Trafikökning: Ökar trafiken med ökat bloggande?

Har bloggandet gett ökad trafik?

Jag har fått en del frågor både här inne i kommentarerna samt via Twitter, WN.se samt inne på seo-forum.se om trafiken och intäkterna har ökat i och med min bloggutmaning. Jag tänkte jag skulle besvara dessa frågor med en bloggpost om hur bloggarna har påverkats av att det skrivs mer frekvent på dem numera.

Det har gått väldigt kort tid egentligen. Endast 1 månad har jag varit igång, men man kan tydligt se en trend på trafiken måste jag säga. Först skall jag visa på vad som har skapats här inne på bloggen PetterHedman.se senaste månaden:

  • Ca 120 blogginlägg
  • 155 000 ord
  • 8 kommentarer

Det är betydligt mer än vad som har skapats här inne innan kan jag lugnt säga. Bloggen låg helt stilla under många år.

oka trafiken blogg

Första månaden med fokus och skapande

Detta är egentligen den första månaden som jag skapar inlägg här inne. Jag skrev tidigare enormt sporadiskt och har inte skrivit alls egentligen sedan 2017, då jag hade skapat ett par inlägg. Det är skillnad på då och nu kan man säga! Vilket är riktigt kul! Släppa handbromsen är bra för alla tror jag och det har det verkligen varit för mig och mitt eget skapande.

Trafiken – I skrivande stund

Just nu ser trafiken här inne på sajten ut som du ser här nedan på bilden. Den är från ett plugin som heter Popular Posts. Jag visar inte på Google Analytics idag, det får bli en annan dag, men du ser hur pass trafiken kommer in till sajten i dagsläget och har gjort så den senaste månaden.

Du ser även när jag började att skriva ordentligt ja: 

Trafikokning 1.0

Syns när jag började skriva

Du ser tydligt när jag började att skriva samt promota PetterHedman.se 🙂 Bloggen låg i träda i flera år utan att jag skrev ett enda inlägg. Jag visste egentligen inte vad jag skulle ha sajten till, men nu vet jag och tydliga mål för hur det skall växa med inlägg, trafik och synlighet för min egen personliga sajt. (Ja, en del av trafiken är mina egna besök, men färre än man kan tro).

Du kan också såklart

Du kan ju själv skapa denna form av momentum och få större synlighet på Internet och i flera kanaler samtidigt. Denna blogg syns egentligen inte alls på några söktermer hos tex Google.se än. Det har gått för lite tid för, och den har för lite kraft än, för att sajten skall ranka och hamna i toppen egentligen, men den klättrar sakta uppåt nu och dina egna sajter kan ju självklart göra detta också.

Ge det tid, tålamod, engagemang, skriv ofta och mycket, se till att du hörs och syns på flera olika kanaler samtidigt. Gör dig även till känna i många andra kanaler om vad du håller på med utanför bloggen.

Hjälp att synas på webben

Behöver du hjälp med att synas på Internet, så hör gärna av dig eller skriv här nedan i kommentarerna. Kan jag hjälpa till, så gör jag gärna det. SEO och innehåll är min grej, men även sociala medier är jag hyfsat duktig på. Din sajt kan ju verkligen lyfta med rätt hjälp och det är kul när en blogg/sajt lyfter och tar nya höga positioner hos både Google och andra sökmotorer.

Vill du läsa mer om hur du kan skapa trafik, gör det här: Skapa Trafik på Internet.

trafikokning blogg

Ökad aktivitet ger ökad trafik

Syftet med denna första månad av bloggande på min bloggutmaning har varit att skapa buzza samt att se till att bloggen/bloggarna får massa nytt riktat innehåll, så att de med tiden kan växa och blomma ut i sina respektive nischer.

PetterHedman.se kommer att bli en personlig företagssida för min egen del. Tanken är att ta positioner med sajten framöver samt skapa varaktiga relationer på Internet vad gäller både dig som enbart är besökare, men även affärsrelationer samt komma affärspartners är tanken.

Sikta mot framtiden

Jag siktar på att lyfta det dithän kommande år och då är trafiken till bloggen en del i detta. Så som det är för alla sajter oavsett nisch och bransch. Har man ingen trafik till sin sajt, så har man egentligen ingenting. Man sätter inte upp en butik mitt ute i ödemarken, utan man vill ju att folks skall se bloggen och sedan kiva in och besöka den. Precis som i en butik på Storgatan i stan liksom.

Hoppas du tagit till dig någon poäng i och med detta lite mer personliga inlägg här på bloggen och att du själv gör framsteg i livet och på Internet med dina egna projekt! Lämna gärna en kommentar eller så här nedan:

Väl mött och vi hörs snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *