SEO ger ökad trafik: Sökmotoroptimering ökar besöksantalet

SEO och bloggande går hand i hand

Om du är som de flesta bloggare undrar du förmodligen hur du kan uppnå enorma resultat, som många andra passionerade bloggare. Eller så försöker du ge din blogg ett rejält lyft, men du vet inte riktigt hur du ska få det att fungera.

Lyckligtvis är denna framgång inte en slump – den är ett direkt resultat av en rad insatser som du kan tillämpa på din egen blogg.

Om du vill förbättra din SEO är bloggandet det första och viktigaste steget. Enligt HubSpot får bloggare som bloggar ofta 97 % fler inkommande länkar än de som inte bloggar. Dessutom får de som publicerar mer än 16 blogginlägg varje månad ungefär 3,5 gånger mer trafik än de som publicerar mindre än fyra inlägg varje månad.

Läs vidare för att lära dig mer om vikten av SEO i bloggandet och hur du kan tredubbla dina SEO-insatser med hjälp av artiklar av god kvalitet.

seo och bloggande

Bloggning: Varför är det så viktigt för SEO?

När det gäller SEO finns det förmodligen inget viktigare än att blogga. För att innehåll ska rankas väl måste det finnas innehåll på toppositionen, och olika ledare inom bloggbranschen har visat att bloggande regelbundet ger framgång. Jag rekommenderar alla att de skall blogga oavsett bransch och nisch faktiskt.

Enligt HubSpot får de som publicerar mer än 11 artiklar varje månad tre gånger mer trafik till sin webbplats jämfört med de som publicerar endast en artikel per månad.

Ökad frekvens- Ökad trafik

Det är uppenbart att frekvensen av inlägg på din blogg verkligen spelar roll och att du måste producera relevant och användbart innehåll regelbundet för att skapa trafik och förbättra SEO.

En av de viktigaste orsakerna till detta är att gamla blogginlägg finns kvar långt efter att de har publicerats. När HubSpot genomförde en undersökning av sin egen bloggtrafik fann de faktiskt att 90 % av prenumeranterna på deras bloggar kom från gamla artiklar.

Det är dock möjligt att generera lika mycket trafik från både gammalt och nytt innehåll, så länge du vet hur du skapar innehåll som är intressant och värdefullt. Kvalitet samt kvantitet är nyckeln till framgång!

Hur bloggar man samtidigt som man arbetar med SEO?

Nu när du vet hur viktigt det är att blogga för SEO, får du här 5 tips som hjälper dig att blogga bättre och få bättre resultat.

1. Skapa innehåll av hög kvalitet

Det kan tyckas uppenbart, men att skapa innehåll är en av de viktigaste aspekterna av SEO. Det beror på att varje artikel du skriver ger en ny SEO-sida som har potential att indexeras och rankas väl av Google.

Dessutom kan varje ny artikel optimeras med unika ”Long Tail nyckelord” som gör det möjligt för bloggare att skapa sidor med många möjligheter till bra ranking. Bloggar ger dig också möjlighet att få backlinks av god kvalitet och massor av organisk trafik till din webbplats.

Tänk på sökorden som du skall sikta på och ha alltid besökaren och Google i åtanke samtidigt. Skriv för både dessa med dina inlägg. I första hand besökaren men tanke på Google samtidigt om du förstår.

bloggande och seo

2. Skriv catchy titlar

Om du gör det på rätt sätt kan varje artikel du skriver skapa trafik av god kvalitet som kan få dig uppmärksammad. Tyvärr gör de flesta människor det inte bra. Det beror på att de bara fokuserar på att få innehåll skrivet och publicerat snarare än att skapa viralt innehåll som behåller sitt värde. Den första hemligheten är att se till att dina rubriker är övertygande.

Åtta av tio personer läser rubriker medan endast två av tio läser artikeltexten, så du kan vara säker på att folk kommer att klicka sig vidare till din blogg om du har en bra rubrik. Bra rubrik och en kvalitativ text!

När du vet hur du skriver catchy rubriker måste du se till att ditt innehåll har rätt längd. På den här bloggen är artiklarna vanligtvis mellan 1000-3000 ord, och Buzzsumo fann att några av de mest populära artiklarna var mellan 3000-10 000 ord.

3. Lös problemet med läsaren

Oavsett hur bra ditt innehåll är eller hur effektfulla dina rubriker är, kommer det inte att ge dig SEO och framgång om det inte tillhör dina läsare direkt. Det betyder att du måste förstå din målgrupp mycket väl för att dina blogginsatser ska kunna spela in i din SEO-ranking. Du bör veta vad de är intresserade av och vilka problem de kämpar med, och du bör kunna sammanställa nya innehållsidéer som gör deras liv enklare.

Gå till BuzzSumo för att hitta nya innehållsidéer. Med BuzzSumo kan användarna skriva in nyckelord och se vilka andra ämnen som har blivit virala på sociala nätverk.

Ett annat bra verktyg för samma syfte är Ubersuggest, som är fantastiskt bra för att hitta idéer till blogginlägg och som enligt egen utsago är ”keyword suggestion steroids for Google”.

4. Skriv tidlösa artiklar

Det är en sak att ha engagerande artiklar, men det är en helt annan sak när det gäller att behålla deras värde i flera månader eller år. Det är där tidlösa föremål kommer in i bilden. Evergreen innehåll är att rekommendera många gånger. Innehåll som lever länge.

Läs mer om denna typ av innehåll här: https://petterhedman.se/evergreen-content/

Enligt Moz webbplats erbjuder tidlösa föremål ”fortsatt och varaktig framgång”. Med andra ord: tidlöst innehåll tar inte hänsyn till en övergående trend och handlar inte om att återpublicera gammalt innehåll. Tvärtom är det innehåll som alltid kommer att vara relevant oavsett hur många år som går.

seo okad trafik

5. Använd long tail nyckelord

Long tail keywords är och har alltid varit en bra trafikdrivare för bloggare. Många webbplatser får enorm trafik efter att ha optimerat sitt innehåll med long tail keywords. För att optimera innehåll med long tail keywords är det viktigt att skapa innehåll som är undersökt, tillräckligt långt, värdefullt och som använder dina nyckelord på ett naturligt sätt.

Eftersom long tail keywords visar vad dina användare vill göra är det mycket troligt att innehåll som optimerats för dem kommer att ge goda resultat. Dessutom kan dessa nyckelord hjälpa dig att förstå hur du bäst strukturerar innehållet för att lösa en användares problem eller för att ge innehållets värde för deras behov.

Slutsats

Det kan vara förvirrande att öka trafiken genom SEO, men det är tydligt att bloggandet har en stor inverkan på SEO. Följ de här 5 tipsen för att blogga bättre, klättra i sökmotorernas ranking och få mer trafik. Lycka till med bloggandet!

Sikta på innehåll som naturligt har SEO som en inbyggd komponent. Använda dig av kvalitet, Long Tail sökord, skapa evergreen innehåll, lös besökarens problem och skriv tidlösa artiklar som lever länge på webben.

Innehåll, som naturligt ger länkar är inte helt lätt att skapa, men magiskt när det funkar. Kvalitet är det som gäller för dig som bloggare när du vill skapa dig en levande och varaktig blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *