Youtube: Olika typer när du skall publicera videos

För att hjälpa skaparna erbjuder YouTube fler än ett publiceringsalternativ och det här blogginlägget handlar om det. Genom att använda oss av dessa alternativ kan vi få vårt arbete gjort mer effektivt och enkelt (vilket skulle vara tråkigt när du är okunnig om dem).

Youtube publiceringsalternativ

Följande är de tre typerna av publiceringsalternativ som finns tillgängliga på Youtube.

  • Offentligt
  • Privat
  • Olistat

Olistat

Detta är ett bra alternativ om du inte vill att folk på YouTube ska se videon, men videon ska vara tillgänglig för folk på webben om de har länken till videon. Om du till exempel vill göra en video till din vän, men har svårt att dela den via molnstationer online, men genom att lägga upp den på YouTube kan både du och din vän se videon på YouTube i stället för att ladda upp och ladda ner hela filen bara för att dela den.

Jag har inte provat detta alternativ någon gång, men om du har provat och vet fler användningsområden för det så dela det med mig genom kommentarsfältet.

Youtube publiceringsalternativ

Privat

När en video har statusen Privat är det bara du som kan se videon och ingen annan på webben. Detta är ett av de bästa alternativen eftersom det finns många saker du måste ta hand om när du laddar upp en video till YouTube, t.ex.

  • Beskrivning
  • Iögonfallande och effektiv videotitel.
  • Miniatyrbild
  • Slutskärmar och kommentarer
  • Kort
  • Undertexter
  • Videodetaljer som originalspråk, datum för videons skapande, tillåt inbäddning etc.

Så tills du har slutfört alla dessa delar av videon kan du hålla videon privat. Du kan även välja om du vill meddela dina prenumeranter eller inte när du publicerar videon genom att hålla din video privat.

Du kan hålla din video privat, göra alla nödvändiga ändringar eller ge all information som nämns ovan och sedan schemalägga den.

Offentlig

Videon i detta tillstånd är tillgänglig för alla över hela världen och alla kan få tillgång till den. När du är säker på att allt är okej med din video, t.ex. detaljer, redigeringar, information, slutskärmar, kort osv. och att den är redo att publiceras, måste du välja alternativet Public och spara ändringar.

Obs: Du kan göra en video privat även efter att du har gjort den offentlig.

Schemaläggning av videos

Detta är ett av mina favoritalternativ eftersom jag inte har tid varje dag att redigera videor och publicera dem en gång varje dag, men de publiceras en gång varje dag. Även om jag kanske har tid så beror det på olika scenarier, till exempel om jag kan ta mig till min maskin vid en viss tidpunkt varje dag för att publicera en video klockan 18.00 varje dag.

Men genom schemaläggningsalternativet kan vi göra detta möjligt. När du är klar med en video publicerar du den med hjälp av schemaläggning (till exempel kl. 18.00) och när du är klar med en andra video försöker du schemalägga den för nästa dag kl. 18.00. På så sätt tenderar du att publicera vid samma tid varje dag regelbundet och du kan till och med informera din publik om att det kommer att finnas en video kl. 18.00 varje dag och öka räckvidden för ditt innehåll.

Tack för att du läste. Dela gärna dina synpunkter på blogginlägget med oss genom kommentarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *