Vi har köpt sommarstuga – En fäbodstuga

Äntligen har vi köpt en fäbodstuga

Under flera år har vi velat ha en stuga att åka till på lediga stunder. Jag har länge haft en dragning till skogen och den har bara ökat på senaste åren. Så nu är det riktigt kul att vi har köpt en fäbodstuga mitt i skogen! Den ligger 1 mil från Rättvik, i härliga Dalarna. Bra placerad uppe i skogen innan man kommer till Rättvik om man åker från Falun. Vill du läsa mer om fäbodar kan du göra det i detta inlägget om levande fäbodar på min sajt om Dalarna.

Fäbodstuga

Skogen – Här kommer jag!

Jag har som sagt haft en djup längtan efter skogen och lugnet som råder där. Den har funnits i flera år, men har verkligen intensifierats nu de sista åren. Naturen ger så mycket. Den tar ingen energi, utan bara ger och ger.

Det är så härligt att bara finnas till i tystheten och uppleva allt som händer där. Se allt det vackra!

Vår nya fäbodstuga ligger mitt i skogen kan man säga. Det är en fäbodvall med 6 stycken andra stugor. Vår ligger först på vallen, så man ser inte de andra stugorna om man sitter på gården. Perfekt!

Fäbodvall

Stugan är tänkt att vara en tillflyktsort när man tröttnat på fasta tider, betong, avgaser, arbete och löst folk. Då kan man åka dit och bara andas in den sköna skogsluften. Den ligger uppe på höjden och det är faktiskt bättre luft där än nere i Faluns gryta om man så säger. Riktigt skönt!

En bra start på nya året 2017

Fäbod Falun

Jag har sagt ett tag att 2017 kommer bli mitt år och vårt år här i familjen och jag tror absolut att det stämmer! Jag skall göra allt jag kan för att 2017 skall bli det bästa året någonsin på alla sätt! Nu kör vi vidare mot nya djärva mål och njuter i vår nya fäbod!

Första projektet som skall ordnas ute är att skapa en riktigt fet grill/eldstad där man kan sitta och njuta på kvällarna och bara elda och softa! Mer om det projektet kommer såklart upp här när det är på gång!

Ha det bäst tills nästa gång!