du kanske bara får en rankingförbättring. Gå djupt in i varje artikel och ämne för bästa resultat hos Google.

5. Håll det intressant

Engagerande innehåll håller besökarna kvar på dina webbsidor. Ett av de mindre kända tipsen för SEO-skrivande är att Google tittar på avvisningsfrekvens och tid på webbplatsen när de rankar sidor. Numera är det extra viktigt att hålla besökaren kvar på din sajt. Håll nere bounce rate.

Nyckelordsverktygen

6. Skriv övertygande titlar som är rika på nyckelord

Titeln är det första som sökmotorerna tittar på. Användarna också. Observera att klickfrekvens (CTR) är en rankingfaktor. Besökarna skall tycka att ditt inlägg sticker ut och ser spännande ut.

7. Bryt texten med underrubriker

Underrubriker (H1-H6-taggar) organiserar ditt innehåll och beskriver det för sökmotorbotar. Se till att använda viktiga nyckelord här. Använd singular, plural, synonymer samt sökordsrika underrubriker. Sprid ut dig i rubrikerna över det ämne du skriver om.

8. Inkludera lockande snippets

Metabeskrivningen, tillsammans med din sidtitel, är det som får användare att klicka sig vidare från SERPs. Återigen påverkar klickfrekvensen rankningen. Jag har själv varit dålig på att använda snippets, skall absolut bli bättre på det.

9. Led med nyckelord

De första orden i dina titlar ges större vikt i sökningar. Använd alltid primära nyckelord så nära början som möjligt. Led besökaren in till inlägget och visa Google vad inlägget handlar om direkt.

10. Länka till betrodda webbplatser

Att länka till relevant innehåll på högt rankade webbplatser i din bransch förbättrar användarupplevelsen, vilket är anledningen till att det är en bästa SEO-praxis. Gödsla inte med utgående länkar, men arbeta absolut med detta på ett naturligt sätt. Många brukar använda Wikipedia som utlänk eller en betrodd annan sajt i ditt segment, som har trust hos Google.

11. Länka inom din egen webbplats

Att länka till interna sidor distribuerar länkjuice och gör det lättare för sökmotorer (och användare) att kryssa din webbplats. Detta är ett sätt att skapa länkar, som många nybörjare i branschen förbiser. Det är väldigt bra sätt att skapa bättre rankings inne på din blogg och jag skall skriva ett separat blogginlägg om detta.

seo optimerat innehall

12. Variera ankartexten

Att optimera länktext (utgående länkar) för att matcha nyckelord exakt kan dra till sig straffavgifter. För att vara säker bör du diversifiera din ankartext. Var noga med att vara sparsam med sökorden i ankartexten numera. Google straffar dig om du använder för hög procent med externa länkar kombinerat med sökord i ankatretxten. Interna länkar är lite enklare att arbeta med vad gäller precisa ankartexter.

13. Attrahera inkommande länkar

Sökmotorer ser flera kvalitetslänkar som ett tecken på att ditt innehåll/din webbplats är användbart. Det finns många sätt att bygga inkommande länkar. Du får popularitet hos Google om du erhåller kvalitativa inlänkar till din blogg. Detta ger helt klart högre ranking. Kombinera teknisk SEO, kvalitativt innehåll samt starka inlänkar och du har ett vinnande koncept.

14. Lägg till optimerade bilder

Bilder ger din text liv. Om de är optimerade (filstorlek, nyckelordstitlar, alt-text och beskrivningar) kan de öka SEO och trafiken. Du skall alltid döpa dina bilder samt ha relaterade bilder till din nisch kan jag tycka. Detta är många nybörjare som förbiser och detta ger dig absolut fördel att ranka högre i SERP samt även i Googles bildsök.

15. Använd LSI-nyckelord

Latent Semantic Indexing är hur Google förstår sökares intentioner. Använd synonymer och relaterade ord för att göra ditt innehåll mer relevant. Skapa djupare texter med hjälp av rika texter där du förmedlar din kunskap om ett ämne på ett proffsigt sätt. Google älskar numera riktigt utformade inlägg där skribenten går på djupet och verkligen breder ut sig med sin kunskap om ett ämne.

SEO analysera konkurrenter

16. Sikta på långa svansen

Long tail keywords är mindre konkurrensutsatta och lättare att rankas för. Besökare som hittar ditt innehåll med hjälp av dessa termer är också mer benägna att konvertera. Du skriver blogginlägg med sikte på att ta plats i sökresultatet för enklare sökord med mindre konkurrens. Du kommer ranka snabbare på denna typ av sökord och erhålla trafik snabbare helt klart. Med tiden går du för större och mera konkurrensutsatta sökord där du behöver mera kraft och trust hos Google för att synas.

17. Svara på frågor

Människor ställer frågor till sökmotorer hela dagen. Ge trovärdiga svar (med hjälp av long tail nyckelord) så kanske de bara hänvisar dem till dig. Svara på frågor är verkligen ett bra sätt att skapa trafik till din sajt. Speciellt om du har en blogg med lite mera auktoritet. Då kan du ranka på denna typ av sökord.

18. Kontrollera din sökordstäthet

Nyckelordstäthet är kanske inte en rankingfaktor för Google, men för många nyckelord kan leda till straff för överoptimering. Håll den under en procent. Skriv för människor med sikte på Google och inte tvärtom. Google straffar bloggar som är överfyllda med sökorden överallt. Skriv naturligt och sikta på att attrahera besökare i första hand och sökmotorer i andra hand.

19. Använd dig av onlineverktyg

Ett av de bästa tipsen för SEO-skrivande du kan få. Onlineverktyg kan hjälpa till med allt från sökordsletande och produktivitet till grammatik och skrivkramp. Sökordsverktyg har verkligen hjälpt mig i mitt skrivande och i att se vad Google vill ha och vart det är enklare att ranka min blogg.

SEO content

20. Ha en swipe-fil

Att ha en fil som innehåller alla dina bästa idéer, nyckelord, mallar och information kan spara mycket tid när du skriver. Spara dina bästa tips för framtiden. Du kommer inte komma ihåg allt i huvudet.

21. Glöm inte att dela med dig

Genom att dela får du trafik och länkar, vilket talar om för Google att ditt innehåll är populärt. Främja via sociala medier, bloggar, forum och andra relevanta kanaler. Ge folk chans att konsumera ditt innehåll och att de ser när du skapat nytt material på din blogg.

Mina tips för bättre SEO Content

Detta var mina tips för att skriva bättre SEO optimerat innehåll för din blogg eller webbplats. Behöver du hjälp med att skapa innehåll, som verkligen driver trafik och skapar försäljningar på din egen sajt, så hör av dig till mig, så kanske jag kan hjälpa dig. Jag har skapat vinnande innehåll för sökmotorerna och kunder under ca 10 år både på heltid och som frilans.