Motivation: Hur du kan blogga motiverat

Nyckeln för att hålla dig motiverad att skriva på din blogg

När jag arbetade som säljare för många år sedan i Stockholm hade jag en klient som berättade om ett citat som jag aldrig glömt bort. Det var ett citat som motiverade honom när tiderna var svåra, och jag har funnit det oerhört användbart också. Detta citat är användbart när du skall blogga.

Motivation är nyckeln till framgång

Men innan jag presenterar det, anledningen till att jag nämner det: när du bloggar och försöker lyckas på nätet kan tiden dra iväg och du känner att du kommer ingenstans och framgången kan dra ut på tiden ännu mer. Oavsett om du bygger bloggar för affiliateinkomster, använder en blogg för att driva trafik till din webbplats för affärer eller försäljning, eller försöker skapa dig ett namn i ”bloggosfären”, kommer det att komma en tid när du blir trött, uttråkad, trött, uppgiven, upprörd eller känner någon av tusen andra känslor.

Motiverad bloggare

Håll dig själv och bloggen levande

Det är inte ovanligt – titta bara på Internetlandskapet med de många döda bloggar som finns utspridda. Läs några: många börjar med passion, hopp och löften om kommande saker. Ofta börjar ganska intressanta inlägg bloggen dagligen. Sedan är de dagliga inte längre. Ännu senare sjunker de till veckovis. Och snart stannar bloggen, med det sista blogginlägget som sitter kvar på huvudsidan, som en sista ”SALE”-skylt i fönstret på en övergiven butik.

Jag är skyldig till detta, och om du har bloggat under en längre tid är du kanske också skyldig till det. det finns dock lösning på problemet.

Håll fokus – fokus – fokus

Det är svårt – svårt att hålla fokus dag efter dag, månad efter månad. Det är svårt att fortsätta arbeta med något som lovar framgång, men (till en början) inte är garanterat. Du vet egentligen inte om don blogg kommer att lyfta och ge dig den framgång du så hett eftersträvar.

Personligen anser jag att bloggande är en svår konst. Det är tufft att producera spännande innehåll dag ut och dag in. Månad efter månad. År efter år. Till en början är det även väldigt få läsare och besökare på din blogg, så materialet blir inte nes konsumerat oavsett hur pass bra det är.

Ett bra och värdefullt citat

Ett annat inlägg kommer att handla om konkreta sätt att vara säker på att du gör bra ifrån dig, men idag ville jag bara dela med mig av det citat jag fick och som jag anser vara tillräckligt berikande för att ge vidare till dig.

Det är ett enkelt citat om uthållighet:

Ingenting i världen kan ersätta uthållighet. Talang kan inte ersätta uthållighet; ingenting är vanligare än misslyckade män med talang. Geni kommer inte att göra det; obelönad genialitet är nästan ett ordspråk. Utbildning kommer inte att göra det; världen är full av utbildade vilsna människor. Endast uthållighet och beslutsamhet är allsmäktiga.

– Calvin Coolidge (1872 – 1933), amerikansk president.

Fortsätt att blogg mot framgång

Det är svårt att framhärda i något, särskilt när det verkar långsamt i början. Men ta mod till dig – du är inte den första som tänker så här, och det finns många människor före dig som har löst problemet och hittat hemligheten för att lyckas med allt, inklusive din blogg. Håll ut och fortsätt!