Hur du får din blogg att sticka ut utan att sälja dig

Bli inte en sell out med ditt bloggande

En av de största utmaningarna när man skriver på nätet eller driver ett företag är originalitet. Du har förmodligen kollat upp konkurrenterna och sett hur mycket och ibland hur galet folk gör för att bli uppmärksammade. Kanske frågar du dig själv vad du kan göra för att sticka ut. Hur långt är du beredd att gå?

Här kan du läsa om min bloggutmaning: 500 bloggposter på 5 månader.

Var inte skandalös – Även om andra är det

Det är tyvärr alltför sant att sociala medier, från tv till Twitter, verkar föredra det skandalösa. Varje minut finns det någon som gör ett stort nummer någonstans. Men en ärlig bedömning av vad som krävs för att göra ett bestående gott intryck och få en lojal läsekrets kan uppmuntra dig.

blogga utan att salja dig

Gott arbete med ansträngning

Även om vi alla kanske har njutit av upptåg från vissa personer som är villiga att dyka ut på djupet, vet vi också att vi har uppskattat det goda arbetet från de få som är villiga att lägga ner tid och ansträngning på att ge oss något av värde. Tänk på det. De bästa verken som har vunnit priser och som är tidlösa i sin kvalitet varar i årtionden – inte bara några korta minuter. Vad innebär detta för dig och den närvaro på nätet som du försöker skapa?

Engagera dig i ditt skrivande

Det bör betyda att du är villig att engagera dig för att ge det bästa du kan ge i det forum du valt. Oavsett om det är ett företag som erbjuder en produkt eller en tjänst eller om skrivandet är en personlig redogörelse för ditt liv, måste du föra med dig den passion som du känner för ditt ämne. Fråga dig själv varför du är intresserad, varför det är viktigt och fokusera sedan på hur du vill kommunicera med andra.

Dra in besökarna med din passion

Vi är alltid fascinerade av vad som intresserar andra människor. Till och med det till synes lugnaste av liv kan dra till sig vår uppmärksamhet när vi uppfattar den passion som ligger bakom. Och även om du kanske inte avslöjar något alltför personligt (och troligen inte heller bör göra det), kommer din entusiasm för ditt ämne och den omsorg du lägger ner på att vara konsekvent och grundlig att få folk att se upp och lägga märke till det.

Håll din blogg levande och livfull

Det råder ingen tvekan om att skriva är en ansträngning för de flesta människor, och för att hålla din blogg intressant och engagerande måste du inte bara fokusera din passion för ämnet, du måste också få dina läsare att undra vad som kommer härnäst. Det kan innebära en del planering i förväg. Kan du använda flera inlägg för att bygga upp en förväntan? Kanske kan du på ett fantasifullt sätt uppfinna speciella tävlingar eller ”läsarvärderingsdagar”. Eller kanske kan du och flera andra bloggare samarbeta för att skapa en särskild händelse som uppmärksammar era gemensamma intressen?

Konsekvent i ditt intresse för att intressera

När du tillämpar principen om vad som intresserar, kommer du att vara av intresse för någon annan någonstans. Du behöver bara vara konsekvent i dina ansträngningar så kommer de att hitta dig. Och inte bara det, de kommer att stanna kvar hos dig i vått och torrt – och det är det som kommer att skilja dig från de unika underverken och hålla dig kvar i branschen under lång tid framöver!