Skrivkramp: 5 enkla sätt att övervinna blockering

Som bloggare är det mycket viktigt att producera unikt innehåll regelbundet för att engagera dina läsare. Ibland blir det svårt att producera innehåll & det kan bero på olika faktorer som t.ex. Inga besökare för ditt innehåll. Ingen uppskattning för ditt innehåll. Du kan inte skapa färskt innehåll som enligt dig är av hög kvalitet. Du får negativa kommentarer för ditt befintliga innehåll.

Tips och idéer när du skall blogga

Ovanstående är några av de faktorer som kan döda författaren inom dig och beröva dig förmågan att producera bra innehåll eller till och med vanligt innehåll. Man kan liksom tappa stinget ifall man får negativitet eller sätter egen press på sig själv.

Formell definition av skrivkramp

Writer’s block är ett tillstånd, främst förknippat med skrivande, där en författare förlorar förmågan att producera nya verk eller upplever en kreativ avmattning. Tillståndet varierar i svårighetsgrad från att komma på originella idéer till att inte kunna producera ett verk på flera år.

5 sätt att övervinna skrivkrampen

Nu vet vi vad skrivkramp är och hur den påverkar vårt skrivande direkt och bloggen indirekt (& drastiskt). Jag tänkte dela med mig av några idéer som är mycket enkla och som fungerade för mig när jag tog mig ur skrivkrampen.

skrivkrampen

1. Att följa andra bloggar och kommentera

Lär dig av dina konkurrenter, men följ dem inte. – Jack Ma (Alibabas grundare)

Att följa andra bloggar (kända och nya) skulle ge dig många möjligheter till nya inlägg. Det kommer att ge upphov till nya idéer när du tittar på inlägget och letar efter sätt att förbättra det, vilket kan ge dig både självförtroende och idéer för att komma med nytt innehåll.

När du håller med eller inte håller med om något som en annan bloggare har sagt i ett inlägg, försök att motivera varför du håller med eller inte håller med. På så sätt kan du skapa en relation med bloggaren och hjälpa honom att bli bättre.

Att skriva kommentarer är också att skriva innehåll i miniformat, när du börjar kommentera tenderar du långsamt att komma ur din skrivkramp och börja producera fantastiskt innehåll.

2. Sluta titta på kommentarer, skriv statistik ofta

Fokusera inte på kvantitet utan fokusera på kvalitet på besökare och kommentarer.

Generellt tenderar nya bloggare att tappa intresset för att blogga på grund av brist på fler tittare även om att det är ganska vanligt. Om du inte får många läsare är det bättre att ignorera statistiken och fokusera enbart på att producera värdefullt innehåll, länkbyggande antingen via kommentarer & SEO, marknadsföring i sociala medier.

På så sätt börjar folk långsamt hoppa in i ditt innehåll. Och om du får negativa kommentarer, använd dem i stället för att bli avskräckt för att korrigera dina misstag på ett konstruktivt sätt så att du blir bättre varje dag. Om du inte får några kommentarer har du inget emot att följa ovanstående tekniker och fortsätta att producera innehåll.

3. Kom ut ur ditt rum

Livet och framgång kan aldrig definieras mellan fyra väggar.

Det misstag som de flesta bloggare gör är att låsa in sig i sitt rum för att dra idéer ur sin hjärna. Men vår hjärna är inte en sådan sak – om du inte ger den miljö den behöver så stänger den helt enkelt av funktionen. Skrivkramp orsakas främst av detta skäl. Kom regelbundet ut ur ditt rum, hoppa in i den verkliga världen. Ditt sinne kommer att börja explodera massor av idéer för dig.

skrivkramp

4. Titta på din affärsplan för att se varför du har skapat en blogg

Du kan aldrig träffa ett mål som du inte kan se. – Anonymt

Vi tenderar inte att producera något innehåll om vi har tappat siktet på vår destination. Vår affärsplan för bloggen eller syftet med varför vi har skapat bloggen ger vårt nyckfulla sinne en riktning för att fortsätta på vägen för att producera bra innehåll. Om du inte har en bloggverksamhetsplan skapar du en sådan omedelbart.

5. Sök efter de problem som dina läsare står inför

Affärsverksamhet handlar mer om att hjälpa andra än dig själv. – Robin Sharma

Syftet med de flesta bloggar skulle vara att hjälpa människor eller ett specifikt samhälle. Om du inte kan hitta ämnen att skriva om, sök då efter de problem som de användare som du riktar dig till står inför. Googles trender är ett sådant ställe där du kan få information om de ämnen som söks mest av användarna.

Tack för att du läser

Dela dina åsikter om hur du hanterar skrivkramp och inläggets innehåll med mig genom kommentarer, jag skulle bli väldigt glad att höra. Om du har tyckt om att läsa det här inlägget, dela det med dina kompisar och prenumerera på min blogg för mer intressanta saker genom att använda ditt e-post-ID.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *