Skapa mål och mening: Tips för nybörjarbloggare

Tips för dig som är nybörjare inom bloggning

Artikelns innehåll

Bloggning är en viktig del av alla online-verksamheter. Både nybörjare och avancerade bloggare söker aktivt efter bloggtips som hjälper dem att förbättra sina bloggar. Oavsett vad du säljer online (eller offline) ökar en blogg värdet på din webbplats avsevärt.

I stället för att ha en enkel landningssida som talar om dig och ditt företag ger en blogg dig en stor chans att publicera fantastiskt, användbart innehåll för dina läsare.

Men utan ordentlig kunskap om de saker som ingår i bloggandet är du benägen att misslyckas (jag försöker inte skrämma dig). De bloggtips som jag delar med mig av i det här inlägget kommer inte bara att hjälpa nybörjarbloggare, utan kommer också att vara användbara för erfarna bloggare.

Låt oss komma igång med tips för bra bloggande!

1. Ha ett syfte med bloggandet i åtanke

Det kokar egentligen ner till den här frågan: Varför vill du starta en blogg? Om du inte har klarhet om syftet med din blogg ska du komma ihåg att din blogg är dömd att misslyckas. Jag försöker inte avskräcka dig eller skrämma dig här! Men det är den rena sanningen.

Sätt dig ner och fundera på varför du startar den här bloggen i första hand. När du har fått en tydlig bild, skriv ner den och förvara den på en plats där du ofta ser den. Från och med nu ska allt du gör med bloggandet vara för att uppfylla det syftet. Allt annat du gör är rent slöseri med tid!

mal blogg

2. Utforma en handlingsplan för bloggande

När du väl har ett syfte eller mål i åtanke är det dags att utforma en handlingsplan. Ditt mål är din destination. Din handlingsplan är kartan som talar om hur du ska uppnå målet – för att nå destinationen.

Och detta är mycket viktigt.

Utan en tydlig handlingsplan kan du slösa mycket tid på att göra saker som faktiskt inte bidrar till att flytta nålen mot ditt mål!

Följ dina handlingssteg.

Du kanske vill justera din handlingsplan allteftersom du rör dig och allteftersom du lär dig/mäter saker – det är helt okej. Det viktiga är att du har en handlingsplan och att du hela tiden arbetar med den för att du skall växa med uppgiften.

3. Ställ allting rätt så att du håller dig till din handlingsplan

Att identifiera ditt syfte med bloggandet och utforma en handlingsplan är bara början. Men det som kommer att se till att du håller dig till planen är de verktyg/system du använder. Utan ett ordentligt system på plats och utan att använda rätt verktyg kommer du inte att kunna följa din handlingsplan för att uppnå ditt bloggmål.

Och det kan vara patetiskt.

För det är det som gör att de flesta bloggare slutar – de har inte rätt verktyg på plats.

  • De gör allting på det svåra sättet och inte på det smarta sättet.
  • De tappar kontrollen över saker och ting.
  • De vet inte hur de ska hantera saker och ting på lång sikt.
  • Och det slutar…..

4. Ha en innehållsstrategi som stämmer överens med dina bloggmål

Att ha en blogg innebär att publicera grymt innehåll. Att publicera innehåll av hög kvalitet. Men det betyder inte ”vilket innehåll som helst”. Varje innehåll som du publicerar bör vara i linje med dina bloggmål. Det ska hjälpa dig med konverteringar.

Du vet vad du vill att dina läsare ska göra när de kommer till din blogg, eller hur? Kanske vill du att de ska anmäla sig till ditt nyhetsbrev. Eller så vill du att de ska köpa din e-bok.

Eller din kurs.

Vad det än är, ska varje innehåll du publicerar fungera som en tratt för att uppnå det målet.

5. Använd rätt verktyg för att få saker gjorda

Som jag sa tidigare spelar verktygen en avgörande roll för att hjälpa dig att gå vidare mot dina mål. Och om du är okunnig om verktygen eller vägrar att använda dem av någon anledning kommer du att gå miste om mycket. Du måste komma ikapp med tekniken och börja använda verktygen.

För att till exempel fånga upp idéer till blogginlägg kan du behöva en lösning som Evernote.

För att lansera en vackert utformad, sökmotoroptimerad webbplats behöver du ett ramverk och/eller tema som Genesis Themes eller Thrive Themes. Jag använder ett enkelt, men fungerande bloggtema på denna sajten.

För att placera vackra och högkonverterande optinformulär behöver du en lösning som Thrive Leads. För att samla in e-postmeddelanden, segmentera dem, underhålla dem och skicka dem användbart innehåll regelbundet behöver du en e-postmarknadsföringslösning som Aweber. Om du inte använder rätt verktyg kommer det att bli mycket svårt och till och med omöjligt att få dina saker gjorda.

mening blogg

6. Outsourca tankemässigt tråkiga uppgifter

Låt oss erkänna det. Även om ni alla brinner för bloggandet och ert företag finns det vissa uppgifter som är helt mind-numbing och tråkiga. Trots allt innehåller bloggandet många saker – du tycker om vissa. Medan du gör vissa av tvång.

Överväg att outsourca den typen av uppgifter som du inte tycker om.

Du behöver inte göra allting själv. Genom att lägga ut några uppgifter på entreprenad får du lite extra tid över för att göra saker som du faktiskt tycker om!

7. Var fast besluten att skapa innehåll av hög kvalitet

Kompromissa aldrig någonsin med kvaliteten på innehållet! Detta är mitt starka råd till dig. Det är inte mängden innehåll som du publicerar utan kvaliteten på innehållet som räknas. Ha detta i åtanke under hela din bloggresa och skapa och publicera endast innehåll som är av hög kvalitet.

Av samma anledning måste du sätta upp realistiska publiceringsmål.

Lova inte dig själv att publicera ett blogginlägg varje dag – eftersom du kanske bränner ut dig snart, eller får slut på idéer snart eller bara tappar motivationen i längden. Om du har en handfull gästbloggare som är villiga att skriva åt dig kan det vara möjligt att publicera varje dag.

Men om du är den enda som skapar innehåll för din blogg, ta bara upp så mycket som du kan producera utan att kompromissa med kvaliteten.

8. Håll dig konsekvent med vad du än gör

Precis i samband med det jag sa ovan är det en annan viktig faktor att vara konsekvent. Hoppa inte av spänning strax efter att du lanserat en ny blogg och börjat publicera innehåll varje dag. Med tiden riskerar du att bränna ut dig och kanske inte kan hänga med.

Att publicera 5 blogginlägg i veckan i 1 månad och sedan gå MIA i några månader kommer inte att räcka!

Endast med konsekventa insatser kan du lyckas med bloggandet. Inte bara med att publicera innehåll, utan dessa råd gäller allt du gör med bloggandet.

Endast genom att vara konsekvent kan du skala upp resultaten.

Annars kan du se vissa toppar (av trafik, prenumerationer, försäljning eller vad som helst) och det kommer att lägga sig ganska snart. Det är inte vad du vill ha. Du vill ha resultat som konsekvent växer och skalas upp!

9. Du måste omfamna SEO

Jag har full förståelse för att du kanske hatar SEO helt och hållet. Särskilt när du är nybörjare kan SEO vara överväldigande – både att förstå och även att hänga med! Men här är en annan hård sanning – du måste omfamna SEO.

Du behöver inte gå efter några avancerade SEO-tips.

Ha bara en uppfattning om de grundläggande SEO-tipsen och implementera dem på din blogg, redan från början. SEO hjälper inte bara till att placera ditt innehåll bättre i sökmotorerna, utan det hjälper också dina läsare att hitta ditt innehåll.

När allt kommer omkring vill du att dina läsare ska hitta ditt innehåll, läsa det, uppskatta det och konvertera.

Allt börjar med att dina läsare hittar ditt innehåll. Naturligtvis kan de hitta dig via sociala medier, e-post och andra sätt. Men den trafiken är tillfällig. I det ögonblick du publicerar ett inlägg och når några delningar får du en topp i trafiken. Men den trafiken försvinner vanligtvis.

På samma sätt när du skickar ut ett nyhetsbrev kommer du att få en spik – men du kan inte förvänta dig att det ska vara konsekvent.

Endast sökmotortrafik kommer att hjälpa dig på lång sikt.

Till en början kan det verka svårt att förstå och tillämpa SEO-tekniker. Men när du väl gör saker och ting rätt kan du i det långa loppet i stort sett njuta av söktrafiken (nästan) hands free.

blogg mening

10. Nätverk redan från början

Bloggning och nätverkande går hand i hand. I havet av stora företag, bloggare och massor av innehåll behöver du ha extra händer som hjälper dig. Vare sig det handlar om att marknadsföra dina blogginlägg, erbjuda dig gästinlägg och möjligheter till gästinlägg, hjälpa dig med lanseringar – du behöver bloggkollegor som hjälper dig.

De hjälper dig också genom att erbjuda bra förslag och motivation, och tro mig, du behöver dessa regelbundet. Så börja nätverka redan från början! Du kommer inte att ångra dig. Personligen tycker jag att nätverkande är den underbara delen av min verksamhet – en stressfri sak som jag kan göra regelbundet.

Det är inte något svårt eller något som känns som ”arbete”.

Samtidigt lönar det sig riktigt bra! Men se bara till att du inte träffar människor av själviska skäl. Bygg genuina relationer och se vad som följer!

11. Börja bygga upp en e-postlista, redan från början

Detta är ett dumt misstag som jag själv gjorde när jag började 2011. På något sätt trodde jag att jag bara skulle börja bygga en lista när jag fick ett visst antal besökare på min webbplats. På den tiden fick jag under den första månaden ungefär 100 besök per dag. Och jag väntade ut.

Jag gjorde ingenting för att bygga en e-postlista på ungefär 2 år! Kan du föreställa dig hur många prenumeranter jag bara lämnade ute i kylan? Och när jag bestämde mig för att lägga upp ett optin-formulär fick jag 82 anmälningar inom några timmar.

Jag inser nu det misstaget och kommer aldrig att göra det igen.

12. Utforma en ren blogg

Rörighet är farligt. Det kan omedelbart få folk att stänga av din webbplats! Och det finns många vackert utformade, visuellt tilltalande, skräpfria webbplatser på internet. Människor är vana vid visuellt tilltalande webbsidor – och allt som är rörigt kommer att vara en belastning för deras ögon.

Särskilt eftersom fler och fler använder mobila enheter för att komma åt internet är det mycket viktigt att vara fri från rörigt material.

Analysera din webbplats och se om det finns något som är irriterande – detta inkluderar irriterande popup-fönster (inte alla popup-fönster), annonser som är röriga på webbplatsen, onödiga widgets, användning av för många färger – jag kan fortsätta. Men du får en uppfattning.

13. Ha konverteringselement på plats

Du bloggar för att locka besökare. Du får trafik. Men vad händer om trafiken bara kommer och går? Det är slöseri med trafik, eller hur? Du har absolut inte råd att slösa bort allt ditt hårda arbete för att få trafik och sedan låta den glida förbi utan att vidta några åtgärder.

Du måste vidta alla åtgärder för att konvertera din trafik.

Så vad är konvertering? Det kan vara vad som helst beroende på ditt syfte med bloggandet. Det kan vara att du vill att dina besökare ska anmäla sig till ditt nyhetsbrev – i så fall måste du sätta upp anmälningsformulär på lämpliga ställen. Om det handlar om din produktförsäljning måste du sätta upp uppmaningar till åtgärder som uppmanar människor att kolla in din produkt/tjänster på lämpliga ställen på din webbplats.

Du förstår vad jag menar.

blogg mal

14. Svara på läsarnas frågor

Ett av de enklaste sätten att sympatisera med dina läsare och få dem att relatera till dig och ditt innehåll är att svara direkt på dina läsares frågor. Och genom att svara direkt på dina läsares frågor gör du också ditt blogginnehåll mycket användbart. Om läsarna trots allt kan hitta svar på sina frågor på din blogg kommer de helt enkelt att älska det!

15. Håll dig uppdaterad och läs andra bloggar inom din nisch

Det är mycket viktigt att du håller dig uppdaterad. Du bör vara uppdaterad om vad som händer i din bransch, liksom om allt som har med din online-verksamhet att göra. Om du till exempel driver en modeblogg bör du hålla dig uppdaterad om de senaste modetrenderna.

Och samtidigt bör du hålla koll på uppdateringar av sökmotorer, en ny SEO-teknik, en ny funktion eller ett tema som släppts för modebloggare och så vidare. Detta kommer att hjälpa dig att hålla dig på topp och hålla jämna steg med dina konkurrenter när det gäller att genomföra nya saker.

16. Ha tålamod. Var ihärdig

Att blogga är inte något du gör en gång för alla och skördar frukterna. Och det är inte heller något som ger dig omedelbara resultat. Det kommer säkerligen att ta lite tid innan resultaten visar sig (om du har fått höra/löfte om något annat har du hört fel råd).

Du måste ha detta i åtanke när du börjar med bloggandet, eftersom de flesta bloggare har felaktiga föreställningar om hur de ska nå dit. De förväntar sig resultat för tidigt, och när de inte får det blir de frustrerade. Och bestämmer sig för att sluta.

För att hålla motivationen uppe och för att fortsätta arbeta fokuserat med din blogg måste du ha tålamod – och ha realistiska förväntningar på bloggarens framgång.

17. De viktiga sidorna på din webbplats måste vara kompletta och uppdaterade

Din webbplats bör ha vissa viktiga sidor som Om, Kontakt, landningssidor osv. När du lanserar din blogg bör du se till att dessa sidor är kompletta och, ännu viktigare, uppdaterade. Om dessa sidor saknas helt och hållet kommer dina läsare att ha svårt att få veta om dig, få kontakt med dig och så vidare.

Och enligt riktlinjerna för innehåll måste du ha några sidor som integritet, ansvarsfriskrivning osv. på din webbplats. Så du måste se till att dessa sidor alltid är redo och uppdaterade.

18. Använd din egen röst. Imitera aldrig andra

Det är okej att övervaka och följa dina bloggkollegor – för att känna till deras strategier, för att bli inspirerad och så vidare. Men om du ska imitera deras röst bara för att deras röst är framgångsrik gör du ett stort misstag.

Deras röst fungerar för dem och för deras verksamhet. Och jag är säker på att den inte kommer att fungera för dig.

Varför är jag så säker på detta?

I havet av likheter är allt du behöver för att lätt sticka ut din egen röst. Kompromissa aldrig med det!

19. Ha ett sätt att mäta resultaten

Så du kanske startar en blogg, publicerar några blogginlägg, gör sociala delningar och nätverkar med människor. Men hur ska du mäta de resultat du får? Hur ska du veta vilken strategi som fungerar och vilken som inte gör det?

Det är bara genom att veta vad som fungerar (och dessutom med hjälp av siffror) som du kan göra mer av det som fungerar och släppa allt som inte fungerar. Du kan bara avslöja fungerande strategier och identifiera strategier som inte fungerar om du mäter resultaten.

Använd gärna rätt verktyg som hjälper dig att tydligt mäta dina mål och resultat.

Använd Google Analytics för att hålla koll på trafiken, spåra dina inkomster/försäljningar och dina registreringar/konverteringar. Utan denna kunskap är det ganska svårt att förbättra sig i din bloggverksamhet.

mal och mening

20. Ha ett sätt att fånga upp idéer till blogginlägg

Med bloggande kommer konsekvent innehållsskapande en avgörande sak. Och för att kunna skapa innehåll konsekvent bör du ha en lista med idéer till blogginlägg redo. Annars kommer du säkert att drabbas av skrivkrampssyndromet. Och det är farligt i det långa loppet.

Med tiden kan detta leda till frustration och till och med till att sluta – eftersom man inte kan skapa innehåll konsekvent. Så för all del, ha ett verktyg för att fånga upp idéer till blogginlägg. Det kan vara ett verktyg som Evernote (som jag personligen använder), eller så enkelt som en anteckningsbok och penna.

Ha bara ett verktyg för att fånga idéer – ha inte dina idéer utspridda överallt eftersom det helt och hållet motverkar syftet med att fånga idéer.

21. Nå ut till läsare utanför din blogg

Din blogg är ditt utrymme där du delar med dig av häftigt innehåll och får kontakt med dina läsare. Men sluta inte där. Du bör faktiskt aktivt nå ut till läsare utanför din blogg eftersom det ger en större chans att upptäcka nya besökare genom att faktiskt besöka de platser där de umgås.

Exempel är andra bloggar (i form av gästinlägg, bloggkommentarer), sociala medier (svara på uppdateringar, delta i gruppdiskussioner, dela andras innehåll etc.), interagera i bloggemenskaper.

22. Formatera ditt innehåll på rätt sätt så att det är lätt för dina läsare att konsumera

Internet är laddat med innehåll, och en hel del visuellt engagerande saker. Nu bör ditt innehåll vara sådant att det inte överväldigar dina (redan överväldigade) läsare; och samtidigt sticka ut och kännas lätt för ögonen på dina läsare.

Detta kan åstadkommas genom att formatera ditt innehåll på rätt sätt.

Det är inte så tekniskt avancerat – du behöver bara använda underrubriker, punktformar, bilder, stycke avbrott och liknande! Det är allt om hur man skriver bloggar, allvarligt talat!

23. Hjälp läsarna att dela ditt innehåll

Delningar på ditt innehåll hjälper till att sprida ordet, och ja en stor källa till trafik. Sociala delningar hjälper dig inte bara att skapa buzz och locka till dig trafik, utan kan hjälpa ditt innehåll att bli viralt.

Detta är ett stort plus!

Men du måste hjälpa dina läsare att dela ditt innehåll. Det första steget här är förstås att skapa fantastiskt innehåll som dina läsare vill dela. Men nästa viktiga steg är att göra det enkelt för dina läsare att dela ditt innehåll genom att placera knappar för social delning på lämpliga ställen i ditt innehåll.

Jag föreslår både högst upp och längst ner på dina blogginlägg. På så sätt kan dina läsare dela vidare bara med ett klick. Jag rekommenderar starkt Social Warfare plugin för detta ändamål.

24. Skapa evergreen, pelar innehåll ganska ofta

Evergreen content är något som inte är nyhetsmässigt. Tipset eller rådet eller förslaget eller diskussionen du gör i ett stycke evergreen content gäller för det aktuella datumet och även för ett framtida datum.

Det är något som förblir färskt under lång tid.

Genom att skapa evergreen content gör du också dig själv en tjänst – just det där innehållet som du har arbetat hårt med kan hjälpa dig att få nya läsare på ett konsekvent sätt. Du gör också dina läsare en tjänst genom att förse dem med sådant innehåll.

Och sådant innehåll kommer att utgöra pelarinnehåll för din blogg, som du ofta kan hänvisa till i dina blogginlägg, marknadsföra i gästinlägg och sätta upp som länkar i navigeringen eller sidofältet. Och ja, evergreen content bidrar till att stärka SEO för din webbplats i allmänhet.

mening och mal

25. Ta dig tid att blogga, oavsett vad som händer

Som bloggare har du säkert mycket att göra. Det spelar ingen roll om du är heltidsbloggare eller deltids-bloggare, att hitta tid för att blogga kan vara ganska utmanande. För en deltidsbloggare kommer dagjobbet redan att ta upp mycket tid och energi, vilket gör att det blir mycket mindre tid och energi över för bloggande.

För en heltidsbloggare är det överväldigande och andra utmaningar (som hushållssysslor, skrikande barn, människor som avbryter hela tiden och så vidare) som gör det svårt att arbeta med sina bloggar.

Men så här är det.

Du måste avsätta tid för bloggandet om du betraktar det som ett företag. Du kan inte hitta tiden, utan du måste skapa den.

26. Var ärlig. Låtsas inte fejka något

När du börjar som bloggare, eller när du ännu inte har nått dina mål, kan det vara mycket frestande att fejka. Att publicera falska inkomstrapporter, falska framgångshistorier etc. är några exempel. Men så här är det – dina läsare är smartare än vad du tror och de kan känna lukten av din falskhet direkt.

Och att vara ärlig skadar aldrig. Dina läsare kommer att älska dig för att du är ärlig.

Faktum är att om du ärligt låter dem veta vad som inte fungerade för dig eller hur du misslyckades fruktansvärt med något kommer det att vara riktigt användbart för dina läsare och de kan lätt relatera till vad du pratar om.

27. Var en produktiv skribent (ett viktigt bloggtips!)

Att blogga innebär mycket innehållsskapande. Det spelar ingen roll vilken typ av innehåll du skapar, din innehållsskapande process kommer att innebära mycket skrivande. Även om du inte publicerar så mycket skriftligt innehåll och låt oss säga att du bara gör videor.

Du måste fortfarande skriva manus till dina videor, uppdateringar i sociala medier, nyhetsbrev och mycket annat.

Så träna dig själv att bli en produktiv skribent.

mal nyborjarbloggare

28. Använd en mängd olika innehållsformer

Människor behöver variation nuförtiden så att de inte blir uttråkade. Med ett varierat innehåll kan du också täcka in läsare vars intressen också är varierande! I stället för att bara publicera inlägg i textform kan du till exempel lägga till videor, podcasts, bilder och infografik i blandningen.

På så sätt kan du göra ditt innehåll mycket engagerande, visuellt tilltalande och underhållande. Dessutom kan du nå ut till din publik på olika sätt/platser (t.ex. Youtube, Slideshare, iTunes osv.).

29. Se till att din webbplats är korrekt konfigurerad

Det här är något mycket allvarligt. Om du inte ställer in din webbplats på rätt sätt kan det störa dina SEO-åtgärder, påverka användarupplevelsen och laddningshastigheten. Så jag rekommenderar starkt att du först gör grundinställningen helt rätt.

Om du använder WordPress finns här en lista över saker som du måste göra omedelbart efter att du har installerat WordPress på din webbplats.

Se i guiden om hur man startar en blogg!

30. Ge dig ALDRIG hän åt svarthattade SEO-tekniker. Aldrig.

Med black hat SEO-tekniker komplicerar du bara SEO. SEO är inte alls komplicerat. Det är ganska enkelt nuförtiden och du behöver bara hålla dig till grunderna. Du behöver inte spendera en massa pengar på SEO för att bygga länkar eller liknande. Och Google hatar att bli manipulerad.

Med alla ansträngningar och pengar som spenderas för att göra black hat SEO kommer du bara att skörda straff och örfilar från Google snarare än en SEO-boost. Slösa aldrig någonsin din tid och dina pengar på det!

31. Gör navigeringen enkel och okomplicerad

Navigationen på en webbplats spelar en avgörande roll för att hjälpa både läsare och sökmotorbotar. Om du inte har en ren och tydlig navigering kommer dina läsare att bli förvirrade. Och ja, de kommer att lämna webbplatsen!

Din webbplats bör ha en ren navigering så att alla sidor på din webbplats (inte blogginläggen) kan nås med två eller tre klick.

32. Använd ett enkelt språk

Jargong fungerar inte alltid. Särskilt när din webbplats hjälper nybörjare är jargonger bäst att undvika. Även för avancerade besökare kan vissa jargonger fungera och andra inte. Så håll jargongen borta och använd ett enkelt språk för att prata med dina läsare.

Använd inte för mycket hype eller för sofistikerat språk i titlarna på dina blogginlägg – de kan vara vilseledande, förvirrande och många människor kommer helt enkelt inte att förstå. Och om så är fallet kommer de inte att klicka sig vidare för att kolla in ditt innehåll.

Även medan de läser ditt innehåll om språket du använder är komplicerat kommer dina läsare helt enkelt att gå därifrån.

mening nyborjarbloggare

33. Arbeta på din webbplats laddningshastighet

En webbplats som laddar snabbt håller sökmotorerna och dina läsare nöjda. Människor är upptagna och de kommer inte att vänta på att dina långsamt laddade sidor ska ladda färdigt för att läsa ditt innehåll. De kommer helt enkelt att klicka på tillbaka-knappen och söka samma information någon annanstans!

Och alltför många sådana klick tillbaka bidrar till en hög avvisningsfrekvens, vilket inte är bra för SEO. Sökmotorerna gynnar inte heller webbplatser med långsam laddning i sina sökmotorresultatsidor (SERP).

34. Glöm inte att göra din webbplats responsiv

Många människor övergår till att komma åt webben via sina mobila enheter. Detta inkluderar smartphones (av olika skärmstorlekar), surfplattor, bärbara datorer och liknande. Människor läser mycket när de är på språng i stället för att arbeta vid bordet.

Därför måste du se till att din webbplats är responsiv – att den ser snygg och ren ut i alla skärmstorlekar. De flesta lösningar som Genesis och Thrive themes erbjuder dig responsiva teman.

35. Vet vad som krävs för att lyckas med bloggandet (och utveckla tankesättet)

Att blogga är inte easy peasy. Om du har fått höra det har du blivit lurad. Det krävs mycket hårt arbete och uthållighet för att nå dit. Och under tiden är du benägen att bli demotiverad och förlora dina mål ur sikte.

För att undvika sådana negativa saker bör du förbereda dig redan från början. Vet vad som krävs för att bli en framgångsrik bloggare. Och var förberedd. Bloggtips för att du ska lyckas. Så där ja! Okej, jag är ganska säker på att jag har täckt det viktigaste här som bloggtips för nybörjare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *