Håll igång ditt bloggande: Hur gör man?

Vad man ska skriva och hur man skriver det

Den största utmaningen för bloggare är att hålla elden tänd och brinna starkt. Att skriva med originalitet och entusiasm på en konsekvent basis är ingen liten uppgift, men är helt avgörande för din framgång. Den genomsnittlige läsaren har dussintals webbplatser som han eller hon besöker regelbundet och kan vara lite oförsonlig mot webbplatser som inte uppdateras ofta eller – ”gäsp” – blir tråkiga när de skriver samma gamla vanliga saker. Starta egen blogg via länken här och gör din röst hörd!

Brinn för ditt ämne – Det lyser igenom

För de av oss som brinner för ett ämne kan det vara lite lättare att blåsa upp eld i luften. Och om du riktar dig till en mycket speciell nischmarknad kan dina följare visa sig vara mer lojala läsare än genomsnittet. Men för alla är konsekvens nyckeln – så om du precis har börjat bygga upp ett företag och har svårt att vara konsekvent i ditt skrivande kan några förslag hjälpa dig.

blogga mera

Sätt rimliga mål med ditt skrivande

För det första, sätt dig själv ett rimligt mål som inte kommer att vara alltför skrämmande till en början. Du kanske vill hålla ordantalet lågt till att börja med så att du är benägen att skriva oftare. Många bloggare varvar sina inlägg med intressanta foton eller korta videoklipp som främjar deras ämne. Detta kan ge dig en ledig dag från skrivandet men håller din blogg aktuell.

Planera dina bloggposter

Ta sedan några minuter i början av veckan eller månaden för att skissa på en övergripande plan eller inriktning för din blogg, och kanske notera några idéer som byggs upp kring ditt huvudämne. Att hänvisa till denna riktlinje kan hjälpa till att lätta på trycket när du försöker bestämma varje dag vad du ska skriva om. Det kommer också att hålla din blogg i rörelse genom att fokusera dig på ditt ursprungliga syfte med att skriva och som är anledningen till att folk har stannat till i första hand.

Vad vill läsaren hitta på din blogg?

Som alltid ska du försöka sätta dig in i dina läsares tankar. Vad letar de efter när de sedan besöker din webbplats? Svaren på några frågor? Eller är det enbart underhållning? Ta en titt på vilka av dina inlägg som har fått flest kommentarer eller väckt mest intresse. Vad var katalysatorn? Kan du bygga vidare på det på något sätt?

Och ta en titt på webbplatser som har tilltalat dig personligen. Vad fick dig att återkomma? Kan du ta med det i din webbplats? Här kan du läsa om min bloggutmaning på 500 bloggposter på 5 månader!

Analys, struktur och genomförande

Till en början kommer det att krävas en del genomtänkt analys för att bygga upp en struktur som du känner dig bekväm med och som du kan upprätthålla under den tid det tar att bygga upp en läsarkrets, men snart kommer du att hitta det tempo och den ton som passar dig, och detta kommer i sin tur att återspeglas i växande framgång!