Mål för bloggande: 5 typer av mål för din blogg

Innan du startar en blogg måste du ställa dig själv en fråga, vad jag bloggar för? Vilka mål måste jag nå? Min artikel i dag kommer att hjälpa dig att besvara denna grundläggande fråga. Det finns två typer av mål:

Kortsiktiga mål samt långsiktiga mål.

I dagens artikel ska jag dela med mig av 5 typer av mål som varje bloggare måste känna till. Medan du bloggar om du inte kan uppnå dessa nedan nämnda så saknar du verkligen något. Du behöver ha några saker på plats inombords och helst nedskrivna för att du skall nå dit du vill i livet och med din blogg. Låt oss börja:

Det finns fem steg för att nå ett mål:

  • Sätt upp mål
  • Gör en plan
  • Börja arbeta.
  • Håll dig till det
  • Nå målet

Lista på mål för bloggande

satt mal bloggande

1. Att få mer trafik

Jag tror att trafik är det primära målet för alla webbplatser. Här pratar jag inte om organisk trafik utan trafik från alla källor som sociala medier och hänvisningstrafik. Lär dig hur du ökar trafiken till din blogg med mitt inlägg om hur du kan skapa trafik.

2. Få fler prenumeranter

Inte alla bloggare fokuserar på trafik, deras primära mål är att få många och många prenumeranter. Prenumeranter är som livstidsbesökare. När en besökare blir prenumerant kommer han/hon att vara ansluten till din blogg för alltid. Om du tittar på alla framgångsrika bloggar har alla en sak gemensamt och det är en stor lista med prenumeranter.

Om du planerar att starta en ny blogg måste det vara ditt mål att få fler prenumeranter. Lär dig hur du konverterar din första besökare till prenumerant, utför dessa 4 uppgifter och öka prenumeranterna på din blogg och 3 viktiga sidor för att öka antalet RSS-prenumeranter.

3. Få fler backlinks

Bortsett från trafik och prenumeranter är ett annat mål som bloggare måste tänka på att öka fler och fler backlinks. Att få högkvalitativa backlinks kommer att öka din auktoritet på webben och höga placeringar i sökmotorer. Läs gärna min artikel om hur du kan bygga länkar.

4. Få fler leads

Det här målet är främst satt av företag eller frilansare som lägger till en bloggsektion på sin officiella webbplats för att få fler leads. Om du vill att dina besökare ska omvandlas till kunder måste du sätta detta mål. Ett av de mest populära sätten att få leads inom internetmarknadsföring är genom bloggar.

satt mal for blogg

5. Få fler kunder

Att få kunder är det primära målet för företag/frilansare. Kunder är målet för webbplatser som vill ha mer försäljning från sin webbplats. Det gör de genom att skapa bloggar, generera leads och omvandla dem till kunder. Dessa kunder och affärer skall ju se till att du tjänar pengar såklart.

Dessa fem typer av mål driver din blogg framåt

Detta är de fem typerna av mål som varje bloggare måste känna till. För att börja blogga måste du definiera ditt långsiktiga mål och utforma din blogg och skriva inlägg därefter. Så, vad bloggar du för (1) trafik (2) prenumeranter (3) backlinks (4) leads eller (5) kunder. Dela gärna med dig av dina kommentarer om hur du skapar mål samt genomför resan mot att komma i mål med din webbplats eller blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *