Uppdatering 4: 20% avklarat på bloggutmaningen!

Nu har jag bloggat skarpt 4 veckor – Hur går det?

Nu har jag bloggat under nästan hela november. Detta är 4:e tisdagen och jag håller fortfarande på att skriva röven av mig! 🙂 Hur många blogginlägg har jag lyckats skapa på denna tiden? Hur går det med skapandet? Är det arbetsamt? Hur skall jag göra för att komma i mål om 4 månader? I denna artikels skall jag besvara dessa frågor och några till.

Här ser du hur allt startade vad gäller utmaningen

Hur går det med bloggandet?

Hittills har det gått mycket bra med skapandet av blogginlägg tycker jag. Vissa dagar har jag publicerat fler än de 3,5 inlägg som jag behöver publicera för att jag skall klara av utmaningen med flaggan i topp! Tiden flyger fram, men jag har skapat fler än jag egentligen behöver, så jag ligger faktiskt lite före om vi skall vara noga.

Jag ligger nästan 1 vecka före tidtabellen och detta gör ju att man kan slappna av på ett annat sätt. Jag känner inte av stress alls faktiskt. Utan det går bra hittills tycker jag. Det har redan gått 20% av utmaningstiden och jag är vid gott mod! Det är lång väg att gå, men jag kommer ta till de hjälpmedel som finns för att snabba upp processen med publiceringarna. Jag skall göra allt för att klara av 500/5 månader.

bloggutmaning 4

Hur mycket är publicerat:

  • 123 blogginlägg i skrivande stund
  • Hundratals bilder – Mestadels vektorgrafik på denna sajten
  • Över 150 000 ord bara på denna sajten

Trafik och andra stats

Om 1 månad i den uppdateringen skall jag visa på trafiken och andra spännande stats för hur det gått under utmaningen, men jag tycker det är för tidigt att göra det nu, även om det har ökat vad gäller trafiken såklart redan. Återkommer om detta om 1 månad som sagt.

Inspiration för andra

En del i denna utmaning var ju att vara en inspiration för andra att skapa mera inlägg och få ut mera information på Internet på deras egna sajter. Det har jag redan varit faktiskt och är stolt över det. 1 person har helt startar upp en ny sajt, hon har aldrig bloggat förut, 1 annan person har hängt på utmaningen och skall skapa 35 inlägg innan nyår. Några andra personer har sporadiskt börjat att skapa mera inlägg och ökat takten på sitt skrivande.

Jag har fått många glada hejarop längs vägen både på Twitter, på Facebook och på flera forum runt om på webben. Allt detta är ju jättekul och jag blir glad och tacksam för att kunna ge inspiration med utmaningen!

Mitt eget skapande

Skapandet har gått bra hittills. Jag har sällan kört fast tycker jag. Det känns såklart att jag har skrivit en massa textmassa, lagt in bilder och skapat massa mera än vanligt. Jag är lite sliten, men det är lång väg att gå mot målet, så det är bara att gasa på och köra vidare utmaningen ut. Jag ligger ju som sagt lite före tidtabellen och tänkte utnyttja det ifall jag får en rejäl svacka eller det händer något annat längs vägen som stör mitt publiceringsschema.

Snabbare skapande

Jag har släppt på handbromsen rejält och publicerar utan att vara skraj för vad andra skall tycka. Jag försöker bara att göra så bra inlägg som möjligt och hoppas att de skall vara hjälpsamma för de besökare som läser de. Kommande månader kommer jag att vara ännu mera inriktad på att det jag skapar ska vara mer inriktat mot sökmotoroptimering, så inläggen syns lång tid framöver. Mer optimering utan att det blir skadligt för besökarens ögon eller för bloggen 🙂

Utmaning 4 blogg

Är det arbetsamt?

Det är ett pysslande med tiden för att kunna skapa så här pass mycket innehåll helt klart. Man får ingen tid för bloggande. Man måste skapa den själv. Jag arbetar ju heltid och har familj, så jag måste ta alla chanser jag kan. Precis som många andra som bloggar.

Att skära ner på distraktioner är ju såklart viktigt och jag tittar inte på TV denna tiden som utmaningen pågår. Jag har sett lite Netflix och Youtube, men det är allt. Det känns dock helt ok. Inget som stör mig alls. Det är såklart tufft att skriva så här mycket, men det går över förväntan måste jag säga. Innehållet kommer att fördelas ut på 5-6 sajter och då får man ju dessutom lite mera olika nischer att arbeta med och det är enklare, för min del i vart fall.

Hur skall jag göra för att komma imål?

För att komma i mål så ska jag bara fortsätta att lägga ut inlägg. Hitta infallsvinklar för nya blogginlägg och följa den plan jag har för skapandet under utmaningen. Att ha en plan för din blogg är verkligen ett måste. Få en plan på plats om du inte redan har det. Det är A och O, speciellt om du vill bli en proffsbloggare.

Oavsett om du arbetar med en utmaning eller inte. Utan plan för din blogg, så kommer du inte att nå dina mål, oavsett vilka de är. Jag rekommenderar att du sätter upp mål, en plan och sedan genomför den oavsett vilken sajt du har. Kör hårt!

Hoppas du själv hittar din inspiration för att genomföra dina egna mål och utmaningar! Kör hårt! Ge allt och ha en bra målbild för hur du skall ta dig till nästa nivå oavsett vad det är. Blogga hårt! Vi hörs snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *