Uppdatering 1: Bloggutmaningen är i full gång!

Den första uppdateringen om Bloggutmaning 500

Nu har det gått en vecka lite drygt i november månad 2021 och det har gått 1 vecka in på min bloggutmaning, som jag satte upp för min egen del denna höst/vinter. Jag satte ett mål att nå 500 bloggposter på 5 månader med hyfsad kvalitet och nu har det alltså gått 1 vecka in på denna smått galna utmaning.

Det är spännande och utmanande med höga mål. Det är inspirerande att genomföra dem med bra resultat. Här hittar du blogginlägget som startade bloggutmaning 500. Vill du starta en egen sajt och börja blogga, så gör du det enkelt via länken.

Så, hur har det gått hittills?

Jag kastade mig verkligen in i denna utmaning och gick ALL IN kan man lugnt säga. Det var en person på Twitter, som sade att jag behövde skriva 3,5 bloggposter varje dag, så var jag hemma med mitt mål, som sträcker sig tills sista mars 2022.

Jag har gasat på mer än så och skapat hela 56 blogginlägg på 7 dagar! Det är många inlägg helt klart och jag har ingen intention att skapa lika många de kommande veckorna, men jag ville bevisa för mig själv att jag kunde skapa stor mängd blogginlägg och dessutom verkligen rivstarta utmaningen.

uppdatering 1

Kvalitet och kvantitet

Jag har ingen intention att skapa 500 skräpinlägg utan jag siktar på relativt bra kvalitet samt att bloggposterna skall vara relevanta för sajten de läggs ut på samtidigt som de skall ha viss kvalitet. En person på Seo-forum.se nämnde att jag skulle sikta på 100 bloggposter med högre kvalitet samt sikta på att vara nummer ett med varje inlägg och det är egentligen väldigt bra tänkt. Det blir absolut en Challenge längre fram med den intentionen.

Denna bloggutmaning går dock ut på att det skall skapas en storm av inlägg, så att Google verkligen ser att det händer mycket inne på de sajter jag väljer att lägga inläggen på. Jag kommer öka kvaliteten på många inlägg genom att fila samt putsa på dem med mera sökord och textmassa när de väl ligger ute.

Vill se vad en storm av inlägg på en sajt gör

Jag vill helt enkelt se vad jag själv kan producera samt vad alla dessa inlägg som skall skapas gör med en sajt. Räcker det för att ta dem högt upp och sedan med puts och filning ända till toppen inom sina respektive nischer. Förmodligen inte, SEO är ju mer komplext än så, men det kommer att skapas sjukt många blogginlägg, som kommer att ta många Long Tail sökord och det är gott nog för min del just nu.

Det är verkligen ett hårt arbete

Att skapa så pass många bloggposter och att hela tiden hitta nya vinklar att skriva om är ett hårt arbete helt klart. Jag respekterar absolut personer som dag ut och dag in kan producera välformulerade blogginlägg på sina sajter runt om i Sverige och världen. De skall ha all cred absolut. Min tanke är att skapa en mängd bra och informativa inlägg som hjälper personer att själva skapa mer kvalitet på Internet.

Inspirera andra att skapa mera

En sak som nästan är oundviklig när man sätter igång med en sådan här typ av utmaning är att andra kommer att följa utmaningen och några kommer att själva bli inspirerade att skapa mera innehåll på webben. Det är en del i utmaningen också. Jag vill att Internet skall leva utav bara fan samt bli fyllt med bra innehåll skapat av passionerade personer. Då växer Internet på rätt sätt. Mindre skräp. Mera passion och kvalitet!

Blogguppdatering 1

Alla har en historia att berätta

Alla som du träffar har något spännande att berätta oavsett vem det är. Alla är stjärnor i sitt liv på ett sätt eller annat och alla har en röst som kan bli hörd på ute på Internet med rätt hjälp. Oavsett om du har varit aktiv och skapat innehåll under 10 år eller precis har startat en blogg, så har du en egen röst som kan bli hörd och ett eget sätt att berätta saker och ting som behövs på webben.

Jag vet en person som faktiskt har skapat sin första sajt någonsin pga denna utmaning och det skall bli spännande att se vart den bloggen tar vägen i framtiden. Lägger personen ner det nödvändiga arbete som krävs, så kommer ju den nya sajten att lyfta och få plats i sökresultatet hos Google så småningom. Det är värt allt slit kan jag känna för att verkligen göra sin röst hörd eller sitt företag mera synligt.

Fortsättning på Bloggutmaning 500

Jag kommer absolut att köra vidare på min utmaning och skapa massa nya inlägg som skall publiceras runt om på de sajter jag valt att använda mig av. Jag skall presentera ett par av dessa sajter i sinom tid under dessa 5 månader som min utmaning kommer att pågå. Min egen sajt, petterhedman.se är ju en av de sajter som är med och här kommer det att skapas massa nytt innehåll inom:

  • Bloggning
  • Marknadsföring
  • SEO
  • WordPress

Det skall bli spännande att se vart denna sajt tar vägen och den har redan fått mer kärlek och besökare under de gångna 7 dagarna än vad den fått under de sista 3 åren den legat i träda. Det är ju så det blir när man gasar på! Gasa på själv med dina projekt och så hörs vi snart igen!