Gör din webbplats perfekt: Bygg din hemsida till perfektion

Vill du skapa den perfekta webbplatsen?

Låt mig börja den här artikeln med att säga att det inte finns någon perfekt webbplats. Varje webbplats har sina fördelar och nackdelar, och de flesta webbplatser som finns tillgängliga idag har brister som gör dem unika. Du kan dock bygga din blogg eller webbplats till att bli så bra den bara kan bil

Även om perfektion är omöjligt kan du komma ganska nära att skapa den perfekta användarupplevelsen. Du behöver bara vara uppmärksam på dessa viktiga aspekter för att göra din webbplats perfekt. Viktiga aspekter som gör din webbplats perfekt:

den perfekta bloggen

En konsekvent användarupplevelse

I dagens moderna värld har användarna inte bara tillgång till webbplatser med sina datorer. Faktum är att över 50-70 % av dagens internettrafik faktiskt kommer från mobila enheter. Vad du behöver göra är att skapa en konsekvent användarupplevelse på alla plattformar.

Använder du WordPress som CMS, så finns det många fina och bra gratis teman. Dessa kan verkligen ge dig mycket vad gäller design och användarupplevelse.

Responsiv webbdesign är normen, men det betyder inte att du inte kan hålla dig till de gammaldags mobilversionerna i stället. Båda metoderna är fortfarande mycket effektiva och kan ge den bästa användarupplevelsen när de används på rätt sätt.

Om du vill ta det ett steg längre kan du också se till att navigationsmenyn, designelementen och andra viktiga saker som påverkar hur användarna ser webbplatsen också måste vara konsekventa på alla plattformar.

Innehåll av hög kvalitet

Oavsett hur bra dina produkter eller tjänster är, är det enda sättet att få besökarna att återkomma regelbundet genom att ge dem gratis – ja, GRATIS – högkvalitativt innehåll som de faktiskt kan använda. Innehålls-marknadsföring är fortfarande ett av de mest effektiva sätten att locka nya besökare och samtidigt behålla befintliga besökare. Använder du innehåll som är sk Evergreen, så behöver du inte uppdatera så ofta utan då har ditt innehåll lång hållbarhet.

Gör det till en vana att uppdatera din webbplats med några dagars mellanrum. Lägg till nya artiklar i avsnittet Artiklar på webbplatsen och skicka sedan ut länken via sociala medier och andra marknadsföringskanaler. Du kan upprätthålla en hög trafiknivå utan att behöva slösa mycket tid och pengar på kampanjer på detta sätt.

Håll det enkelt

Det är mycket frestande att lägga till multimediaanimationer, bakgrundsmusik och massor av andra webbelement på webbplatsen. Detta kanske dock inte är den bästa vägen att gå. De senaste trenderna inom webbutveckling är faktiskt mycket enkelcentrerade. Allt är utformat för att vara rent och funktionellt.

Att lägga till för många element på en sida – inklusive stora bilder – har också en annan dålig effekt: långsam laddningstid. Dagens användare har en genomsnittlig uppmärksamhetsspännvidd på 8-10 sekunder. Om din webbplats inte laddas vid det laget kommer de att gå vidare till nästa sida och glömma ditt innehåll helt och hållet.

Läs mer om: Hur du skapar snabb blogg

Det bästa tillvägagångssättet är att hålla allting enkelt, tydligt och kortfattat. Se till att användarna snabbt och effektivt kan hitta det innehåll de söker. Samtidigt bör du marknadsföra andra delar av webbplatsen på ett diskret sätt. Du kan till exempel ha ett avsnitt med presenterat eller relaterat innehåll längst ner i artikeln.

Sociala funktioner och interaktivitet

Sist men inte minst bör du låta användarna dela, interagera och göra andra saker på din webbplats. Delning i sociala medier är ganska vanligt nuförtiden. Du kan få mer trafik och nå en bredare publik genom att helt enkelt placera sociala delningsknappar strategiskt. Jag skall lägga till kommentarsfunktion och en delningsfunktion på denna sajten inom kort.

Kommentarer ger liv till din sajt

Kommentarer kan också bidra till att hålla webbplatsen levande. Du måste moderera kommentarsflödet regelbundet, men du kommer att kunna starta intressanta diskussioner som håller besökarna fast vid din webbplats.