Skapa personligt varumärke: Ta hjälp av din blogg

Hur skapar man ett personligt varumärke med sin blogg?

Att skapa ett personligt varumärke för dig själv är en mycket viktig del av din framgång som bloggare. Du måste se till att folk känner igen dig genom ditt ansikte när de hör talas om din blogg. Många människor skapar ett varumärke för sin blogg, men de missar att marknadsföra sig själva och associera sin personliga identitet med sin blogg.

Varför är personligt varumärke viktigt?

Du måste komma ihåg att du kan komma att skapa flera bloggar i framtiden. Tillsammans med din blogg måste du marknadsföra dig själv och skapa ditt personliga varumärke. Detta kommer att hjälpa dig när du skapar din nya blogg. Nästa gång kommer folk lätt att känna igen dig och du behöver inte arbeta hårt för att marknadsföra den.

I det här blogginlägget kommer jag att ge enkla tips om hur du kan skapa ditt personliga varumärke med hjälp av din blogg och se till att folk känner igen dig i ansiktet och lätt associerar dig med din blogg.

personligt varumarke blogg

Du måste se till att du visar din egen profilbild

Din bloggs hemsida är den perfekta platsen för det. Din bild med ett personligt meddelande kommer att konvertera lätt.

Det har två fördelar:

  • Du marknadsför dig själv som varumärke och samtidigt,
  • Du kommer att få fler e-postprenumeranter.

Se till att du använder en professionell bild.

Den andra delen av detta är hur du skapar den. Numera ger nästan alla betalda WordPress-teman dig den här funktionen för att inkludera den enkelt. Detta kommer att framhäva din profil och se till att besökarna känner till dig. Detta är det bästa stället att visa ditt ansikte för läsarna, missa inte det. Du kan också inkludera en länk till andra bloggar i profilen. Skapa en optinbox och lägg till din bild.  Människor litar verkligen på och tror på dig när du visar dem verkliga saker med ett exempel.

Och denna verkliga person kan vara du själv. Du kan skapa en optinbox om din blogg med din bild. Detta kommer inte bara att hjälpa dig att skapa ett varumärke utan också bygga din trovärdighet och få fler optins.

Lägg till din bild i videominiatyren

Många människor ignorerar denna viktiga del för att låta människor känna dig. När du skapar en YouTube- eller videokanal ska du se till att din bild ingår i den tillsammans med texten. Det är ett bra sätt att låta folk veta att du är personen bakom videon. Det hjälper också när folk bäddar in din video i sin blogg.

Lägg till din bild på Twitter och Facebook

När du skapar din Facebook-, Twitter- och andra sidor i sociala medier får du inte glömma att lägga till lite text och din egen profil.

Följ: https://twitter.com/petterhedman

När människor besöker dina sidor på sociala medier ska de känna igen dig. Detta kommer också att hjälpa dig när du skapar en annan blogg. De som gillar din första blogg kommer automatiskt att börja följa en annan blogg.

Här är ett exempel från min Facebook-sida: Petter Hedman

varumarke blogg

Lägg till en bild i e-postsignaturen

E-postsignatur är ett utmärkt ställe att marknadsföra dig själv på. Du måste se till att skapa en professionell e-postsignatur. Den bör innehålla ditt namn, bild, bloggadress och profiler på sociala medier åtminstone. Du måste se till att du inkluderar den för alla personliga såväl som arbetsmejl. Det finns många verktyg på marknaden som kan göra det åt dig mycket enkelt.

Skapa en e-bok och distribuera den gratis

En E-bok är ett utmärkt sätt att bli en influenser eller skapa ett varumärke för dig själv. Du kan skapa en E-bok baserad på din nisch och distribuera den gratis eller sälja den på Amazon. En E-bok med din bild på den låter dig skapa ett varumärke för dig själv och göra dig bekant.

Inkludera din bild i logotypen

Många använder också sina bilder eller tecknade skisser i sin bloggs logotyp för att marknadsföra sig själva. Detta är ett bra sätt att se till att folk känner igen dig med ansiktet när de landar på din webbplats. Jag föreslår att du använder din egen bild som logotyp om du inte har någon varumärkeslogotyp.

Skapa frågor och svar inom din nisch

Frågor och svar är ett utmärkt sätt att interagera med läsarna och numera använder alla stora bloggare det. Det här är en gratis tjänst för bloggemenskapen. Du kan använda ett Facebook-inlägg eller live för att skapa en snabb frågestund. Du kan genomföra den i 30 minuter eller 1 timme och be läsarna att kasta någon fråga.

Sedan försöker du enligt dina kunskaper att besvara den. Detta är ett utmärkt sätt att dela med dig av din expertis och läsarna kommer att älska det. Det kommer också att hjälpa dig att få erkännande från läsarna.

Skapa webinar och engagera dig med dina läsare

Webinar blir väldigt trendigt nuförtiden för att interagera med läsarna. Det hjälper oss att dela en presentation med läsarna och hjälpa dem att svara på deras frågor. Du kan schemalägga en tid med läsarna och be dem att anmäla sig till webinaret.

Ett webinar är också en gratis tjänst och låter dig skapa ett personligt varumärke. Det påminner mycket om ett offentligt seminarium men är online. Alla de mest inflytelserika bloggarna organiserar webinarier minst en gång i månaden och ber användaren att anmäla sig gratis.

personligt varumarke

Skapa ett forum för din blogg

Tidigare användes forum för att skapa en gemenskap för en större publik. Men numera skapar man det för en mindre bloggpublik. Det är ett bra sätt att besvara dina läsares frågor i offline-läge.

Du kan skapa olika kategorier och en läsare kan ställa sin fråga. Du kan svara när tiden tillåter det och det kommer också att uppmuntra andra läsare att posta svar. När du börjar interagera med fler användare i gemenskapen kommer det att hjälpa dig att bygga upp ett personligt varumärke och publicitet.

Personligt varumärke med din blogg – Slutsats

Att skapa ett personligt varumärke us lika viktigt som att marknadsföra din blogg. Det är säkert att du inte kommer att hålla dig till en enda blogg. Så tillsammans med en blogg måste du skapa ditt eget personliga varumärke. Det kommer att hjälpa dig på lång sikt eftersom du kan lansera flera bloggar i framtiden och kan göra dem populära snabbt.

Det personliga varumärket hjälper dig också att bli en influenser inom din nisch. Det hjälper dig att bli känd, skapa gemenskap i din blogg och i slutändan bli en stor bloggare. Hoppas dessa tips gett dig några idéer om hur du skapar ditt personliga varumärke. Jag vill gärna höra din åsikt om det personliga varumärket. Använd gärna kommentarsfältet för att dela med dig av dina tankar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *