Överväldigad av bloggande: Så här löser du det

Skapa ett system för ditt bloggande

För att undvika att behöva släcka slumpmässiga skogsbränder ägnar sig skogsmyndigheterna åt kontrollerad bränning. Att reagera på plötsliga händelser kan få dig att känna dig överväldigad. I stället för att släcka slumpmässiga bränder när de dyker upp kan du ägna dig åt kontrollerad bränning.

Organiserad och strukturerad kommer hjälpa dig i ditt bloggande och skapande på Internet. Skapa ett system för dig och ditt skrivande som hjälper dig att hålla dig själv på banen. Även när motivationen är låg.

blogga mot framgang

Agera istället för att reagera

På så sätt gör man inte saker och ting reaktivt och skyndar sig. Även om du inte ser dig själv som organiserad kan du åtminstone avsätta regelbundet schemalagd tid för att kommunicera med dina kunder på sociala medier och för att kurera och skapa innehåll för dina marknadsföringsinsatser. Att ha en timer kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår.

Å andra sidan behöver du inte hoppa varje gång du hör ett pip. Det är säkert bra att svara snabbt på e-postmeddelanden. Men kanske inte när du avbryter något annat som egentligen är viktigare. Fokus. Fokus. Fokus. Ta bort distraktioner i vardagen och kör ner huvudet i datorn och bara skriv, skriv, skriv.

Håll ögonen på målet du satt upp

Kom ihåg dina mål och kontrollera dina aktiviteter i förhållande till dem: får du nålarna att röra på sig, eller skjuter du bara runt pixlar? Upptaget arbete får dig att känna att du får saker gjorda, men det är tomma arbetskalorier. Skapa. Skapa. Skapa. Slösurfa inte mer. Inte under den tid du skall arbeta med din blogg.

Undvik distraktioner (inte lätt på internet). Minns du hunden från filmen UP? Ekorrar!

En timer hjälpa till med detta genom att påminna dig om att du måste nå ett mål och inte bara gå runt och slösa tid. Använd en timer på bästa sätt och ha den bredvid datorn, så du ser hur pass mycket tid det tar att skapa det du vill och samtidigt hur pass mycket tid det tar för dig med dina distraktioner.

bloggmotivation

Ta en paus – kort paus

Det är okej att ta en paus då och då. Du vill gärna tro att du kommer att bli fruktansvärt saknad eller att du kommer att förlora alla dina affärer, men sanningen är att inget av det kommer att hända. Ditt ego kanske inte gillar det så mycket, men din plånbok kommer att vara okej. Jag lade inte upp något under den gångna helgen och ingen grät över det.

Låt bara inte din paus pågå för länge. Det kan vara försåtligt lätt att låta trögheten byggas upp till ett orubbligt objekt som blockerar dig från dina drömmar & mål. Jag personligen har aldrig varit såhär motiverad som jag är just nu.

Det är på gränsen till mani, men jag vill verkligen nå mina mål vad gäller att ha företag samt väl fungerande bloggar runtom på webben, som ger bra och värdefull information ill dig som besökare. Just nu är inte Tv-serier så speciellt viktigt, slösurfande finns inte på kartan utan fokus, fokus, fokus är det som kommer lyfta både dig och mig vad gäller bloggande på Internet.

Dessa fungerar för mig, men hur är det med dig?

Har du dina egna strategier för att klara av det? Dela med dig av dem och hjälp alla. Låter någon av dessa bra för dig? Prova dem och se om de passar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *