5 problem som alla professionella bloggare står inför

Hur löser man sina bloggproblem?

Innan jag börjar diskutera mitt ämne idag vill jag först citera något jag läste i en intervju med en bloggare: ”Det bästa jobbet i världen är att starta en blogg, men det svåraste jobbet är att underhålla den”. Orsaken?
Det beror på att tålamodet är viktigt när man bloggar, och de flesta av oss har inget tålamod!

Många bloggare ger upp i förtid

Från den första dagen vi börjar blogga till den dag vi avslutar vår bloggkarriär möter vi många problem. Att lösa dessa problem och gå vidare är inte så lätt som det låter! Det är detta som gör att de flesta bloggare slutar blogga ganska tidigt. Som en hyllning till de stora bloggare som har mött dessa utmaningar och till dem som funderar på att starta en blogg ska jag i dag diskutera de fem vanligaste problemen med att blogga.

blogg problem

1 – Ämnet för nästa blogginlägg

Varför är detta ett problem? Tro mig, de flesta bloggare börjar inte blogga bara för att de brinner för ett ämne. Det beror också på att de tycker att det är ett av de enklaste sätten att tjäna pengar. Och om en nybörjare bloggar för att tjäna pengar väljer han oftast den mest lönsamma nischen att blogga om, som han ibland inte är särskilt intresserad av.

Och slutligen har de svårt att hitta ett ämne för sina blogginlägg. Jag tycker att det finns många bloggare som inte är intresserade av ämnet för sin blogg eller en av sina bloggar, och frasen NEXT BLOG ARTICLE är oftast en mardröm för dem.

2 – Tid att fokusera på bloggandet

Om du bloggar för pengar eller av passion, så kompromissar tiden inte med någon. Och du märker att det är relativt svårt att koncentrera dig på din blogg, om du inte har isolerat dig helt och hållet för att blogga.

Tiden är ett stort problem, särskilt för studenter, anställda osv. som har ett tröttande arbete hela dagen. Och efter allt kaos bloggar de med den tid de har kvar. Personer som bara bloggar på deltid tycker att tiden är ett stort problem, förutom under helger och helgdagar (eller allmänna helgdagar)!

produktivt bloggande

3 – Inkomst

Som jag sa ovan, om du bloggar för att tjäna pengar bör detta komma i första hand. Alla proffsbloggare säger att du bör börja tänka på vilka inkomster din blogg kan generera efter sex månaders bloggande. Men vad vi ser är att så snart bloggen är 1-2 månader gammal börjar många bloggare börja använda AdSense och andra plattformar.

Oftast blir de avvisade av Adsense och slutar blogga. Om huvudanledningen till att du bloggar är pengar och du inte har tålamod att tjäna pengar, kommer du inte att tjäna något på din blogg! Det tar tid att hitta rätt teknik, hitta ledtrådar osv. Fokusera på dina artiklar och dina läsare, för det är de som kommer att generera inkomster för dig.

4 – Konkurrens

Detta är något som ofta möter bloggare som försöker få en högre placering i sökmotorerna med sin blogg. Med en bloggosfär som blir mer befolkad för varje dag måste du arbeta hårt för att nå toppen inom bloggandet!

Att blogga kräver passion, och dessutom behöver du idéer. Idéer som kan hjälpa dig att skriva, skriva och skriva mer för att få läsare och bli mer populär. Det bästa sättet att bli populär är att välja din favoritnisch [som du har en idé om] och börja skriva.

problem med blogg

5 – Svaret

Detta är huvudproblemet. När jag säger ”svaret” menar jag tre saker:

  • Trafik
  • Prenumeranter
  • Kommentarer

Trafik är något som håller din blogg vid liv. Om du är mycket intresserad av trafik rekommenderas att du ägnar några månader åt att undersöka bloggtrender innan du startar din egen blogg. Tänk också på att uppdatera din blogg med regelbundna evenemang inom din nisch. På så sätt kommer läsarna att känna att ditt innehåll är fräschare och mer användbart och du kommer att få mer trafik.

Prenumeranter är något som visar om din blogg blir populär eller inte. Ju mer användbart en läsare tycker att ditt innehåll är, desto mer sannolikt är det att de blir prenumeranter och nämner dig senare! Kommentarer är läsarnas direkta och omedelbara svar på dina artiklar. Många säger att WordPress-bloggar får fler kommentarer tack vare tilläggsfunktionen CommentLuv.

Men jag tror att innehållet är den faktor som får en läsare att lämna en kommentar.

Slutligen

Detta är alltså de vanligaste problemen som bloggare möter. Det finns naturligtvis många andra problem som ger oss huvudvärk hela tiden. Om artikeln berörde dig, dela dina synpunkter nedan. Jag har stött på alla de ovan nämnda sakerna och det har kanske även du. Lämna gärna en kommentar om vad du upplever som problem med ditt bloggande:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *