Blogguppgifter: Gör du dina uppgifter?

Som bloggare har vi en hel del arbete som att upprätthålla vår blogg, dess trafik, design, social närvaro, interagera med våra läsare etc. Så vår tid är vår mest värdefulla tillgång och om vi inte tar hand om den tillgången på rätt sätt så skulle vi hamna bland de tusentals bloggare som börjar blogga och sedan blir modfällda av resultaten och slutar.

Att göra det som inte behöver göras

Om vi arbetar med ett huvudjobb samtidigt som vi bloggar blir vår tid ännu knappare, eftersom vi gör det som inte behöver göras – bloggspassion för att hantera både huvudjobbets uppgifter och bloggutmaningar som varje bloggare möter i början och senare.

Hur kan du veta vad som inte behöver göras?

Om vi inte vet vilka uppgifter som inte behöver göras fortsätter vi att slösa vår tid på dessa uppgifter i stället för viktiga uppgifter. Jag kan inte nämna några uppgifter, men jag kan ge dig några filter genom vilka du kan ta reda på om en uppgift är användbar eller inte. Dessa filter är inte begränsade till enbart bloggande, utan kan användas för alla andra uppgifter.

uppgifter bloggare

Filtren

Vad får jag ut av det?

Fråga dig själv: Vad är det jag får ut av att göra den här uppgiften? Om du inte kan besvara denna fråga för en viss uppgift ska du tänka dig för två gånger innan du försöker med just den uppgiften.
Detta måste göras eftersom du har vissa uppgifter som har gett dig ett resultat när du har arbetat med dem, varför inte arbeta med dem innan du börjar arbeta med onödiga uppgifter.

Vilka är de långsiktiga konsekvenserna?

Ibland kanske dina uppgifter inte ger dig omedelbara resultat, men du kanske vet eller har hört från experter att du kommer att lyckas om du tränar på dessa uppgifter.

Dessa uppgifter kan också övervägas, men du måste vara mycket försiktig när du sätter upp dessa mål, för om du tålmodigt väntar på resultat och fortsätter att göra saker och ting kan du bränna dig i slutet av spelet, och det efter en mycket lång tid som du kanske inte kommer tillbaka till.

Stephen Covey säger detta i ett utmärkt exempel: innan du börjar klättra upp på stegen, se till att den är lutad mot rätt vägg, annars kommer du att klättra upp på någon annan byggnad.

Varför gör jag det?

John Chow säger att du bör ha ett mycket starkt ”varför”. När du börjar blogga. Som jag sa är denna filosofi tillämplig på alla uppgifter och mål, inte bara på bloggandet.

Varför gör du det, den här uppgiften eller bloggandet? För pengar, familj, passion, berömmelse, för att sprida ett budskap osv. Om du inte har ett Varför så har du ingen passion som driver dig framåt, vilket är den främsta orsaken till att vi blir uttråkade av de uppgifter som måste göras och blir distraherade av att göra uppgifter som egentligen inte gynnar oss.

Misslyckade gör det som är spänningslösande medan vinnare gör det som är målinriktat. – Dennis Waitley.

Uppgifter som lindrar spänningen är ofta de uppgifter som inte behöver göras, men vi gör dem för att de lindrar spänningen.

blogguppgifter

Är det etiskt eller inte?

När du börjar blogga kanske du hör talas om att det finns olika typer av bloggar som gör att du kan tjäna mycket pengar på mycket kort tid.
Var mycket försiktig med dessa typer av metoder eftersom jag har bloggat sedan ett tag tillbaka och när du följer korrekta metoder är framgången oundviklig, men det tar tid samtidigt som jag hört talas om människor som tjänar en enorm mängd människor ofta genom mörka metoder.

Black Hat-metoder, du tjänar pengar och det skulle vara sant, men det är inte verkligt bloggande, ett enkelt exempel är att du inte ens kan deklarera den blogg genom vilken du har tjänat den summan.

Kan jag lyckas med den här uppgiften?

Rädsla för att misslyckas är värre än själva misslyckandet skrev en framgångsrik person och det är sant att vi definitivt skulle ha en rädsla innan vi börjar något nytt.

Om du har en uppgift som kan ge dig positiva resultat i framtiden om du lyckas slutföra den är det ett bättre alternativ att göra det även om vi inte är säkra på om vi är redo eller inte. Om vi vinner är vi på toppen av världen, och om vi förlorar har vi fått en hel del erfarenhet som vi kan vägleda andra och försöka igen, medan det värsta fallet är att inte misslyckas eftersom vi lär oss något nytt och förbättrar oss själva, men det värsta fallet är att inte försöka, vilket innebär att vi varken vinner eller lär oss och sitter fast på samma plats som tidigare.

Alla dessa frågor ovan måste ställas innan du sätter upp dina mål eller när du sätter upp dina mål för att få maximal nytta, eftersom det kommer att vara effektivt att skära bort onödiga uppgifter innan de tar plats i ditt schema.

Handlingstips

Från och med nu ska du aldrig utföra uppgifterna och inte ens ta med dem i ditt schema om de inte klarar ovanstående filter. Om någon uppgift faller in i ditt schema efter att ha passerat filtren så ta inte hänsyn till komplexiteten eller svårigheten i det jobbet även om det är svårt eftersom allt är svårt innan det är lätt och varje ny idé först försvaras av ditt sinne i början, men senare kommer det beslutet att ensam ge dig en enorm framgång och lycka i ditt liv.

Anse inte att planering är slöseri med tid, under planeringen kan du bara eliminera onödiga uppgifter och planera för att fokusera endast på användbara uppgifter. Planering är ett måste! 

Tack för att du läste. Dela dina åsikter om och inläggets innehåll med mig genom kommentarer, jag skulle bli väldigt glad att höra. Om du har tyckt om att läsa det här inlägget, dela det med dina kompisar och prenumerera på min blogg för mer intressanta saker genom att använda ditt e-post-ID nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *