Är din blogg en Bloggtopus? 8 ”armar” som skapar en bra blogg

Dagens artikel är starkt inspirerad av en artikel som lades ut på en amerikansk blogg (numera nedlagd tyvärr). Jag bestämde mig för att ändra lite i den gamla nedlagda artikeln, som inte finns kvar på nätet längre, och skriva den på svenska så att den förhoppningsvis skall passa dig och ditt bloggande. Det finns ett par poänger här alla kan ta med sig oavsett nivå vad gäller bloggande.

Skapa en Bloggtopus

En bläckfisk har åtta armar, så din blogg kallas Bloggtopus om den har följande åtta armar:

1. Hög kvalitet och originalinnehåll

Din blogg måste ha hög kvalitet och originalinnehåll. Vad är det för mening med att blogga om du ger dina läsare samma information som tio andra bloggar ger. Du behöver ha hög kvalitet samt ge en unik vinkel på det ämne som du skall blogga om för tillfället. Hitta din egen röst och skapa sedan innehåll som matchar samma slags röst.

skapa bloggtopus

2. Professionellt utseende tema

Din blogg måste ha en mycket attraktiv och professionellt utseende temadesign. Detta är den andra armen av Bloggtopus. Jag är själv lite halvdålig vad gäller design, men det är helt klart en viktig detalj, speciellt numera när många teman erbjuder både häftiga funktioner och snyggt utseende.

3. Förtroende och auktoritet

För att göra din blogg Bloggtopus måste dina läsare ha förtroende för din blogg. Det kan bara vara möjligt om du skriver ditt eget originalinnehåll och forskar om dina ämnen innan du skriver dina artiklar. Du skall försöka att etablera dig som en erkänd bloggare med egna samt förtroendeingivande tankar och ideér inom din nisch.

4. Läsargemenskap

Du måste göra en gemenskap av din blogg för att den ska kunna kallas Bloggtopus. Skapa ett litet community för dig och din blogg. Skapa ett slags forum med din blogg. Inte det enklaste men med tiden blir det enklare och enklare att få nya följare och läsare inom ditt gebit. Du kan skapa ett community tillsammans med sociala medier och din blogg numera på smarta sätt.

5. Tjäna tillfredsställande pengar

Bloggtopus femte arm är pengar, om du tjänar tillfredsställande mycket pengar på din blogg är det Bloggtopus (Bloggtopus fjärde arm). Pengar är inte allt, men självklart skall du se till att du tjänar pengar på ditt bloggande. det finns mängder med olika sätt att tjäna pengar med en blogg och se till att du gör detta på enklast möjliga sätt med högsta möjliga inkomst.

6. Författarens rykte

Författarens rykte är mycket viktigt, om du har ett gott rykte bland andra bloggare kommer förtroendet och auktoritetsfaktorn automatiskt. Du skall försöka att etablera dig som en viktig och reel spelare i din nisch. Detta rykte kan du själv skapa genom att erbjuda värde varje gång du publicerar ett nytt blogginlägg samt hela tiden ha läsaren i fokus vad gäller den information du delar.

bloggtopus

7. Inspirationskälla och motivation

Är din blogg en inspirationskälla för andra bloggare? Motiverar din blogg andra? Om din blogg har dessa två faktorer så är den Bloggtopus. En del av denna blogg du just nu läser är att motivera andra att skapa sina egna sajter och få framgång på nätet. Jag älskar när någon hittar sin egen lilla plats på webben och skapar värde för sig själv och andra genom bloggande.

8. Trendsättare

Du kanske har sett att många bloggare följer samma mönster som följs av andra populära bloggar inom deras nisch. Detta är känt som trendsättande. Är din blogg en trendsättare ? Om ja, då har du en Bloggtopus. Det är ingen enkel uppgift att bli trendsättare. Du behöver vara känd inom din nisch samt erbjuda stort värde samt ha många följare för att vara en trendsättare.

Detta är de åtta armarna hos en Bloggtopus

Det kanske låter som ett fånigt namn, men du förstår vad jag menar med de åtta armarna. Dessa 8 saker vad gäller bloggande är delar av allt du behöver bemästra för att din blogg skall fungera på ett tillfredsställande sätt. Vill du ta dig och din blogg till nästa nivå, så är detta en bra start för att göra det. Skapa med glädje och ge allt du har vad gäller dig och din webbplats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *