Affiliate Marketing: Är det något för dig?

Har du provat Affiliate Marketing?

Ett annat sätt att tjäna pengar med din blogg på nätet är genom affiliate marketing. Enkelt förklarat – du säljer i princip någon annans produkt för en liten eller stor provision. De mest framgångsrika affiliate-marknadsförare har dock lärt sig att det krävs ett vissa knep för att detta ska fungera bra.

Enkelt uttryckt – eftersom de flesta människor inte gillar en hård försäljning är ditt mål att vara så entusiastisk som möjligt utan att framstå som falsk. Du kan själv starta en sajt och sedan börja med affiliatemarknadsföring och i förlängningen tjäna pengar på Internet.

Varför ska du bli en affiliate-marknadsförare?

Denna verksamhet är känd för att vara den snabbast växande och bästa marknadsföringstekniken på internet. Det finns många fördelar med denna form av marknadsföring och försäljning både för det företag som säjer produkten/tjänsten, men även för den som är affiliate. Vi visar på några av alla de fördelar som finns här.

Nedan listas några skäl att överväga detta för att tjäna pengar på affiliate marketing:

Kostnadsfritt:

Affiliate marketing innebär ingen investering. Marknadsföring av alla produkter på nätet är relativt billigt, så affärsverksamheten är kostnadseffektiv eftersom den skapats av någon annan. Du behöver inte heller anställa någon eller ha ett kontor. Du behöver endast en fungerande plattform där du kan promota de produkter du vill vara affiliate till.

Ingen kundsupport:

Detta är naturligtvis inte nödvändigt eftersom du inte är den person som skapat produkterna. Du bara marknadsför andras produkter. De får ta allt som rör produkterna, som support och annat. Detta kan absolut vara en av de största fördelarna kan jag tycka. Man slipper allt krångel runt försäljningen utan man promotar, får sin provision och promotar igen.

Ingen frakt eller lagring:

Detta är verkligen inte din huvudvärk eftersom det skulle hanteras av säljaren vid behov. Du behöver ingen lagerlokal och du behöver heller inte hantera returer eller frakter. Du kan på detta sättet arbeta vart du vill i stort sett. Har du en dator, snabb uppkoppling och kunskapen, så är det bara att bosätta dig vart du vill och arbeta där.

Passiv inkomst:

Om du har ett normalt dagtidsjobb kan du fortsätta att tjäna en fast inkomst. Å andra sidan tjänar du på affiliatemarknadsföring stadigt och även när du inte är online ibland. Jag själv har vaknat upp till försäljningar som väl överskrider de inkomster jag fått via mitt vanliga arbete.

Arbeta bekvämt hemifrån:

Om du tjänar regelbundet på affiliatemarknadsföring behöver du inte gå till jobbet varje dag. Du har möjlighet att arbeta hemma. Detta öppnar ju verkligen upp din tid och du blir ju platsoberoende. Du kan arbeta vart som helst ifrån bara du har din dator och en snabb Internetuppkoppling.

Global marknad:

Du kan nå många människor runt om i världen och tjäna pengar på affiliatemarknadsföring. Jag har själv intresserat mig för flera svenska marknader, men du kan absolut promota produkter på vilken marknad du vill i världen.

Rekommendera produkter och tjänster du själv använder

Ett alternativ är naturligtvis att hitta produkter som du verkligen använder eller kan rekommendera. På så sätt kan du kanske ge en uppriktig bedömning eller recension som dina läsare kan lita på. Det är detta som kommer att leda till försäljning. Ju mer konsekvent du gör det, desto mer lojala kommer dina följare att bli.

promota affiliate

Bli affiliate åt företag via affiliatenätverk

Tänk på att affiliatemarknadsföring kräver att du upprättar ett avtal med det företag vars produkt du vill marknadsföra. Många företag kommer att ha något på plats för just detta ändamål och kommer gärna att förse dig med reklaminformation som du kan införliva i dina blogginlägg.

Om du verkligen är ”gung ho” för någon produkt eller tjänst kan du till och med försöka utveckla en informationsblogg som länkar direkt till deras webbplats och som är utformad för att skicka trafik åt ditt håll.

Du skall ha besökaren i fokus

Nyckeln till framgång är att ständigt visa att du har läsarens intressen i fokus. Engagerande entusiasm är catchy. Och genom att publicera ofta känner läsaren att dina rekommendationer är aktuella och giltiga. Börja därför med att utvärdera några av de webbplatser som du har besökt och eventuellt köpt från. Erbjuder de affiliatemarknadsföring?

Använd produkter själv och sedan rekommendera

Erfarenheter från första hand ger dig en hel del insikter som du kan föra vidare till andra och den bästa möjliga rekommendationen som kan leda till mer försäljning. Därifrån kan du förgrena dig till andra företag som kan intressera dig. Genom att också variera de företag och ämnen du skriver om håller du saker och ting fräscha och intressanta för dig själv.

Var aktsam med vilka du promotar

Och eftersom ett företag från tid till annan kan stoppa sitt affiliateprogram eller till och med lägga ner i dagens ekonomi kommer du inte att fastna i att plötsligt byta mitt i processen eller önska att du inte hade lagt alla dina ägg i en och samma korg. Ja, affiliatemarknadsföring kan vara ganska lönsamt, så när du väl har byggt upp en rimlig läsekrets kan du mycket väl vara på väg att upprätthålla ett framgångsrikt och inte så stressigt liv! Här kan du läsa mer om vad affiliate marknadsföring är för något.