Lönsamma nischer: Blogga där det finns pengar 2022

Bloggnischer med hög avkastning (2022)

Många bloggare börjar med förhoppningar om att utveckla sin blogg till ett företag. Om detta låter som du är välkommen till klubben! Att tjäna pengar med en blogg är en otrolig känsla. Det är ett tecken på att ditt digitala arbete och dina timmar bakom den bärbara skärmen börjar bära frukt.

Ett av de viktigaste valen du gör när du börjar är dock din bloggnisch. Om pengar är ditt mål vill du dessutom välja en bloggnisch som har tillräckligt mycket pengar på bordet för att vara värd din tid.

Varför det är viktigt att välja en bloggnisch

Det finns flera fördelar med att välja en nisch snarare än att vara en livsstilsbloggare. Genom att välja en nisch kan du skapa dig en framgångsrik blogg och:

 • Du kan begränsa ditt fokus: Det är svårt att utveckla ett företag, särskilt om du inte har en målgrupp eller ett tema.
 • Bli expert: Ju mer du skriver inom ett område, desto mer auktoritativ blir du i läsarnas och Googles ögon (förutsatt att innehållet är värdefullt).
 • Ställ dig inför mindre konkurrens: Bloggare med flera nischer konkurrerar inom varje nisch de täcker, medan du bara oroar dig för den omedelbara konkurrensen som skribent med en enda nisch.

Det är dock fortfarande en balansgång mellan att begränsa ditt fokus och att ha en tillräckligt stor publik för att tjäna pengar, så håll detta i åtanke. Du kommer tillslut se vad som funkar för dig, din blogg, Google och din publik.

De mest lönsamma bloggnischerna (2022)

Om du vill välja en bloggnisch som tjänar pengar är den här beprövade listan med idéer ett utmärkt ställe att börja brainstorma på.

lonsamma bloggnischer

1. Personlig ekonomi

När det gäller bloggnischer som tjänar pengar är det ingen överraskning att skriva om pengar hamnar på listan. Folk pratar inte alltid om pengar, men de läser definitivt om det, så nischen för personlig ekonomi får uppmärksamhet året runt.

Med tanke på den senaste tidens händelser har ämnen som investeringar och budgetering blivit ännu mer relevanta när människor funderar på vad de ska göra med sina stimulanscheckar eller när de nyligen förlorat sitt jobb.

Dessutom har bloggar om privatekonomi tillgång till otroligt lukrativa affiliateerbjudanden; saker som kreditkort, onlinebanker, försäkringsplaner och hypotekslån är exempel som i allmänhet betalar 100o kronor eller mer per konvertering. Och det är tjänster som nästan alla behöver någon gång.

Dessutom är reklampriserna inom finans vanligtvis höga, så det är den perfekta inkomstkombinationen mellan displayannonser och affiliateerbjudanden.

Fördelar: Det är alltid en trend.

Nackdelar: Otroligt konkurrensutsatt när det gäller SEO.

Idéer för bloggmikronischer: Nätnisch: Sparsamhet, sidoföretag, tjäna pengar på nätet, ekonomiskt oberoende.

2. Utbildning

En annan lönsam bloggnisch är utbildning. Detta inkluderar hemsidor för utbildning enbart online, bloggar med råd om college och till och med hemundervisningsbloggar. Utbildning är en lönsam nisch av en huvudorsak: att skaffa sig en utbildning är i allmänhet mycket dyrt.

Därför är annonser och affiliateerbjudanden inom utbildningsområdet som oerhört lukrativa. Jag talar om 100o – 2000 kronor och mer i kostnad per förvärv (CPA) för saker som refinansiering av studielån, öppnande av studentbankkonton eller val av onlineskola.

Dessutom har du fortfarande alternativ om du är mindre intresserad av ekonomi. Vissa utbildningsbloggare säljer utskrivbara dokument till lärarkollegor eller studenter för att hjälpa dem att organisera sin termin. Om du täcker råd om college är det också lätt att strö in Amazon-anslutningslänkar för produkter som du rekommenderar.

Fördelar: Högbetalande affiliate-erbjudanden.

Nackdelar: Lite säsongsbetonat beroende på när terminerna börjar.

Idéer för mikro nischade bloggar: Överleva studielivet, recensioner av utbildningar på nätet, hemundervisningstips för föräldrar.

pengar bloggnisch

3. Mat

Chansen är stor att du har besökt många matbloggar i ditt liv. Den här bloggnischen är kanske en av de mest mättade nischerna som finns. Men det är också en lönsam bloggnisch på grund av hur kreativ du kan bli med inkomst möjligheterna.

Många av de mest inkomstbringande matbloggarna tjänar pengar med flera inkomstströmmar, bland annat:

 • Displayannonser
 • Affiliate-länkar (för ingredienser, apparater, matprenumerationstjänster).
 • Sponsrade inlägg
 • Försäljning av tryckbara produkter och e-böcker

Sponsrade inlägg är en särskilt lönsam aspekt av denna nisch. Stora mattidningar får hela tiden erbjudanden från varumärken om att använda deras produkter i recept, och dessa avtal kan lätt nå tusentals dollar om du har en stor publik.

En nackdel med den här bloggnischen är hur mättad den är. För att lyckas som matbloggare måste du förmodligen förlita dig på en del tung Pinterest-marknadsföring och Tailwind-användning för att komma igenom bruset. Du kan också gå ner i olika nischer inom mat, såsom bakning, kaffe, drycker, recept och annat.

Fördelar: Möjligheter till sponsrade inlägg; gör sig bra på sociala medier.

Nackdelar: Mättat utrymme; kräver vanligtvis betydande marknadsföring i sociala medier.

Idéer för mikronischer för bloggar: Keto-diet, glutenfri bakning, reproduktion av restaurangmåltider hemma.

Relaterad: Tailwind Review – Funktioner, priser, fördelar och nackdelar

4. Företag och marknadsföring

En annan lönsam bloggnisch är affärs- och marknadsföringsområdet. det finns en uppsjö med subkategorier där du verkligen kan tjäna pengar på din blogg ifall du väljer att använda dig av denna typ av sajt när du skall skriva på Internet.

Visserligen är denna nisch i allmänhet avgränsad till mikronischer som t.ex:

 • Online-företag.
 • Affiliate-marknadsföring
 • Bästa metoder för SEO och marknadsföring
 • Företagande

Två saker som dessa mikronischer har gemensamt är dock högbetalda displayannonser och lukrativa affiliateerbjudanden. Precis som inom privatekonomi är annonsörer inom näringslivet villiga att betala en premie för att annonsera på rätt blogg. Detta beror på att saker som SaaS-avtal eller B2B-produkter lätt kan kosta tusentals dollar per år, så utbetalningen är värd det.

Om man räknar in högbetalande affiliateerbjudanden kan plötsligt även en liten blogg som bygger på affärsverksamhet och marknadsföring tjäna en rejäl summa.

Fördelar: Högbetalande affiliateprogram.

Nackdelar: Otroligt konkurrensutsatt när det gäller SEO; kan vara ganska smal i omfattning.

Idéer för mikronischer för bloggar: SEO-programvara, e-postmarknadsföring.

inkomst bloggnischer

5. Resor

Med Covid-19 blev resenischen helt decimerad. Trafiken och reklampriserna rasade. Även affiliate-programmen för resor stängde sina dörrar. Sammantaget har det varit en brutal tid att äga en reseblogg.

Resor är dock en historiskt sett lönsam bloggnisch. När världen börjar öppna sig i framtiden kommer dessutom resandet att återupptas. Faktum är att det redan har skett en ökning av inrikesresor, så folk packar sina väskor igen.

Som resebloggare är detta utmärkta nyheter. Det finns gott om intäktsmöjligheter även i denna nisch, bland annat:

 • Displayannonser
 • Affiliateprogram för hotell, reseutrustning, flygbolag, utflykter och reseförsäkringar.
 • Affiliateprogram för kreditkort för resor
 • Att skriva sponsrade inlägg
 • Förgreningar till YouTube och vloggning

Det är svårt att säga när denna nisch kommer att återhämta sig helt och hållet. Det går dock inte att förneka att denna lönsamma bloggnisch är här för att stanna.

Fördelar: Kan ge dig möjlighet att tjäna pengar när du reser.

Nackdelar: Något lägre reklampriser; återhämtar sig fortfarande.

Bästa idéerna för bloggmikronischer: Lokala reseguider, digital nomadism, sparsamma resor.

6. Föräldraskap

Även om den här bloggnischen kan övergå till en livsstilsblogg där du ger en glimt av ditt dagliga liv, har föräldraskapsområdet alltid varit ett populärt bloggämne. Denna popularitet är logisk. Böcker om föräldraskap är alltid efterfrågade, och bloggar om föräldraskap som hjälper andra att hantera det hektiska, underbara ansvar som det innebär att vara förälder går väldigt bra.

Det finns också utrymme för att vara kreativ här. Här är några idéer till mikro nischade bloggar för föräldraskapsnischen som du kan fundera över:

 • Arbetsmöjligheter för hemmamammor
 • Graviditet
 • En guide för nyblivna föräldrar
 • Hälsosam matlagning för familjer
 • Resor med barn

Återigen är det centrala temat föräldraskap, men vilken aspekt av föräldraskapet du skriver om är upp till dig.

När det gäller intäktssättning finns den vanliga blandningen av displayannonser, affiliateerbjudanden, sponsrade inlägg och försäljning av egna produkter. Föräldrar är dock villiga att spendera pengar på produkter eller tjänster som förbättrar familjens liv. Om du marknadsför affiliateerbjudanden som du personligen använder och drar nytta av kan dina affiliateintäkter växa mycket snabbt.

Fördelar: Läsarna är naturligtvis mer intresserade av ämnet.

Nackdelar: Man måste i allmänhet vara förälder för att ha auktoritet i den här nischen, så det är inte lätt för bloggare som inte är föräldrar att komma in i den.

Idéer för mikronischer för bloggar: Se listan ovan.

Relaterad: Varför din livsstilsblogg inte fungerar (och hur du löser det)

lonsam nisch

7. Gör-det-själv-bloggar

Även om detta är en bred lönsam bloggnisch har DIY-bloggare också ett otroligt antal inkomstskapande möjligheter till sitt förfogande.

En DIY-blogg är till sin natur instruerande; du lär vanligtvis människor hur de ska lösa ett specifikt problem eller skapa något på egen hand utan att behöva betala fullpris i butiken.

Detta lämpar sig väl för:

 • Affiliate-marknadsföring
 • Försäljning av instruktionshäften eller utskrivbara böcker.
 • Förgrenar dig till andra medier, som att starta en YouTube-kanal eller sälja på Etsy vid sidan av din blogg.
 • Dessutom gör sig DIY-innehåll vanligtvis bra på plattformar som Pinterest, vilket kan hjälpa dig att få mer bloggtrafik.

Bra och lönsamma bloggnischer

Det finns som du ser mängder av riktigt bra och lönsamma nischer där du kan skriva och skapa inkomst på Internet med din blogg under 2021 och såklart kommande år. med en kraftfull sajt i nästan vilken nisch som helst finns det alltid chans att tjäna pengar på olika sätt. Dessa branscher här ovan är dock väldigt bra vad gäller inkomster ifall du väljer att starta din nästa blogg inom någon av de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *