Fånga läsaren: Få dina bloggposter att stå ut

Hur fångar man läsaren av sin blogg?

Att du skall fånga läsare av din blogg är ju en viktig del i att bygga ditt varumärke och få ut ditt budskap på Internet. Syns du inte, så finns du inte. Hur skall man då göra för att attrahera läsare och få dem till att bli engagerade om det du skriver och hur du skriver det. Du vill ha återkommande engagerade läsare till din blogg! Här nedan ger jag tips på hur du kan få läsare till din blogg:

Gör dina inlägg så aktuella som möjligt

Detta innebär att du måste göra lite efterforskningar för att hitta den senaste informationen som finns där ute. Om du hänvisar till tidigare händelser försök att göra det relevant för vad som kan hända nu. Var aktiv själv. Gärna påläst om ditt ämne som du skall förmedla. Gör research och stå ut i mängden!

Bloggbesokare

Känn till syftet med din blogg

Det låter enkelt, men med tanke på den galna värld vi lever i kan det vara alltför lätt att komma bort från ämnet. Dina läsare kommer förbi av en anledning, och oavsett vad det kan vara vill du ge dem exakt det de kom för. Skriv för dina besökare. Gör inlägget intressanta och skapa engagemang, så de vill komma förbi din blogg igen.

Gör dina blogginlägg läsvänliga

Var naturlig och konverserande. Det stärker den personliga kontakten och gör din information lätt att följa och förstå. Anpassa nivån på ditt språk till det sammanhang och ämne du skriver om. Skriver du om teknik, gör det på ett sätt och skriver du till ett barn, så gör det på ett annat sätt om du förstår.

Håll dina inlägg korta

Ett genomsnittligt antal ord på tre till fyrahundra är ungefär rätt för någon som gör ett snabbt stopp. Google vill absolut ha mera textmassa att arbeta med än 300-400 ord för att ranka dina inlägg bland sina toppresultat, men en besökare vill snabbt hitta rätt information och sedan använda den och gå vidare.

Organisera dina inlägg på ett bra sätt

Din webbplats ska vara lätt att navigera och poängen med din blogg ska vara lätt att förstå. Bra navigering bland kategorier, menyer och inlägg är absolut ett måste för att du skall skapa dig en framgångsrik blogg.

Redigera dina inlägg

Kontrollera om det finns grammatiska och/eller stavningsfel som kan fördunkla ditt budskap. Håll avståndet mellan styckena enhetligt. Vanligtvis skrivs det med enkelt radavstånd med två mellanslag mellan styckena. Jag brukar gå tillbaka och se på blogginlägget vid ett senare tillfälle för att bygga på det samt kolla stavning och annat som jag kan ha missat vid publicering.

Om möjligt, gör inläggen sökmotortillgängliga

Detta innebär att du undersöker och använder nyckelord i dina artiklar som sökmotorn kommer att rikta in sig på och därmed bidra till att få läsare till din webbplats. Du skall även länka till andra relevanta inlägg på din sajt samt helst erhålla externa länkar in till dina inlägg så de placerar sig ännu högre upp i sökresultatet hos Google.

Håll blogginläggen intressanta!

Du strävar efter att visa din publik att du bryr dig om dem och att du uppskattar att de tittar förbi. Ta därför lite tid på grafiken och layouten på din webbplats också för att göra den visuellt tilltalande och lätt att ladda och navigera. det skall vara skönt att titta på din sajt. Bra bilder och en sjysst design.

Bloggtips för fler läsare

Hoppas dessa bloggtips hjälper dig att bli en bättre bloggare och att du kan engagera dina besökare och få dem att återkomma till dig och din sajt oavsett om du har en personlig blogg eller bloggar som företag. En levande sajt, med relevant information, skrivet på ett bra sätt ger engagerade besökare! Här kan du läsa om min utmaning att skriva 500 bloggposter på 5 månader!