Värdefull bloggare: Var värdefull – Inte bara framgångsrik

Alla bloggare fokuserar på att bli framgångsrika, men det finns bara några där ute som fokuserar på att ge ett stort värde också till sina läsare och inte överraskande är de de framgångsrika bloggarna i bloggosfären. Försök att inte bli en man av framgång, utan försök snarare att bli en man av värde skrev Albert Einstein, och med hans ord som ideal, låt oss fokusera på att vara en bloggare som ger värde.

Värdefull bloggare

Försök att inte bli en framgångsmänniska, utan försök snarare att bli en värdeskapande människa skrev Albert Einstein, men jag har hört samma citat i en starkare bemärkelse i en av SPI-poddarna som Pat Flynn höll i och som gästades av John Lee Dumas.

Vilket utmärkt citat det är när det gäller alla livsområden, men låt oss begränsa vårt fokus till bloggandet – många bloggare börjar blogga för att bli rika, lyckliga och framgångsrika, men väldigt få fokuserar på att ge sina läsare ett verkligt värde och det är inte förvånande att de blir rika, lyckliga och framgångsrika också.

ge varde blogga

Att ge värde är nyckeln

Hundratals eller snarare tusentals bloggare börjar blogga varje månad eller till och med varje dag, men det är bara de som försöker vara en värdefull bloggare, inte bara en framgångsrik. En handfull av dem som är riktigt framgångsrika. Och om du frågar dem om deras framgångshemlighet skulle de flesta av dem öppet ge dig sin hemlighet, eftersom deras hemlighet bara fungerar när du arbetar med att tillhandahålla värde och inte bara fokuserar på din framgång.

Och en sak till: alla framgångsrika bloggare är konsekventa, de offrar sin nuvarande lycka eller glädje för att tillhandahålla värde som de känner till. Ta Pat Flynn som startade sin bloggkarriär för att hjälpa både sig själv och andra som förbereder sig för en arkitektexamen (vilket är dyrt nog för att ta risker). Så hans genuina ansträngningar för att ge andra värde genom att gå med i forum och svara på dem har varit en spelförändring för honom.

Historien om alla andra framgångsrika bloggare är mer eller mindre densamma, de fokuserar på att tillhandahålla värde och gör sitt yttersta för att lära sig om de problem som människor i deras nisch står inför och tillhandahålla lösningar på deras problem.

Att tillhandahålla värde bör vara konsekvent

Jag blir verkligen förvånad över hur Pat Flynn och andra bloggare lyckas tillhandahålla ett så bra arbete för att lösa problem för människor runt omkring dem och det dessutom gratis och mycket konsekvent höja sin ribba varje avsnitt. Du vet att John Lee Dumas ger konsekvent värde till sina läsare genom en podcast varje dag.

vardefull bloggare

Om du arbetar med att skapa videor skulle du inse hur svårt det är att tala om och hålla en person engagerad i nästan en timme samtidigt som de ger ett stort värde konsekvent till publiken, vilket är anledningen till deras enastående framgång.

Så, för att upprepa, var en bloggare som ger värde och inte bara en bloggare som strävar efter personlig framgång eller ära, och om du kan fokusera mycket på att ge värde så kommer framgången att löpa efter dig som den löper efter de framgångsrika bloggarna.

Tack för att du läser

Tack för att du läste. Dela dina åsikter om att vara en värdefull bloggare och inläggets innehåll med mig genom kommentarer, det skulle glädja mig mycket att höra. Om du har tyckt om att läsa det här inlägget, dela det med dina kompisar och prenumerera på min blogg för mer intressanta saker genom att använda din epost längst upp till höger på min blogg.

Ta hand om dig och skapa värde till dig och andra du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *