Optimal bildstorlek SEO: Minska storleken för snabb laddning

Optimal bildstorlek på webben för bättre SEO-prestanda

Så, vad gör en optimal bild för din webbplats? Ja, den ska vara lätt i vikt när det gäller bildens storlek och ska se bra ut som ett stockfoto till din artikel eller om du använder den inuti inlägget så ska den också se bra ut samt vara lätt i vikt.

Så i den här artikeln kommer jag att förklara hur du kan få optimal bildstorlek för webben för att förbättra SEO-prestanda för din blogg eller webbplats. Vet du att storleken på de bilder du använder på din blogg påverkar SEO-prestanda för din blogg? Ja det kan det, men hur?

Hur påverkar bildstorleken SEO-prestanda?

Om du till exempel använder lagerbilder med en bild som är 500KB så tar det längre tid och mer data att ladda in. Google gillar snabba webbplatser och om du använder en bild som är större kommer det att minska hastigheten på din blogg och Google och dina vanliga läsare kommer inte att gilla det.

Om du i stället använder bilder som är mindre än 100KB kommer Googles och dina vanliga läsares upplevelse att förbättras och Google kommer att gilla det eftersom din webbplats laddas snabbare. På så sätt kan du förbättra din bloggs SEO-prestanda och din användares upplevelse.

optimala bilder wordpress

Ja, nu vet du att optimal bildstorlek optimerar din webbplats för sökmotorer. För det måste du också se till att du känner till rätt metod för att minska storleken på bilden utan att förlora dess kvalitet. Så låt mig nu visa dig hur du praktiskt kan optimera storleken på en bild.

Jag har till exempel en artikel om wordpress och därför måste jag hitta en liknande bild från Google om jag vill ha den gratis, annars måste jag köpa den. För närvarande kommer jag att få den gratis från Google. Den här bilden är upphovsrättsfri och du kan också få upphovsrättsfria bilder från Google genom att följa nedanstående steg,

Gå till Googles bildsökning och sök efter ditt nyckelord. I det här fallet är det wordpress.

Klicka nu på sökverktyg.

I den horisontella menyn klickar du på Användningsrättigheter och väljer märkt för återanvändning.
Du kan välja mellan fyra alternativ beroende på hur du använder dem. Välj nu en bild enligt ditt behov och ladda ner den. I det här fallet har jag laddat ner nedanstående bild,

Storleken på den här bilden är 84,6KBs och upplösningen på den här bilden är 640×413 men jag behöver bara 75% av den totala upplösningen. Nu kommer jag att högerklicka på bilden och klicka på redigera. Nu kan bilden redigeras i paint och från paint kan vi ändra storlek på bilden.

Efter att ha ändrat storlek på bilden är den nya storleken 64,3 KB och bildens upplösning 480×310. Nu är den perfekt för min blogg samt extra storlek på denna bild är trimmad. Det ser bra ut eftersom den bara är 64,3 KB, men vi kan också minska den ytterligare för att få bättre prestanda.

optimera bilder seo

Det finns ett verktyg som heter compressor.io med vilket du kan minska storleken på bilden ytterligare utan att förlora kvaliteten på bilden. Jag kommer att göra samma sak och jag gjorde det! Nu är bildens storlek endast 34,8KB!

Kvaliteten på bilden är densamma!

Du kan se att kvaliteten på denna bild är densamma som den bild som gavs först när jag hittade den! Den enda skillnaden är att den första bilden hade en storlek på 84,6KB men nu är den bara 34,8KB. Det är en klar skillnad på 50KB, vilket är mycket stort.

När jag sedan laddar upp bilden på min blogg kommer jag att få mer komprimering eftersom min wordpress-blogg har Imagify-plugin installerat! Det kommer att komprimera denna 34KB stora bild till endast 30KB. För den här bilden behövdes endast denna komprimering eftersom den nu är lättare och passar för min blogg med hög kvalitet. Med den här tekniken kan du minska storleken på en bild utan att förlora kvalitet.

För detta plugin behövdes bara så mycket arbete som knappt tog mig 5 minuter, men om du har en bild som är flera hundra KB så finns här några tips för att få optimal bildstorlek för webben.

Behåll bara de nödvändiga dimensionerna

Om din blogg visar en bild med maximala dimensioner på 600*400 pixlar, och om du använder en bild vars dimensioner är 1024*768 eller större än vad som krävs, så minska storleken till den önskade storleken genom att använda färg eller några online-verktyg.

seo optimerade bilder

Använd alltid Compressor.io

Nu har du lärt känna den verkliga kraften hos compressor.io eftersom den minskar storleken på bilden med mer än 40-50 % utan att förlora kvaliteten alls! Jag använder det alltid för att minska storleken på mina bilder många gånger utan att förlora i kvalitet.

Om bilden fortfarande är större, använd compressnow.com

Om bilden fortfarande är större än 20-40 eller 50 KB med hjälp av de två tipsen ovan måste du använda compressnow.com och jag rekommenderar det personligen på grund av dess förmåga att minska storleken på bilden. Ja, i det här fallet kan bildkvaliteten påverkas lite, men det är också ett bra verktyg!

Använd Imagify-plugin om du använder wordpress

Känner du till Imagify plugin? Om du känner till det är det okej, men om du inte känner till det och använder wordpress så är det ett plugin som komprimerar dina bilder när du laddar upp dem på din wordpress-blogg. När du laddar upp ett foto kommer det automatiskt att komprimera det.

Sammanfattning

Det är mycket viktigt att få optimal bildstorlek för webben för att förbättra din SEO-prestanda. Dessa tips är de bästa för att göra det och genom att använda dem kan du optimera alla bilder för din webbplats. Så, om du har några frågor relaterade till detta kan du kommentera det ner som vi säkert kommer att svara på det samt dela detta med dina vänner också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *