Statistik Bloggutmaning 500: Hur gick det?

Jag har fått frågan från flera håll om jag kan släppa lite siffror och data vad gäller bloggutmaningen som jag hade tänkt skulle pågå under 5 månader denna vintern, 21/22. Utmaningen gick lite snabbare än vad det var tänkt och blev klar på lite under 3 månader. I denna artikel tänkte jag att du skulle få lite data och siffror om hur det har gått vad gäller blogginlägg, besökare, pengar och annat, som rör projektet bloggutmaning 500. Detta är det sista inlägget om själva utmaningen. 

Här kommer du till själva utmaningssidan, där allt startade: https://petterhedman.se/galet-mal-mot-500-bloggposter/

Hur många besökare har det blivit?

Jag har inte haft Analytics installerat under hela perioden här inne på sajten, men jag har flera andra bilder på trafiken att visa upp: Jag visar enbart upp statistik och annat från PetterHedman.se:

Trafik PetterHedman.se

Här ovan ser du en skärmdump på Semrush.com där man ser hur PetterHedman.se, denna sajten, inte hade någon som helst trafik eller impressions hos Google alls innan utmaningen och hur det sedan tagit fart. Semrush.com är ingen tillförlitlig källa vad gäller trafiken, men du ser tydligt hur det tog ett rejält skutt uppåt och blev en sk ”hockeyklubba” i december 2021. Utmaningen startades 2 november och slutade 30 januari 2022.

Domain Authority: Den började på 5 innan och är just nu på 13 för PetterHedman.se

Organic Search Traffic: Detta var på 0 innan starten och är nu på ca 220-240 beroende på dag man kollar i Semrush.

Här nedan ser du trafiken till PetterHedman.se

Trafiken PetterHedman.se (2)

Som du ser är det under perioden som jag har bloggat vad gäller utmaningen och det är 4877 hits! Det var nästintill ingenting innan utmaningen, så det måste man ju ändå säga är lyckat. Man får ta bort några hits på denna bild, då det är någon dag längre och några av hitsen är mina egna. Så ca 4500 hits kan man nog räkna med att det har varit under bloggutmaningen! Det är riktigt bra för en helt ny sajt, som helt legat i träda i 7 år och haft typ ingen trafik alls tidigare!

WN.se

Skärmbild (31)_LI

Här ovan ser du ett Internetforum, som heter WN.se och är inriktat på allt som webmasters och annat vad gäller Internet. Tråden jag skapade vad gäller utmaningen har haft 3558 stycken tittningar! Galet många på denna korta tid kan jag tycka! Tack till dig som läser och följer!

Seo-forum.se

Skärmbild (32)_LI

Här ovan ser du en skärmdump som är gjord från Seo-forum.se. Det största forumet i Sverige vad gäller sökmotoroptimering. Inte lika sprudlande som det en gång i tiden vad, men ändå levande mellan varven. 2377 stycken personer har kikat på min tråd om bloggutmaningen, så det är jag även där väldigt nöjd och tacksam för alla som följt!

Twitter.com

Twitterprofilen

Här ovanför ser du en skärmdump från min egen Twitter profil. Jag lade bloggutmaningen som en fäst tweet vid min profil och detta är hur många som har sett och engagerat sig via den tweeten: 1005 visningar av tweet. 85 engagemang och 33 detaljexponeringar. Den har även gett 6 stycken profilbesök. Jag är inte så aktiv inom SEO eller affiliate inne på Twitter. Jag är tacksam för alla som följt projektet via Twitter!

Facebook

Skärmbild (37)

Jag är med i flera olika Facebook grupper och en av dessa är Affiliatehaus. det är en grupp där man kan lära sig mer om affiliate och prata med andra som gillar internetmarknadsföring. Det har var 9 som gillade utmaningen samt skapades 18 kommentarer inne på den gruppen. det var även en kvinna där som kom igång med egen utmaning pga inspirationen hon fick och det var jättekul kan jag tycka!

Har utmaningen givit några nya kontakter?

Bloggutmaningen har absolut gett nya kontakter. Jag har hjälpt en mindre firma med deras texter under delar av utmaningstiden och dessa har jag räknat med i totalen över antalet blogginlägg jag skapat. fakturering har skett med Frilans Finans, som jag använder mig av vid uppdrag, då jag inte har lust att driva egen firma, då jag arbetar heltid inom vården.

1 person har skapat en blogg pga inspiration och det tycker jag är sjukt kul! Personen har inte varit ute på webben och skapat på flera år och är nu igång med en seriös blogg inom sitt område av passion och expertis. Riktigt kul!

Har utmaningen givit nya länkar?

Jag har gästbloggat på 4 andra bloggar och skapat inlägg på mina egna sajter, som länkar ut mot ett par sajter som ägs av andra personer. Jag har erhållit 13 inkommande länkar till mina egna sajter från andras bloggar och det känns jättekul verkligen! Det ger skjuts i SERP hos Google med mera kraft under huven!

Har utmaningen gett några inkomster?

Via 1 av de forumen som jag nämnde här ovan har jag blivit kontaktad och har skapat innehåll samt annat till en firma, som finns utomlands. Jag har fakturerat via Frilans Finans och har under den period som utmaningen pågick skapat inkomster på mellan 5 000 och 15 000 från nya kontakter. Jag vill inte vara exakt med dessa siffror, men de är alla fakturerade via Frilans Finans.

FF är en firma du kan använda dig av för att fakturera utan företag. De tar ett par procent på de fakturor du skapar i deras system och de tar hand om moms, skatt och annat som rör själva företagandet. Du kan koncentrera dig på ditt uppdrag utan krångel med företagande. En bra lösning för mig som arbetar heltid på annat håll.

Hur upplevde jag själv genomförandet?

Det var till en början lite väl många blogginlägg som jag skulle skapa och publicera under perioden tyckte jag. Det gick dock relativt snabbt att komma igång med skapandet och få upp hastigheten vad gäller publiceringen av nya blogginlägg. Numera är det så himla mycket enklare att skapa och hastigheten är minst den dubbla mot tidigare, om inte än mer. Att trycka på den blåa publiceringsknappen uppe till höger i WordPress har blivit väldigt enkelt!

Ungefär hälften av alla blogginlägg har jag skapat själv, sedan har jag tagit hjälp av AI, Voice to text, Wayback Machine och nedlagda utländska bloggar samt översättningsverktyg för att få upp hastigheten på skapandet. Detta har varit en bra mix tycker jag själv, man får ju mera kontroll på textmassan om man skriver allt själv, men det tar ju såklart mycket mer tid. Blandningen har varit bra under denna utmaning!

Har det gett något på det personliga planet?

På det personliga planet har det gett mig massor måste jag säga. Jag har liksom slutat att gå runt med handbromsen i hela tiden oavsett om vi pratar om IRL eller skapande på webben. Jag har liksom släppt lite på kontrollen och ger mer blanka fan i om någon annan gillar det jag gör eller inte. Jag litar mycket mer på mig själv och har fått en helt annan kraft i mitt skapande och leverans av det jag gör på webben och till viss del även utanför Internet. Mycket positivt måste jag säga för egen del!

Det sista inlägget om bloggutmaningen

Hoppas att du har gillat att följa utmaningen och hoppas det har gett dig något i din egen vardag. Inspiration till något projekt du själv kan komma igång med och ha kul med! Detta är det allra sista inlägget från bloggutmaningen. Hoppas vi ses och hörs igen snart! Ha det allra bäst! Sköt om dig och njut av livet!

2 reaktioner på “Statistik Bloggutmaning 500: Hur gick det?

  1. Din 500-blogginläggsutmaning har varit rolig att följa. Brukar själv sätta upp mål och jobba mig framåt. Blir ju lite sugen på att se hur snabbt jag kan skriva 500 blogginlägg för mitt senaste projekt. Hoppas du kan skörda lite av frukten av ditt hårda arbete redan i vår. Ser fram emot fler uppdateringar kopplade till projektet, tänker att det här bara är början för dig. Heja dig och lycka till!

  2. Hej!

    Vad kul du gillade utmaningen! Ja, jag har redan fått skörda lite frukt av detta projekt och framtiden ser ljus ut tycker jag 🙂

    Kör hårt med dina egna projekt och lycka till med din sajt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *