Gårdsbutik Svärdsjö – Dalakråkans skafferi

Bästa Gårdsbutiken i Svärdsjö

När du skall handla lokalt och köpa riktigt fina produkter, så är det självklart att du skall till gårdsbutiken i Svärdsjö. Den lilla vackra orten som ligger utanför Falun är mycket vacker och här finns kanske världens bästa gårdsbutik. Hit åker du när du vill handla lokala produkter till bra priser och du är alltid välkommen till den lilla butiken i det vackra Dalarna. Bästa service och trevlig stämning utlovas!

Vill du hitta coola och goda recept och tips på matlagning: Receptskaparna.se

Dalarna och speciellt Svärdsjö är fantastiskt

Det är mängder med folk som varje år reser och semestrar i Dalarna och det är enkelt att förstå när man är här. Det är så vackert många gånger att man nästan får en tår i ögat. Svärdsjö är en klassisk ort och det är helt naturligt att folk kommer hit från hela Sverige och vistas både vinter – och sommartid. Dalakråkan tar emot dig på torsdagar mellan 14-18 i sin gårdsbutik, som ligger inne i centrala Svärdsjö.

Gardsbutik Svardsjo Dalakrakan

Gårdsbutik Svärdsjö

När du befinner dig här i denna lilla mysiga ort, så är det naturligt att anamma det lokala utbudet som faktiskt finns här. Att ge sig ut på en spännande upptäcktsfärd och kanske besöka någon av alla de små pittoreska butiker som finns här i området är en naturlig del av vardagen. Du hittar kryddor, korvar, ostar, honung, chark och läsk. Det bjuds på kaffe och härligt bemötande.

Gårdsbutiker är ett härligt lokalt fenomen

Många är vi som har upptäckt det fantastiska att få komma till en lokal butik på landet och göra våra inköp av lokala varor och produkter. Många gånger är det ekologiska grödor och frukter som man kan köpa i gårdsbutiker runt om i Dalarna och Sverige. Fantastiskt!

Smaken är ju så enormt mycket bättre när det är odlat på riktigt sätt och dessutom gjort med kärlek av den som sedan säljer produkterna personligen rakt över disk i sin egen gårdsbutik. Snacka om att det är korta led från odling till köksbordet. Bra för naturen och bra för kroppen.

Dalakrakan Gardsbutik Svardsjo

Olika former av produkter i gårdsbutikerna i Sverige

Varje butik har ju självklart sitt alldeles egna sortiment med produkter. Ingen gårdsbutik är den andra lik. Många arbetar med sina egna produkter, som de själva har tagit fram eller får hjälp att ta fram. Kött, potatis, ägg, korvar, kryddor, grödor, frukt, sylt, marmelad och mängder med andra produkter är självklara i en välsorterad gårdsbutik. Så himla kul att få botanisera bland det fina utbudet som många gånger existerar och smaka på alla de olikheter som finns bland alla de olika butikerna runt om i Sverige.

Vi rekommenderar gårdsbutik i Svärdsjö