Göra något för mig själv varje dag

Jag har funderat ett tag på det här med den egna personen och de behov man själv har mitt i allt vad gäller livet. Igår fyllde jag 49 år. Jag är mitt i livet, som det så fint heter. Både vad gäller arbete, familj, livsåren och allt annat som snurrar runt i tillvaron. Det är förmodligen som för de flesta andra som är mitt i livet. Allt snurrar på och det är lätt att de egna behoven får stå tillbaka för allt som måste klicka och funka i vardagen vad gäller familj, ekonomi, arbetslivet och alla de måsten som vardagen många gånger är fylld av.

Mitt mål: Göra något för den egna personen varje dag

Jag skall medvetet göra något för mig själv och den egna personen varje dag är målet. Det är lätt att glömma bort sig själv och de behov man har av vila, återhämtning, lugn, ro och allt annat som man behöver för att klara av och orka med vardagslivet på ett bra sätt. Jag har varit näst intill utbränd 2 ggr faktiskt tidigare i livet och det är inte ett alternativ att bli det igen. Jag har känt mig hjärntrött till och från under pandemin och nu när trycket har minskat lite nu och då kan man släppa fram tröttheten lite.

ge sig sjalv mer

Vi har arbetet hårt under lång tid i vården med munskydd, avstånd, handskar, handsprit, förkläden, skärmar och annat. Vi har även tagit mängder med covidtest både på kollegor och på kunder under dessa 2 år. Det har varit mycket kan man säga. Vårdyrket är ju heller inte känt för att vara överbemannat och det har även det ställt till det många gånger för oss som skall leverera välfärd på löpande band i vått och torrt! Detta kombinerat med en krävande vardag i familjelivet tar ut sin rätt ibland.

Nu dags för att ha det lite bra själv

Det är då dags att ge tillbaka lite av all den omtanke och tid jag och mina kollegor gett andra under lång tid. Jag kan ju bara prata för mig själv, men nu är det verkligen dags att ta tag i den egna personen vad gäller att få lite lugn och ro mellan varven och det startar idag. 1 bra sak för den egna personen varje dag är som sagt målet och det skall bli spännande att se vad jag skall ge mig själv för sak varje dag. På ett medvetet sätt såklart, så att det blir tydligt för en själv.

Det kan vara en gåva till den egna personen i både stort och smått. Det kommer ju såklart att variera varje dag vad det blir och det är även tanken att det skall vara lite utmanande och varierande för att ge en bra effekt. Bara det blir tydligt och synliggjort så att det kan öka. Har man arbetat i vården i snart 10 år som jag gjort, så har man ju gett bort en hel del omtanke och energi till många andra personer. Det är dags att ge sig själv lite mer av den varan. Du som förstår vad jag menar förstår hur jag tänker.

Startade idag

Så. Det börjar här och nu. Idag blev det en extra varm långsam dusch som extra gåva till mig själv. Riktigt skönt och avslappnande för en trött kropp, som har baxat pensionärer en hel helg och under lång tid innan helgen såklart. Vi får se vad det blir imorgon. Jag kommer att skriva lite om detta ämne lite då och då här inne på bloggen. Det skall bli en spännande resa. Den resan som innebär att ge sig själv lite mer av allt det bästa!

Edit: 

Uppdatering 1 : https://petterhedman.se/gjorda-saker-for-mig-sjalv/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *