Bloggutmaningen är igång – Minst sagt

Min bloggutmaningen startades med en rivstart

Igår satte jag upp det höga målet att skriva och publicera 500 bloggposter på 5 månader. Det är ett svårt mål att nå om man skall göra det på ett bra sätt. Meningen är ju inte att kasta ut dålig kvalitet på Internet. Det mår ingen bra av. Utan målet är att skapa bloggposter som kan leva ett gott liv på webben och servera besökarna bra och korrekt information på sina respektive sajter.

Rivstart

Jag startade direkt igår och har redan publicerat 20 bloggposter på olika sajter på Internet. Det är på mina egna sajter. Dessa 20 bloggposter var mestadels gamla utkast som låg och skräpade inne i adminpanelen på respektive domän/wordpresssajt.

Jag behövde bara skriva klart dessa och lägga in ett par bilder per inlägg och sedan publicera. Det är skönt att vara igång samt det skall bli spännande att se vart detta tar mig och de sajter som jag väljer att arbeta med i denna utmaning. Flera av sajterna är relativt starka i sin nisch, men har verkligen inte fått den kärlek de förtjänar. De kommer må bra av denna publiceringstakt. Förhoppningsvis även de som läser dessa inlägg.

 

bloggande

Hur skall jag hinna med?

Skall man slå ut utmaningen per dag, så är det 3,5 bloggposter varje dag fram till sista mars 2022. Jag tror inte jag kommer hålla en sådan specifik takt. Utan jag tänker gasa på de dagar jag kan och på så sätt ligga lite före tidskalkylen i förhållande till publicerade bloggposter/dag.

Jag arbetar heltid i vården och har familj, så det finns inte magiskt mycket tid om dagarna, men jag är säker på att om jag skalar ner distraktioner och saker som tar mycket tid (onödiga förströelser), så kommer jag att lyckas med detta högt uppsatta mål. Jag är övertygad om att man kan genomföra riktigt tuffa målsättningar med rätt fokus, arbetsinsats och tålamod.

Hur långa skall bloggposterna vara?

För att bli accepterade i min bloggutmaning, så skall de skrivna bloggposterna vara ca 400 ord som absoluta minimum. Ibland blir de såklart längre, men jag skall försöka att hålla mig över 400 ord. En bloggpost jag skrev igår var på gränsen, men det fanns inget mer att skriva om det snäva ämnet just då. Jag kanske går tillbaka och fyller på med mera textmassa innan tiden har gått ut sista mars 2022.

Bokför alla bloggposter

Jag bokför alla publicerade bloggposter i ett excelark så jag har koll på vad jag skrivit om och vad som är publicerat. På detta sättet har jag tänkt att hålla koll på allt som lagts ut under bloggutmaningen. Jag skall även skapa en publiceringskalender och sedan följa den. Även såklart sikta på att publicera fler artiklar som, ligger nära varandra, så att jag kan internlänka och på så sätt få dem högre upp i sökresultatet. Relevans. Relevans. Relevans.

I skrivande stund

Just när detta blogginlägget skrivs, så är klockan 04:59 3 november 2021 och jag tror inte det är många andra uppe i området här uppe på Galgberget i Falun. Just denna tidiga timme är perfekt för mig. Jag skapar helst helt ostört och när alla andra vaknar upp om ett par timmar, så är jag redan klar med mitt skrivande. Jag har gjort så förr när jag arbetade heltid med att skapa innehåll på webben och det är en metod som passar mig.

Hitta det som passar dig

När du själv skall skapa text, bild, video eller annat innehåll på nätet, så se till att du gör detta när det passar dig allra bäst på dygnet, så du får ut maximalt av ditt skapande. Väntar du tills du gjort allt annat, så är du redan slö och trött i huvudet och då får du ett sämre resultat såklart. Kör hårt med dina egna projekt på webben och vi hörs snart igen!