Vårt årslånga projekt inom reanischen

Vi har ett projekt som skall lyfta i slutet av november

Jag och min kompanjon Stefan Johansson har ett flertal projekt på webben, som du kanske redan vet. Vi har ett speciellt projekt där det egentligen handlar att sälja produkter under en enda dag varje år. En enda dag! Det är en högoddsare att det kommer att fungera att dels få upp sajten i tid, det är hårt konkurrens, men även att det skall skapas försäljningar från just vår sajt under denna enda dagen.

Rea dagen nummer ett numera

Du kanske undrar vad det är för projekt och det kan jag avslöja att det är en sajt vi byggt enbart för denna enda dagen och det är en sajt om Black Friday 2017. Egentligen funkar den nästa år också, om den alls fungerar vill säga. Just 2017 är inget speciellt år för sajten egentligen mer än att får vi den inte att synas detta året, så tar det ju ett år till innan den alls syns under Black Friday 2018.

Black Friday 2017 Sverige

Egentligen skall man inte gå ut med sina webbplatser innan de fått fäste på Google.se men vi gör ett undantag här och pratar om ett av våra projekt fast vi inte har arbetat upp det egentligen. Detta är ett nytt projekt och vi brukar inte bygga denna typen av sajter annars alls faktiskt. Det finns många som bygger sajter för enbart ett litet antal sökord och vi har inte alls gjort det på detta sättet tidigare så det skall bli intressant att se vart vi kan ta den sajten.

Om vi alls hinner och kan ta den mot toppen av Google.se och alla de kunder som kan tänkas att handla under den magiska dagen Black Friday varje år. Egentligen är det väl ett lite längre spann än bara en enda dag numera, men det skall som sagt egentligen bara vara den där fredag i slutet av november som det skall smälla till på.

Ny design och nytt utseende framöver

Sajten ser inte mycket ut för världen just nu, men det är lite så vi jobbar till en början när vi lanserar en sajt. Vi skapar en enkel mall och fyller på med text och annat sedan fixar vi till en bra design som kan tänkas fungera i den valda nischen. Vi kommer att arbeta mer med den under året såklart men den behöver få fäste på Google innan vi tar tag i de andra elementen för att få den att bli attraktiv och bra designmässigt.

Sajten är numera såld

Nu är det textmassa, sökorden och sökmotoroptimeringen som behöver komma på plats. Vi har ca 11 månader på oss att skapa en bra sajt. Vi kommer ju absolut inte att ge den alla dagar i veckan, utan det arbetet vi lägger ner på den kommer att ske väldigt utspritt och stötvis kan jag tänka mig under de kommande 11 månaderna. Vi har andra saker som kräver vår uppmärksamhet mer än just denna lilla nischade sajt vi pratar om här.

Här kan du lära dig att starta egen blogg

Nu skall jag fila vidare på webben med andra saker. Ha det bäst och ta hand om dig tills vi hörs igen!