Tjäna pengar med Affiliate Marketing? Om ja, hur?

Kan du tjäna pengar med som affiliate?

Innan jag börjar vill jag klargöra en sak: Jag tror inte på enkla pengar och det finns inga magiska trick i den här artikeln som hjälper dig att bli rik över en natt. Så om du är ute efter lätta pengar är den här artikeln inte för dig. Att skapa inkomst med affiliate tar både tid, energi, kraft och tålamod.

I denna artikel behandlas följande punkter:

Kan du verkligen tjäna pengar med affiliateprogram? Ja och nej, det finns pengar i affiliate-marknadsföring, men om DU kan tjäna pengar eller inte beror på många andra faktorer, t.ex. ditt engagemang, din erfarenhet, trafiken på din webbplats osv.

Vad är affiliate-marknadsföring?

Enligt Wikipedia :

”Affiliate-marknadsföring är ett partnerskap mellan en webbplatsutgivare och en kommersiell webbplats som vill öka försäljningen online eller få fler offertförfrågningar. Den kommersiella sajten, som kallas annonsör, erbjuder ett affilieringsprogram till den sajt som vill sälja sin trafik vidare, som kallas affiliate. I detta affiliateprogram beskrivs hur affiliateföretaget kommer att kompenseras för att marknadsföra annonsörens produkter eller tjänster.

I princip får du som utgivare en belöning när du hjälper en kommersiell webbplats eller säljare att marknadsföra sina produkter eller tjänster.

Affiliate-marknadsföring är ett av de snabbaste och billigaste sätten att börja tjäna pengar eftersom du inte behöver skapa produkterna själv. Du skapar en länk mellan köpare och säljare och tar ut en provision på försäljningen.

annonser affiliate

Hur fungerar affiliate marketing?

När du går med i ett affiliateprogram och väljer de produkter du vill sälja ger säljarna dig en unik affiliate-kod som du kan använda för att leda trafik tillbaka till webbplatsen.

De flesta affiliateprogram erbjuder färdiga textlänkar, banners och liknande, och du behöver bara kopiera koden och placera den på din webbplats för att börja skicka trafik tillbaka till den.

När intresserade besökare klickar på länkarna på din webbplats omdirigeras de till produktsidan, och om de köper en produkt eller registrerar sig för en tjänst får du en provision.

Säljarna kan spåra dina resultat genom ditt affiliate-ID och den programvara som de använder. Du har också tillgång till all försäljning i realtid och kan se din statistik.

Du behöver inte sälja produkter hela tiden för att få provision. Olika affiliateprogram kan använda olika betalningsmetoder, till exempel:

Betala per försäljning: I det här programmet betalar handlaren dig en procentuell andel av försäljningspriset när köpet görs.

Pay Per Click: I det här programmet baseras din betalning på antalet besökare som du leder till handlarens webbplats från din affiliate-webbplats, oavsett om det sker någon försäljning eller inte.
Betalning per Lead: Du får betalt när hänvisade besökare lämnar sina kontaktuppgifter på webbplatsen genom att fylla i ett enkelt kontaktformulär. (Detta är den första typen av medlemskap som gav mig mina första euro).
Betalning per visning (lite känt): Detta innebär att du betalar för en visning, men det är en visning på en landningssida och inte banners.

Varför bli en affiliate-marknadsförare?

Affiliate-marknadsföring anses vara en av de bästa metoderna för internetmarknadsföring för att tjäna pengar på nätet och jag ska förklara varför:

  • Bra värde för pengarna: Internetmarknadsföring är billigt och du behöver inte oroa dig för produktionskostnaden eftersom produkten redan är utvecklad av säljaren. Du behöver inte ha en fysisk plats för verksamheten och du behöver inte heller anställa någon personal.
  • Internationell marknad: Online-marknadsföring ger dig möjlighet att enkelt nå ut till människor över hela världen.
  • Inga avgifter: Du betalar ingenting för att gå med i affiliateprogram.
  • Ingen lagring och ingen frakt: Du behöver inte oroa dig för att lagra, packa eller skicka produkten. Säljaren tar hand om det!
  • Ingen kundsupport: Du behöver inte tillhandahålla kundsupport eller hjälp eller hantera konsumentklagomål, eftersom säljaren gör det åt dig.
  • Passiv inkomst: Ett vanligt jobb kan ge dig en fast inkomst så länge du går. Beroende på dina marknadsföringsfärdigheter kan affiliatemarknadsföring skapa en stadig inkomstkälla även när du inte sitter vid datorn.
  • Gör det möjligt att arbeta hemifrån: Om du tjänar tillräckligt med pengar behöver du inte oroa dig för att gå till jobbet samtidigt eller fastna i trafiken. Du kan arbeta bekvämt i ditt eget hem.

pengar affiliate

Några tips för att bli en bra affiliate marknadsförare

Om du efter att ha läst alla fördelarna med affiliatemarknadsföring tror att du kommer att bli rik över en natt genom att sälja affiliateprodukter på nätet har du fel.

Affiliate-marknadsföring är verkligen ett bra sätt att tjäna pengar på nätet, men det är också mycket konkurrensutsatt. För att lyckas med affiliate-marknadsföring måste du veta vad marknaden behöver, lära dig att marknadsföra produkter och veta vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Här är några tips för att lyckas med affiliatemarknadsföring:

1. Välj bara bra produkter

Det första misstaget som många affiliate-marknadsförare gör är att de registrerar sig för många olika affiliate-program och försöker marknadsföra allt.

Om du följer denna väg kan det bli väldigt överväldigande och du kommer inte att kunna marknadsföra någon typ av produkt på ett bra sätt.

Allt du behöver göra för att lyckas är att hitta bra produkter att marknadsföra. Försök att förstå marknadens behov och leta efter produkter som passar bra ihop med din webbplats nisch eller domän.

2. Använd flera trafikkällor för att marknadsföra produkter

De flesta affiliate-marknadsförare annonserar bara på sina webbplatser. Det är inget fel med detta tillvägagångssätt, men var medveten om att det finns många andra trafikkällor som du kan dra nytta av, och även för att marknadsföra produkter samtidigt. Ju mer riktad trafik du kan skicka till försäljningssidorna, desto mer pengar kan du tjäna.

  • Det finns den enkla metoden (som kan vara tidskrävande): SEO + Affiliate 
  • Och den avancerade metoden (med Facebook och mobilannonsering): SEO + Sociala medier

Google Adwords kan också användas för att driva riktad trafik till en försäljningssida. Du skapar helt enkelt en annons från ditt Adwords-konto och använder sedan din affiliate-länk i URL:en för målsidan för annonsen.

Självklart måste du kontinuerligt mäta konverteringar och se om kostnaden för kampanjen är billigare än fördelen med kampanjen och om du vill fortsätta eller inte, men du förstår säkert vad jag menar.

3. Testa, mät och spåra din affiliate-kampanj

Det är en mycket bra idé att använda olika produktfrämjande strategier för att se vad som fungerar och vad som inte fungerar. Försök att göra split-tester och mät resultatet av varje kampanj, och agera därefter.

Om du ändrar saker här och där kan du öka dina inkomster radikalt. Se till att du placerar bannerannonser på olika ställen på din webbplats.

De flesta affiliateprogram ger dig grundläggande statistik som du kan behöva, men det finns inget som hindrar dig från att använda din egen programvara för spårning.

Det finns många spårningsprogram eller webbplatser som du kan använda för att spåra din affiliate-kampanj.

4. Ta reda på om det finns en efterfrågan på produkten

Om du försöker sälja en produkt som inte är mycket efterfrågad är det troligt att du inte kommer att få många försäljningar, hur mycket du än försöker.

Det är därför en bra idé att ägna lite tid åt att undersöka och ta reda på om en produkt som du funderar på att marknadsföra är en produkt som din målgrupp kommer att behöva.

Om din webbplats har en god trafik kan du göra en online-enkät och enkelt få feedback från dina besökare.

bli affiliate

5. Håll dig uppdaterad om nya metoder och tekniker

Affiliate-marknadsföring är ett mycket konkurrensutsatt område och människor uppfinner alltid nya tekniker. Försök att hålla dig uppdaterad om nya tekniker och marknadstrender, annars kommer du att hamna på efterkälken.

6. Välj rätt webbplats

När du marknadsför en produkt marknadsför du också personen eller företaget bakom produkten, så försök att välja klokt. Du vill inte att besökarna ska gå in på webbplatsen, köpa en produkt på ditt råd och sedan komma tillbaka missnöjda.

Tror du att dessa besökare kommer att återvända till din webbplats och vilja ha dina råd igen?

Förmodligen inte. Detta kan skada din trovärdighet i längden. Vanligtvis har webbplatser/företag som erbjuder bra kundservice också den bästa kundnöjdheten, så håll dig till dem.

Här är några webbplatser som du kan använda för affiliate-marknadsföring:

Clickbank
Amazon
Adrecord
Adtraction
Zanox
Tradedoubler

7. Användbara verktyg

Om du menar allvar med att bedriva affiliate-marknadsföring ska du försöka hitta verktyg som hjälper dig att bli effektivare. Det finns många användbara verktyg. Om du använder en WordPress-webbplats med eget webbhotell kan du överväga att skaffa ett plugin som Affiliate Link Manager.

Slutligen

Sitt inte bara där och be att folk ska köpa (det kan du göra), utan sätt upp allting på rätt sätt från början för att ge dig själv den bästa chansen! Om du tror att besökarna kommer att klicka på dina affiliatelänkar och köpa bara för att du har placerat dussintals länkar på din webbplats så har du fel!

Du måste ha en välstrukturerad plan. Affiliate-marknadsföring är ett företag, så du har mycket större chans att lyckas om du behandlar det som ett företag. Jag är säker på att jag inte har täckt allt, dela gärna med dig av dina tips i kommentarsfältet nedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *