Varför ska jag använda WordPress? -Till blogg och webbplats

Är WordPress bra för mig och min webbplats?

En av de frågor som vi ofta får är:  Är inte min gamla webbplats tillräckligt bra? Varför måste jag byta till WordPress från en annan plattform? Om du ställer dessa frågor har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att dela med oss av 6 viktiga anledningar till varför du bör använda WordPress.

Vi kommer också att täcka alla olika typer av webbplatser som du kan skapa med WordPress samt visa upp populära webbplatser som använder WordPress. Starta din blogg med hjälp av detta fantastiska CMS!

Här ser du även: 10 fantastiska saker WordPress kan göra bättre!

Varför du bör använda WordPress

Obs: När vi i den här artikeln säger WordPress talar vi om WordPress.org, även känt som självhostad WordPress. Förväxla inte detta med WordPress.com som är en webbhotellstjänst.

En av de vanligaste missuppfattningarna om WordPress är att det bara är en bloggplattform.

Det är det inte.

Även om WordPress började som ett bloggverktyg har det genom åren utvecklats till en kraftfull webbplatsbyggare och ett robust innehållshanteringssystem (CMS).

Det bästa med WordPress är att det är lätt att använda och tillräckligt flexibelt för att skapa olika typer av webbplatser. Det är den främsta anledningen till att WordPress har vuxit så mycket i popularitet. Enligt en nyligen genomförd undersökning driver WordPress 32,3 % av alla webbplatser på internet.

På grund av dess robusta funktioner använder många av de främsta varumärkena WordPress för att driva sina webbplatser, däribland Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times och många fler.

Låt oss ta en titt på varför du bör använda WordPress för att göra din webbplats.

varfor valja WordPress

1. WordPress är gratis som i frihet

WordPress är gratis och har öppen källkod. WordPress är en fri programvara. Det betyder att du är fri att ladda ner, installera, använda och ändra den för att passa dina behov. Du kan använda den för att skapa alla typer av webbplatser. Om du vill veta mer kan du läsa vår artikel om varför WordPress är gratis.

Även om WordPress-programvaran i sig är gratis behöver du ett domännamn och ett webbhotell för att installera den. Ett domännamn är adressen till din webbplats på internet. Det är vad dina användare skriver i webbläsarens adressfält för att komma åt din webbplats (till exempel PetterHedman.se).

Webbhotell är din webbplats hus där alla dina webbplatsfiler lagras. Vi rekommenderar att du använder Bluehost. De är ett av världens största webbhotell och en officiellt rekommenderad webbhotellleverantör för WordPress.

Behöver du fler rekommendationer för hosting? Se mitt urval av de bästa WordPress-hostingleverantörerna.

Du kan också göra det själv genom att följa min steg för steg-guide om hur du installerar WordPress. Om du stöter på några problem med WordPress skriver du bara din fråga i Google och lägger till wpbeginner i slutet av din fråga. Du kommer sannolikt att hitta svaret på vår webbplats.

Snabba laddtider WordPress

2. WordPress är lätt att anpassa med teman och plugins

WordPress-teman

En stor del av de personer som använder WordPress är varken webbdesigners eller programmerare. Faktum är att de flesta börjar använda WordPress utan någon tidigare kunskap om att utforma webbplatser.

För icke tekniskt kunniga personer är WordPress den perfekta lösningen eftersom det finns tusentals gratis webbplatsmallar (teman) som du kan välja mellan. Det finns ett perfekt WordPress-tema för nästan alla typer av webbplatser (oavsett om det är en blogg, en företagssida eller en nätbutik).

WordPress-teman är lätta att anpassa eftersom många av dem har en egen alternativpanel som gör att du kan ändra färger, ladda upp logotyper, ändra bakgrunden, skapa vackra glidare och verkligen anpassa den efter dina behov utan att skriva någon kod alls.

Du kan också lägga till anpassade funktioner till din WordPress-webbplats genom att använda plugins. WordPress-plugins är som appar för din webbplats som du kan använda för att lägga till avancerade funktioner som analys, kontaktformulär, medlemsområde med mera.

Precis som teman finns det tusentals gratis och premium plugins som du kan använda. Om du vill veta mer kan du läsa vår artikel om vad WordPress-plugins är och hur de fungerar.

WordPress-plugins

Förutom att lägga till extra funktionalitet kan vissa WordPress-plugins låta dig omvandla din webbplats till en helt ny plattform. Ta en titt på vårt experturval av viktiga WordPress-plugins för varje webbplats.

seo marknadsforing

3. WordPress är SEO-vänligt

WordPress är skriven med hjälp av kod av hög kvalitet för standardöverensstämmelse och producerar semantisk markering. I icke-geek-termer gör detta att Google och andra sökmotorer älskar WordPress.

Det är därför WordPress-webbplatser tenderar att rankas högre än andra i sökmotorer.

WordPress är designmässigt mycket SEO-vänligt från början. Du kan också använda WordPress SEO-plugins för att ytterligare optimera din webbplats. För fullständiga steg för steg-instruktioner, se vår ultimata WordPress SEO-guide för att optimera din webbplats på rätt sätt.

4. WordPress är lätt att hantera

WordPress levereras med ett inbyggt system för hantering av uppdateringar. Detta gör att du kan uppdatera dina plugins och teman från din WordPress-administratörspanel.

WordPress meddelar dig också när det finns en ny version av WordPress tillgänglig, så du kan uppdatera din webbplats genom att bara klicka på en knapp.

För att skydda dina data från olyckor eller hackning kan du enkelt använda ett WordPress backup-plugin för att automatiskt skapa säkerhetskopior och lagra dem säkert på en avlägsen plats.

Du kan också hantera din WordPress-webbplats på språng med WordPress mobilappar.

sakerhet WordPress

5. WordPress är tryggt och säkert

WordPress säkerhet

WordPress är utvecklat med säkerheten i åtanke, och det anses vara en mycket säker och trygg plattform för att driva en webbplats. Precis som i den verkliga världen kan dock internet vara en osäker plats.

Det finns inkräktare där ute som vill lägga vantarna på så många webbplatser som möjligt. För att skydda din WordPress-webbplats finns det några enkla saker du kan göra för att göra den ännu säkrare. För mer information, se vår steg-för-steg-guide om WordPress-säkerhet för nybörjare.

Vi använder Sucuri på våra webbplatser för att skydda mot vanliga hot som brute force-attacker och skadlig kod.

6. WordPress kan hantera olika medietyper

WordPress mediatyper

WordPress är inte bara begränsat till att skriva text. Det har en inbyggd mediauppladdare för att hantera bilder, ljud- och videofiler.

WordPress stöder Embed-aktiverade webbplatser, vilket innebär att du kan bädda in YouTube-videor, Instagram-foton, Tweets och Soundcloud-ljud genom att bara klistra in webbadressen i WordPress inläggsredigerare.

Vilka sätt att använda WordPress på?

WordPress kan användas på många olika sätt, från enkla webbplatser till marknadsplatser för e-handel och allt däremellan.

Nedan följer bara några exempel på olika typer av webbplatser som du kan skapa med WordPress.

Artikeln är inspirerad av: https://www.wpbeginner.com/why-you-should-use-wordpress/

Vi hoppas att den här artikeln besvarade din fråga om varför du ska använda WordPress. Det bästa sättet att verkligen uppleva kraften i WordPress är att använda det. Ge det ett försök och låt oss veta vad du tycker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *