Framgångsrik blogg: 5 saker ditt bloggande behöver

5 saker du behöver för att blogga framgångsrikt

Om du bloggar framgångsrikt kan du le hela vägen till banken. Trafiken på din webbplats kommer att öka, ditt företag kommer att blomstra och ditt rykte kan svälla så mycket att affärerna hittar dig. det finns en uppsjö med framgångsrika bloggare både i Sverige och utomlands som lever på sina bloggar och webbplatser.

Skall du starta egen blogg? Här kan du börja blogga med egen sajt

Tufft arbete väntar dig

Men det är inte riktigt så enkelt. För att nå framgång finns det saker som varje bloggare måste ha – saker som du inte kan blogga utan. I det här inlägget lyfter jag fram fem av de viktigaste. Om du precis har börjat blogga kan du förhoppningsvis hitta det här användbart.

Fordelar kopa blogg

1. En plan – Du måste planera

Med Benjamin Franklins ord: ”Om du misslyckas med att planera planerar du att misslyckas!”. Detta gäller även för bloggare – särskilt om du gör det i affärssyfte. Det är viktigt att ha en tydlig och dokumenterad bloggstrategi.

Den anger målet, håller dig fokuserad och gör det möjligt för dig att mäta resultatet. Vad är syftet med din blogg? Vilka är dina affärsmål? Vem riktar du dig till och varför? Hur ska du nå denna målgrupp och vilka verktyg och resurser ska du använda? Viktiga frågor att ställa. För att blogga på ett framgångsrikt sätt måste du också planera dina ämnen, bestämma hur ofta du ska publicera dina inlägg osv.

2. Rätt CMS/Tema/Plugins – Optimerad blogg

Oavsett om du är ett litet företag eller en nischad bloggare behöver du en webbplats som är flexibel och effektiv, inte en som kräver att du betalar en byrå varje gång en uppdatering behövs. jag använder själv WordPress, som CMS. Det är enkelt och snabbt att uppdatera med nytt innehåll.

Rekommenderar WordPress

Innehållshanteringssystem med öppen källkod som WordPress, Joomla och Drupal är bra alternativ. De erbjuder en mängd olika teman, plugins, tillägg osv. och du kan använda någon av dessa plattformar för att skapa anpassade, visuellt fantastiska webbplatser som är responsiva och funktionella. Uppdateringen går snabbt och enkelt oavsett vilket CMS du väljer (det är som att arbeta i MS Word), och du får total kontroll över din blogg.

SEO tips innehall

3. Högkvalitativt innehåll – Skriv seriöst

Du kan inte blogga framgångsrikt utan kvalitetsinnehåll. Det går helt enkelt inte. Visst, du kanske har en snygg ny webbplats med allt som hör till, men det är vad du säger (och hur du säger det) som i slutändan kommer att attrahera och bygga upp en publik.

Skriv för besökaren och Google

Sökmotorer som Google brukar också lägga märke till detta. Bloggar du om ämnen som din idealiska publik faktiskt bryr sig om? Presenterar du informationen på ett sätt som tilltalar dem? Är ditt innehåll fräscht och unikt, eller är det bara en upprepning av gammalt, trött material? Är det tillräckligt användbart och intressant för att få dina läsare att dela det?

4. En närvaro på nätet – Var överallt

Det räcker inte att ha en webbplats eller en blogg. Folk måste hitta dig, vilket kräver kontinuerlig marknadsföring. Har du aktiva profiler på sociala medier som Facebook, Twitter och Google+? Gästpublicerar du, kommenterar du andra bloggar och deltar du i forumdiskussioner?

På tal om kommentarer, du kommer att få svårt att blogga framgångsrikt om du inte svarar på dem som finns på din egen blogg. Att interagera med din publik är nyckeln till att bygga upp en gemenskap. Dessutom kanske du vill arbeta med on-page SEO på din webbplats, eftersom sökmotorer kan leverera värdefull gratistrafik.

blogg overallt

5. Beslutsamhet – Du behöver skapa ofta

Varje dag ger sig mängder av företag och blivande bloggare in i bloggosfären med förhoppningar om att bygga upp en stark gemenskap och generera leads och vinster. Så här är det dock: bloggande är inte lätt och framgång tar tid. Det finns hårda bloggsanningar att möta.

De flesta bloggar läggs ner inom ett år. Varför bloggar vissa framgångsrikt medan andra misslyckas? Flera orsaker, men en stor anledning är att de flesta bloggare ger upp när de inte ser snabba resultat. De som klarar sig fortsätter att jobba. De lär sig av sina misstag. De fullföljer sin plan och fortsätter att producera kvalitetsinnehåll. De är uthålliga.

Vikten av bloggnätverk – Bli bekant med de i din nisch

Stödet från andra bloggare, särskilt de som har inflytande och erfarenhet inom din bransch, kan spela en avgörande roll för din framgång på nätet. Se dem inte som konkurrenter utan snarare som allierade. De kan länka till och dela ditt innehåll. De kan vägleda och vara mentorer för dig. De kan öka din trovärdighet och hjälpa dig att blogga framgångsrikt.