Skrivande i arla morgontimma: Uppe med tuppen och skriver

Blogga innan dagen kommit igång

Just i skrivande stund är det söndag 19/12 -2021. Klockan är 06:35 och det är alldeles mörkt utanför fönstret. Sitter vid datorn med en kopp kaffe. Jag var ledig igår, ledig helg och idag är jag piggare än tidigare dagar, så idag blir det att skriva ett par bloggposter på min utmaning innan solen går upp. Det är skönt att ha gjort detta innan dagen sätter igång och man har andra göromål på schemat.

Starta egen blogg och tjäna pengar hemifrån online

När är du som mest kreativ?

Jag personligen är som allra mest produktiv antingen innan dagen sätter igång och fram till lunch egentligen och sedan efter klockan 17 har jag märkt. Då får jag som allra mest gjort vad gäller kombinationen hjärnan och tangenterna på datorn.

Har du något spann på dagen när du får som allra mest gjort? När du är som allra mest pigg och kreativ. Detta är ju väldigt olika och en del arbetar ju som bäst vid datorn nattetid. Jag pallar inte att vara vaken så längre längre, ja beror förmodligen på åldern, så jag går upp med tuppen och bloggar. Oavsett om det är på egna eller andras projekt.

Jag älskar att ha gjort klart saker och ting, antingen fullt ut eller till en början, när dagen börjar och jag kan då göra annat som finns på dagordningen. Det är win win för min och andras del i min närhet fullt ut det.

kreativa timmen

Lägga mig för gubbvila

Ibland lägger jag mig när jag bloggat ett par inlägg så här tidigt och slappar igen. Jätteskönt. Då är man nöjd och glad för att skapandet är utfört och finns publicerat. Då skall jag vara ärlig att ett visst lugn sprider sig och jag kan utan störningsmoment ta mig an dagen eller slappna av och vila ett tag. Man har likom fått sin fix av bloggande 🙂

Skapa utan yttre störning

Vi är alla olika och du själv behöver hitta vad som funkar bäst för dig vad gäller ditt eget skrivande och bloggande ifall det är detta du vill göra. Har du andra hobbys eller saker du vill genomföra och har familj eller fullt schema under dagarna, så behöver du hitta ostörd tid när det finns tid bara för dig och ditt skapande. Du behöver ha fullt fokus på den saken du skall genomföra utan störning utifrån. Oavsett hobby.

Förbered dig dagen innan

Har du ont om tid i vardagen och vill genomföra eller skapa något, så kan du förbereda det du vill göra dagen/kvällen innan och så när du har lite tid över, så skapar du eller publicerar det där blogginlägget som redan är nästan klart nästa dag. Som jag själv gjorde alldeles nyss vid kl: 06:40 idag på en annan sajt.

Kreativ den tiden som passar dig

Du ska se till att skapa och vara kreativ den tid du är som mest på gång inombords. Detta går såklart inte alltid, då du kanske har familj, arbetar mycket eller har andra åtaganden i vardagen, men försök att få loss egen tid för dig och ditt skapande oavsett vad det är. Tiden och livet gå åt oavsett om du skapar något eller inte, så du behöver avsätta tid för dig och din hobby för att det skall bli av.

Lycka till med din hobby oavsett vad du gör. Se till att skapa roliga saker i livet som ger dig kraft och energi. Skriv gärna i kommentarerna när du själv är som allra mest kreativ. Lycka till med ditt skapande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *