Case Study: Ta en kategorisida till toppen hos Google

Lyfta en kategori sida Google till toppen av SERP

Idag tänkte jag skriva om ett moment jag håller på med på en av mina sajter. Detta moment eller projekt kan man kalla det. Innebär att jag skall ta en kategorisida (en kategori på en specifik sajt), till toppen av sökresultatet hos Google för en speciell sökterm.

Historiskt rankat på andra till tredje sidan hos Google

Denna korta sökordsfras hos Google har mellan 400- 500 sökningar per månad och innefattar en sökterm inom en stor sport. Jag tänkte jag skulle hålla söktermen för mig själv ett tag, för att inte få mer konkurrens av någon läsare, som börjar att aktivt arbeta med just denna sökterm de kommande månaderna. Allt för att det skall lyckas 🙂

case study 1

400-500 sökningar per månad är verkligen inte en stor sökterm, men jag vill synas för denna term, då den är mycket relevant för min sajt. Jag tror även att det inte skall vara alltför svårt att ranka i toppen här, då sajten redan har kommit upp till plats 13 i skrivande stund. (Har varit mellan plats 16-29 det senaste halvåret).

Min sajt hoppar lite för termen

Jag har som sagt inte haft fokus på denna sökterm för min sajt, utan det är en kategori och jag tror att jag kan ta kategorisidan på min sida till toppen av Google. Detta skulle ge mig fler besökare in till sajten för just denna term såklart, men jag tror även att folk skulle klicka runt inne på min sajt just från denna sökterm. Jag skall bygga mitt innehåll, så att de klickar sig vidare när de väl landat inne på hemsidan.

Sajten har som sagt hoppat en del för denna sökterm och den placerar sig mellan plats 16-29 historiskt. Vi får se vad detta lilla experiment kan göra för stabiliteten samt placeringarna.

Hur ser det ut i skrivande stund?

 • Just nu rankat alltså kategorisidan på plats 13 för den aktuella söktermen
 • 2 ordsterm
 • Det är en bra sökterm för min sajt
 • 400-500 sökningar per månad
 • Cost per klick är 12.30:-
 • Inte många annonsörer för termen
 • Stabil söktrend

Vad har jag gjort hittills?

 • Arbetet börjar idag för just detta lilla sidoprojekt
 • Skriver nu många nya inlägg inom den berörda kategorin
 • Lagt kategorin i huvudmenyn på den aktuella sajten
 • Internlänkat från inlägg i kategorin till kategorisidan, ca 10 stycken just nu

Detta är den första uppdateringen vad gäller detta lilla moment eller projekt och jag kommer uppdatera dig om hur det går här inne på sajten när det har hänt något. Oavsett om det går sämre eller bättre för detta minimala case study. Väl mött!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *